çevrimin maliyeti şuanda türkiye fiyatları ile 2500tl ile 2000euro arası değişir (tabi bulabilirseniz) ben bu konu hakkında 2-3 senedir araştırıyorum, hatta geçen ay ingiltereden tüp hariç komple CNG kiti aldım ancak henüz monte etme fırsatım olmadı.. montajını yapıp denediğimde tekrar yazarım..
fiyat olarakta LPG nin yarısı kadar yakıyor.. yurtdışında kendi evinizden doldurabileceğiniz sistemler de mevcut , umarım yakın zamanda türkiyeye de gelir böyle şeyler, bunun da hesabını yaptım, eğer cng çevrim işlemim başarılı olursa evden doldurma kitini de üreticem.. o zaman benzinin 10 da 1 i gibi bi fiyata yolculuk yapabiliyorsunuz

rüya gibi...
ancak CNG nin de 1 dezavantajı var tabii, 70 litre civarı bir tüp ile ancak 250-300km yol yapabiliyorsunuz, ve CNG tüplerinin fiyatları, basınçları çok çok yüksek olduğu için pahalı ve şekilleri çok değişemiyor, ince uzun olmak zorundalar..
bunların yanı sıra, yüksek basıncın düşmesi sonucu aracınıza NOS a yakın bi etki yaptırabiliyorsunuz

detayları isteyen olursa ayrıca anlatabilirm..
Motor sağlığı açısından da yağ değişim süreniz 2 katı oluyor

kurum yok, korozif etkiler yok.. yurtdışından araştırabilirsiniz..
tehlike olarakta şuan dünyadan yaygın olarak kullanılan yakıtların en güvenilir olanı. doğalgaz uçucu bir gaz olduğu için, patlama anında yukarıya çıkıyor...
//yavuz