Buyrun, her turlu yaratıcılık serbest...![]()
yaaa dur yaaa sabah sabah uaehuaheuaheuaheuaheuaheuaheaeuahueahe
uykum açıldı auheuaheuaheu
"Wagen"thusiast
peki benimde bi sorum olcak
Passat 1.8T ya küçük bir turbo daha eklenebilirmi acaba?
-Eger eklenebilirse özellikle alt devirlerde daha fazla bir canlılık elde edilebilirmi?
-Yine eğer eklenebilirse çelik piston.... gibi şeylere gerek olurmu?
-Chip yapılacaksa bu uygulama(eger mümkünse) öncesindemi sonrasındamı yaptırmak gerekir?
Aklıma takıldı teknik bilgisi olanlar yada bilenler cevaplarsa sevinirim..
"Wagen"thusiast
-Otomatik 1.8 99 model bi golf 9000 rpm çevirebilirmi acaba yada mümkün mü?
"Wagen"thusiast
motor yerleşimi açısından ek bir turbo uygulamak çok zor olabilir monifold tasarımı intercooler yerleşimi gibi bi çok sorun ortaya çıkıcaktır
çelik piston olmaz al alaşımıdır genelde fakat forged olduğundan dolayı genelde bu isimle anılıyo basmak istediğin basınca göre piston kol belki isteyebilr
basınç düzeyi değiştikten sonra karışımın belki ateşlemenin düzenlenmesi daha verimli olmasını sağlar yapılan işlerin
bana kalırsa küçük turbo yerine egzoz sisteminin elden geçmesi alt devirlerin canlanmasını spoolun biraz daha erken devirlerde başlamasını sağlayabilir
![]()
körler sağırlar
-2.0TDI arabasi olan bir abimiz arabasina turbo basinc gostergesi istiyor. dizellere takilan benzinliye takilanla aynimidir? bana olmaz gibi geliyor. degilse dizel icin nerden buluruz?
![]()
"Wagen"thusiast
-arkadaşlar 1.8t motorlar için için supercharger tavsiye edermisiniz?ve en önemlisi supercharger kiti varmı?Neuspeed vs.. hep 2.0 ve vr6 için üretmişler 1.8t için göremedim yardımcı olursanız sevinirim![]()
"Wagen"thusiast
Atmosferik bir uygulama olan trottle body (borozan sistemi de denebilir) enjektorlü araçlarda uygulanır. Amacı yine aynıdır! silindirlere daha fazla hava sokabilmek. Borozan yapı havayı suratlendirir her silindirin ayri boğazdan beslenmesi ekstra hava emişi sağlar. ITB sistemi olan araçlara yüksek dereceli eksantrik ilave e erek çok yüksek güçlere ulaşmak mümkündür. Yüksek dereceli eksantriklerle ilave güçler elde e mesi halinde aracın pistonlarının Forged pistonlar ile değiştirilmesi gerekir.Değiştirmezsen motoru evine götürür oynarsın Güzel bir uygulama ama sokaklarda pek de tavsiye etmeyeceğim bir uygulama...
"Wagen"thusiast
yani evde denemeyelim mi, sokakta tavsiye etmiyosunuz ya
ben 388 derece egzantrik taksam tam süper olacak yani dimi hocam
-Arkadaşlar leon 2.0 fsi için dereceli eksantrik var mı acaba bilen var mı. Servise sordum bu konuyu, bana senin arabanda dereceli eksantrik mili var zaten dediler sadece gereken yazılımı bulmalısın dediler bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olabilirmi?
"Wagen"thusiast
Sayın hocam s2000 için kar lastiği alsam acaba dahamı iyi olur çivilimi alsam çivisizmi alsam yada kar lastiği alıp dağlaramı tırmansam sayın hoccam biyardım![]()
-Arkadaşlar,
Her servise uğrayışımda diğer servisin plaka altlığını çıkartıp kendi plaka altlıklarını takıyorlar. Bu işlem üç kez başıma geldi.
Şimdi arka plakamın sağ vidası tutmuyor. Sadece sol taraf tutuyor ve plaka düşmek üzere.
Bayram olduğu için servisede gidemiyorum.
Acil yardımlarınızı rica ediyorum.
"Wagen"thusiast
Arkadaşlar aracım yaklaşık 15 gün serviste kalmasına rağmen, kasislerden geçtiğinde ön kısmından lok lok diye bir ses geliyor.Sesi tespit etmelerine rağmen sorun çözülemedi.
Aracın ön takımında aklınıza gelecek her şey değiştirildi
Araç otomatik vites
60.000 km
Lastikler Sıfır
cevap= lastiğin içinde misket kalmış![]()
"Wagen"thusiast
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)