arkadaşlar benzin ve benzinlikle ilgili deneyimlerimi biraz paylaşmak istedim...
biliyorsunuz bazı akaryakıt istasyonlarında hatta ülkemizin genelinde akar yakıt kalitesi ciddi anlamda düşük, bazı benzinliklerden depo doldurunca arabalarımız iyi gidiyor bazılarında ise saçmalıyor.... en azından ben bu farkı çok net algılıyorum aracımda....
herkez bilirmi bilmiyorum ama, subarular benzin kalitesine karşı çok hassas araçlardır, en ufak bir değişiklikte diğer araçlara oranla fazla tepki ve değişiklik gösterirler...
öncelikle bu deneyimlerimden yola çıkarak size birkaç benzinlik önericem...
kanyon alışveriş merkezinin karşı çaprazındaki bp... çok fazla benzin alma fırsatım olmadı buradan ancak kaliteli gibi ve burayı öneren çok insan var
opet maslak mehmetçik vakfı...
ve son olarak siddetle tavsiye ettiğim benzinlik kayışdağı bp(yeditepe üniverisitesine giderken.... buradan aldığım 50 liralık benzinle aracım 120 130 km leri rahat görüyor, diğer yerlerden aldığım zamansa 100ü ancak görüyorum...
ayrıca çiftkurtlar maslak honda servisine giden arkadaşlar varsa orada üzerinde araç plakaları yazılı benzin şişelerinide görmüşlerdir sanırsam... iki şişenin içindedi benzinlerin üzerinde saçma sapan bir katman var, sanki suya yağ dökülmüş yağ üste çıkmış gibi, diğer şişe ise tertemiz saf benzin... benzinlerin hangi benzinliklere ait olduğunu bilmiyorum amcak bende yakın zamanda çeşitli benzinliklerden bidonla benzin alıp bu tarz bi test yapmayı planlıyorum....
sizde deneyimlerinizi paylaşrsanız sevinirim...