Kimler hangi marka model kullanıyor? Deneyimleri paylaşalım..
Ben bu kış kullanmaya başladım, nokian - hakkapelitta 2, çivili kar lastiği..
***** istanbulda havalar sıcak kar hiç yağmadı nerdeyse, deneme imkanım olmamıştı..
Bayram tatilinde kuzenlerle ılgaza gittik..
Performans karda ve buzda tek kelimeyle harika..15 cm karda bile gidebiliyorsunuz, hatta üzerinde 15 cm kar olan düşük eğimli yokuşları bile çıkabiliyorsunuz.. muhteşem fren performansı var, buzda bile! ılgaz dağına çıkarken ve inerken insanlar merak içinde bakıyolardı nasıl bu kadar rahat gidebildiğime ve durabildiğime...
Ilgaz dan bu sabah geldim, 140-150 km boyunca buzlu ve karlı zeminde gittim, ortalama 90-100 km/h hızla çok rahat gidiliyor, hatta cesaretiniz varsa 140-150 km/h hıza kadar yolu varotobüsleri bilirsiniz karda buzda canavar gibi giderler, otobüslerin takıldığı rampaları normal bi asfalt zeminde gider gibi geçebildim..
çiviler hakkında tereddütü olanlar için: evet çiviler biraz ses yapıor ama katlanılmayacak kadar deil, çivilere bişey olmuyor, kuzenimde aynı lastikten 5-6 kıştır kullanıyor, sakin kullanılırsa çivilere birşey olmadığını söyledi.. bende 2 aydır çoğunlukla kuru asfaltta kullandım, ilk günkü haline çok yakınlar..
avantajı: çivili lastik olmasına rağmen kuru havalardada kullanılıyor
fiyat: 185/65 15R ölçüsünde 4 adet için 800 ytl verdim kasım başında.