User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Otodoğalgaz (CNG) hakkında bilgi [Ankara]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Otodoğalgaz (CNG) hakkında bilgi

Bugün bir otodoğalgaz dolum tesisi gördüm aktaş denen yer tam ankara hastanesinin ilerisinde. Ankarada sadece orada varmış ve fiyat 1 liraymış. Şu an lpg bile 2 liraya yaklaştı. Benzine hiç girmiyorum.. v-power olmuş 3.75 (ebesinin...) .Yani asıl ekonomi doğalgaz ile yaşanacak o çok belli ..

Peki bu çevrimin maliyeti nedir bilen var mı ? Sanırım doğalgaz lpg den daha çok kalori veriyor ve benzine yakın bir kalori değeri varsa lpg de olduğu %20 civarlarında fazla yakıt harcamaya bile gerek kalmayacak gibi.. Hem lpg hem doğalgaz çevrimi olabilse şu an ki şartlarda doğalgaz olan yerden doğalgaz yoksa lpg alınsa (benzinin...)ama ankara da bile 1 istasyon var başı kıçı.. istanbulda durum ne onu bilmiyourm.

bu arada şu benzin almama olayı ne yazık ki işlemiyor cunku herkes paşa paşa alıyor benzini. bu adamlara verilecek en güzel yanıt benzinsiz bir araç kullanmak

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çevrimin maliyeti şuanda türkiye fiyatları ile 2500tl ile 2000euro arası değişir (tabi bulabilirseniz) ben bu konu hakkında 2-3 senedir araştırıyorum, hatta geçen ay ingiltereden tüp hariç komple CNG kiti aldım ancak henüz monte etme fırsatım olmadı.. montajını yapıp denediğimde tekrar yazarım..
    fiyat olarakta LPG nin yarısı kadar yakıyor.. yurtdışında kendi evinizden doldurabileceğiniz sistemler de mevcut , umarım yakın zamanda türkiyeye de gelir böyle şeyler, bunun da hesabını yaptım, eğer cng çevrim işlemim başarılı olursa evden doldurma kitini de üreticem.. o zaman benzinin 10 da 1 i gibi bi fiyata yolculuk yapabiliyorsunuz rüya gibi...
    ancak CNG nin de 1 dezavantajı var tabii, 70 litre civarı bir tüp ile ancak 250-300km yol yapabiliyorsunuz, ve CNG tüplerinin fiyatları, basınçları çok çok yüksek olduğu için pahalı ve şekilleri çok değişemiyor, ince uzun olmak zorundalar..
    bunların yanı sıra, yüksek basıncın düşmesi sonucu aracınıza NOS a yakın bi etki yaptırabiliyorsunuz detayları isteyen olursa ayrıca anlatabilirm..
    Motor sağlığı açısından da yağ değişim süreniz 2 katı oluyor kurum yok, korozif etkiler yok.. yurtdışından araştırabilirsiniz..
    tehlike olarakta şuan dünyadan yaygın olarak kullanılan yakıtların en güvenilir olanı. doğalgaz uçucu bir gaz olduğu için, patlama anında yukarıya çıkıyor...
    //yavuz
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı udqhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çevrimin maliyeti şuanda türkiye fiyatları ile 2500tl ile 2000euro arası değişir (tabi bulabilirseniz) ben bu konu hakkında 2-3 senedir araştırıyorum, hatta geçen ay ingiltereden tüp hariç komple CNG kiti aldım ancak henüz monte etme fırsatım olmadı.. montajını yapıp denediğimde tekrar yazarım..
    fiyat olarakta LPG nin yarısı kadar yakıyor.. yurtdışında kendi evinizden doldurabileceğiniz sistemler de mevcut , umarım yakın zamanda türkiyeye de gelir böyle şeyler, bunun da hesabını yaptım, eğer cng çevrim işlemim başarılı olursa evden doldurma kitini de üreticem.. o zaman benzinin 10 da 1 i gibi bi fiyata yolculuk yapabiliyorsunuz rüya gibi...
    ancak CNG nin de 1 dezavantajı var tabii, 70 litre civarı bir tüp ile ancak 250-300km yol yapabiliyorsunuz, ve CNG tüplerinin fiyatları, basınçları çok çok yüksek olduğu için pahalı ve şekilleri çok değişemiyor, ince uzun olmak zorundalar..
    bunların yanı sıra, yüksek basıncın düşmesi sonucu aracınıza NOS a yakın bi etki yaptırabiliyorsunuz detayları isteyen olursa ayrıca anlatabilirm..
    Motor sağlığı açısından da yağ değişim süreniz 2 katı oluyor kurum yok, korozif etkiler yok.. yurtdışından araştırabilirsiniz..
    tehlike olarakta şuan dünyadan yaygın olarak kullanılan yakıtların en güvenilir olanı. doğalgaz uçucu bir gaz olduğu için, patlama anında yukarıya çıkıyor...
    //yavuz
    cok iyiymis..onumuzdeki 5 sene icin hayal olarak kalir heralde Turkiye sartlarinda, sattirmazlar, ya da evde doldurtmazlar veya ev dogalgazi fiyati da katlanir

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok iyiymis..onumuzdeki 5 sene icin hayal olarak kalir heralde Turkiye sartlarinda, sattirmazlar, ya da evde doldurtmazlar veya ev dogalgazi fiyati da katlanir
    +1

eğer tasarruf sağlıycak bişey oarak kullanılmaya başlanırsa anında hükümetim el atar derdiniz olmasın.boşu boşuna dönüşüm uygulamayın
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet arkadaşlar aynen tahmin ettiğiniz gibi zaten..
    söylemiyim dedim ama söylemememe gerek kalmadı kaç senedir bunun davası sürüyor petrolcüler ve bazı otomotiv sektörü devleri bu konuda direnmeye çalışıyorlar ve, CNG konusunda yatırım yapmak isteyenlerle uğraşıyorlar..
    ancak önümüzde sevindirici bir haber ver , avrupa birliği yasalarında CNG yakıtı kullanılması gerekli die bir kural var o yüzden biraz ümidim var yakın zamanda gelmesi konusunda..
    //yavuz
    if in doubt, flat out.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla doğalgazı patlatmak öyle kolay değil zaten. bu arada 2800 tl ye lavato takılıyormuş onu gördüm. evde doldurulabilen cng işi de gayet açıklanmış nette. üretimi yapılmış demek ki.

şurada bayağı sade ve güzel bilgiler verilmiş saolsunlar.

http://www.ekolpg.com/lavato-cng.html

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim tüpçü de CNG montajı yapıor sormustu da yok dedim
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işleme muayene olayı nasıl peki lpg olarak geçmicek heralde ruhsatta? projesi kabul gören bişeymi yoksa her muayene zamanı sök takmı yapıyo arac sahibi ve montajı için ne tür deişimler gerekiyo. güzel bi olay gerçekten ülkede vergiler yüzünden dunyanın en cevreci toplumu olucaz benzinden kacan solugu lpg de cng de buluyo kendini.

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rockford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işleme muayene olayı nasıl peki lpg olarak geçmicek heralde ruhsatta? projesi kabul gören bişeymi yoksa her muayene zamanı sök takmı yapıyo arac sahibi ve montajı için ne tür deişimler gerekiyo. güzel bi olay gerçekten ülkede vergiler yüzünden dunyanın en cevreci toplumu olucaz benzinden kacan solugu lpg de cng de buluyo kendini.
    Ruhsatta benzin/LPG yerine Benzin/CNG yazıyor.

bir fark yok.Gene sızdırmazlık rapopru alıyorsunuz ve projelendirme kağıdı felan. Emniyetten de ruhsata işletiyorsunuz. Hiçbir fark yok
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muayene sorunu yok, 2-3 sene önce istanbulda 100-150 kadar taksici kullanıyordu.. aynen söylediğiniz gibi projesi yapılıyor ve normal LPG gibi, sadece ismi CNG olarak geçiyor.. montajda aynı LPG şeklinde, zaten kullanılan ekipmanlarda çok benzer, sadece daha basınca dayanıklı malzemeler ve Buharlaştırıcı parçasında ısıtma ünitesi var.. çok karışık birşey değil..
    if in doubt, flat out.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu ilgimi çok çekti...
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Burak VTEC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı udqhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunların yanı sıra, yüksek basıncın düşmesi sonucu aracınıza NOS a yakın bi etki yaptırabiliyorsunuz :) detayları isteyen olursa ayrıca anlatabilirm..
    //yavuz
    Bu kısmı merak ettim ben biraz açabilir misiniz?

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cng yaygınlaştığında lpg kullanılmaz o zmn konuyu takip edicem çok güzel araştırma yapmışşın utku

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim astra da prins var. ve takarken söylediklerine göre prinsler cng ile uyumluymuş. sadece depo ve gazın nakledildiği hortumlar değişiyormuş okadar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70 lt civaı bi tüp ile 300-350 sence az değilmi ?

Cng nin litre fiyatı nedir ? şu an
    Asalet; Boyda değil, Soydadır. İncelik; Belde değil dildedir. Doğruluk; Sözde değil özdedir. Güzellik; Yüzde değil, Yürektedir.!

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı carpediem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    70 lt civaı bi tüp ile 300-350 sence az değilmi ?

Cng nin litre fiyatı nedir ? şu an
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün bir otodoğalgaz dolum tesisi gördüm aktaş denen yer tam ankara hastanesinin ilerisinde. Ankarada sadece orada varmış ve fiyat 1 liraymış. Şu an lpg bile 2 liraya yaklaştı. Benzine hiç girmiyorum.. v-power olmuş 3.75 (ebesinin...)
    İlk mesajda 1 lira denmiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taksiciler tarafından rağbet görmeyen sisteme para harcamayın boşuna.. onlar taktırmıyorsa vardır bir bildikleri... şu an için fizıbıl bir sistem değil...

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    taksiciler tarafından rağbet görmeyen sisteme para harcamayın boşuna.. onlar taktırmıyorsa vardır bir bildikleri... şu an için fizıbıl bir sistem değil...
    bilenler vardır idealtepedeki capette doğalgaz dolum yeri vardı bir seneye kadar, idealtepenin bütün taksileri cng kullanıyordu araçlarında. ama bi yerden sonra neden bilmiyorum orası cng dolum yerini kapattı.

en büyük dezavantajı büyük tank olayı ve eğer birgün cng yayılmaya başlarsa bilin evimize gelen doğalgaz zaten bi tarafımıza giriyor, o günden sonra iyice sokmaya başlarlar artık bizde evde metan gazımı kullanırız kurufasulye gazımı orasını bilemiyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk mesajda 1 lira denmiş.
    70 liraya o zaman 300-350 km diyelim
    140 liraya 750 km lpg ile gider, ve her yerde dolum istasyonları var.
    pek bi cazibesi olduğunu düşünmüyorum
    Asalet; Boyda değil, Soydadır. İncelik; Belde değil dildedir. Doğruluk; Sözde değil özdedir. Güzellik; Yüzde değil, Yürektedir.!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)