Arkadaşlar bilmiyorum daha önce konuşuldu mu bu husus,
hangisinin yol tutuşu sizce daha fazladır coilover sistemli bir aracın mı yoksa, spor amortisör üzerinde kullanılacak yay ile hazırlanan bi sistem mi daha iyi yol tutuşu sağlar?
Yorumlarınız...
Arkadaşlar bilmiyorum daha önce konuşuldu mu bu husus,
hangisinin yol tutuşu sizce daha fazladır coilover sistemli bir aracın mı yoksa, spor amortisör üzerinde kullanılacak yay ile hazırlanan bi sistem mi daha iyi yol tutuşu sağlar?
Yorumlarınız...
Markaya göre değişir ama coilover arabayı daha cok indiriceği için ve süspansyon ayarı yapılıcagı ıcın cok ustundur amortisor yay dan fakat asıl sorun bu ayarı yapabılıcek kişiyi bulmak... Coiloverın ayarını yapmak zordur suspansyonun sertiği zemine gore vs...
Eğer pistte kullanılmıcaksa bence yay ve amortisor yeterli olucaktır hemde fiyat olarak cok daha uygun olur..
marka bazlı sormadım yani örneğin
KW Coilover mı yoksa Bilstein Amort + KW / Vogtland yay sistemimi?
coilover ın ayarlanabilirlik üstünlüğü var ama böyle bi kombinasyonda daha iyi yol tutuş sağlanır gibime geliyo nedense?
sadece yükseklik ayarlı coilover kullanan varmı
varsa nasıl ???
hım sıtede coılover olan arkdaşlarımız var yardımcı olurlar sanırım
www.honda-tech.com
bende coil over var... Yay-amörtisör ikilisinden daha ayarlanabilir ve daha bütün bir şey... Yükselklik ayarlı bir coilover'a sahibim, bence gayet rahat(Tanabe Susteck Pro-S13200sx). Aracınıza bulabiliyorsanız alın.
En büyük sorun her markaya coil-over kiti hemen bulunmuyor... Onun yerine gidip bir takım yay alıp denemek filan daha cazip geliyor insanlara...
Sorun o mu daha iyi bu mu daha iyi sorunu değil, coil over kiti presetde olsa her tarafı ayarlanabilir de olsa tabiki yay-amörtisör ikilisinden daha iyidir... Ama iyi uyuşan bir takım yay ve amörtisörde az ayarlanabilir bir coilover kitinin getirdiği avantajların hepsini getirebilir.
Bu konu marka bazlı tartışılsa daha doğru olabilir... Mesela atıyorum "Audi A3'e KWmi alayım yoksa iyi bir yay amörtisör kombinasyonu varmı?" daha doğru bir sual şekli olabilir...
Bence yol tutuş konusunda bir fark olacağını sanmıyorum. farklar;
1) yay+amartisorun ayrı ayrı alınıp takılıyor. coiloverda ikisi birada, aynı marka olamsının avantajı olabilir.
2) coiloverda aracın yuksekliğini ayarlıyabiliryorsun istediğin gibi.
3) amortisör+yay ikilisi daha ucuz
NOT; bu söylediklerim sertlik ayarlı sarı koniler için geçerli tabiiki. sarı koni+eibach ikilisini kullanıyorum gayet memnunum.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
Genelde coiloverı aracı çok alçaltmak isteyenler tercih ediyor benim gördüğüm... Bende sarı koni ve eibach kullanıyorum. Yol tutuşu orjinale göre çok iyi doğal olarak... Ama coiloverı bulunmadığı için deneme şansım olmadı... Birde yol kullanımı için bu hali bile en yumşakta iken iyi oluyor. Coilover ile sertlik çok artıyor diye biliyorum. Oda bizim yollarda pek istenen bi durum değil. Piste çıkıcam yada sadece otobanda gezicem diyenlere uygun yani![]()
http://img17.imageshack.us/img17/2066/tipoctbr.jpg
__________İŞTE SAPIK MANİSALI!__________
coıl çok serrttir genel olarak kalıtelı bi marka kulllanmak lazım...
ama yol tutusu daha iidir yanı okadar alçalabılıo sonuçta..
ama fiyatını hakedıo mu turkey kosullarında bılemıcem...
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
Yeni başlık açmayıp buradan yazmak istedim;
Arkadaşın type-R'a Coilover alıcaktık, son anda vaz geçip Koni amortisör aldık, zaten üzerinde 5 cm Eibach yay vardı..
Sizce Koni ve Eibach ikilisi type-R'da nasıl olur?
Onur
14' f30 316
koni+ eibach çok güzell yol tutuyor kullanıyorum ve çok memnunum
rüyalarını gerceklestirmenin en kolay yolu uyumaktır
Valla iki alanda da uzman ikili var, ben de böyle olmasını bekliyodum zaten ama yine de bi sorayım dedim, coil den çok bi eksisi olmaması güzel bişey.. Teşekkür ettim..
Onur
14' f30 316
ben 5cm yay ile koni kullandım. hiç memnun kalmadım. 3,5 cm ile kullanmak daha doğrusuymuş. ama bütçen uygunsa direk coil altype r a. type r ın orj. amortisörleri ben ce koniden çokd aha kaliteli.
5cm yayı orj amortisörlerle kullandınmı![]()
bence konilerden memnun kalmamanın sebebi çok alçak olan yayların
sertlik ayarlı sarı konilerin orj amaortisörlerinden daha az yol tutmasının imkanı yok
zaten 3.5 cm olsa bile bir sürü yay markası var AP gibi FK gibi koniyi bu yaylarla kullananlar bile memnun deil
3,5cm eibach ve koni reçete bu bence
illaki coiloverın + ları var alçaklık yükseklik gibi ama para meselesi bunlar
kumandayla alçalıp yükselenlerde var![]()
rüyalarını gerceklestirmenin en kolay yolu uyumaktır
coilover çok daha güzel bence ama millet genelde alçaltmak için kullanıyor aracı alçaltmak iyi yol tutuş anlamına gelmez tamam ağarlık merkezini aşağı çekiyorsunuz ama bir çok şeyde karışıyor sertlik ve yükseklik ayarli bi coilover ı amortisör + yay ikilisine tercih ederim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)