User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
56 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: arkadaşlar bişeyler yapmak lazım artık

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

arkadaşlar bişeyler yapmak lazım artık

bildiğiniz gibi türkiyeye modifiye parçaları sokmak we satmak serbest ama ne hikmetse wergisini werdiğimiz parçaları arabamıza takamıyoruz her çewirmede ya polise para weriyoruz yada boş yere ceza ödüyoruz posta posta arabamın otoparka çekildiğini hatırlıyorum her seferinde insaflı bi memur tarafından bırakın gitsin sözünü duyuyorum we bi şekilde paçayı yırtıyoruz bi ara sırf o yüzden egzozmu söküp attığımı bilirim,arkadaşlar bnce artık bunun için bişi yapmak lazım en azından denemek lazım dier forumlarla iletişime geçip herkezi bilgilendirmek imza toplamak lazım ilk aşamada baktık olmuyo büyük illerimizde toplanıp eylem bile yapabiliriz istanbul bursa izmir we dier illerimiz yeterince destek werirse yasa çıkar bizde onlarda rahat ederiz die düşünüyorum meclistekiler sürekli kendi kafalarına göre yasa çıkarıyolar 1 tanede bizim için çıkarsınlar rahat edelim

sewgili yönetim bu konuyla biraz ilgilensek dier forumlarada açıcam bu konuyu destek olursanız sewinirim dier marka forumlarından elbetteki arkadaşlarınız wardır onlarda bilgilendirilsin hatta bu konu için özel buluşmalar yapalım konuşalım tartışalım bi çıkar yolu bulunur

olmaz demeyin bu güne kdr neye olmaz ddiysek oldu cumhuriyeti bile kurduk madem halkız dewlet bizim için war o zmnbu yasayıda çıkarsınlar ceza ödemek polisten kaçmak canınıza tak etmedimi ???

geçen ay modifiyeli 23 arabanın trafikten men cezası aldığınıda hatırlatırım

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğiniz gibi türkiyeye modifiye parçaları sokmak we satmak serbest ama ne hikmetse wergisini werdiğimiz parçaları arabamıza takamıyoruz her çewirmede ya polise para weriyoruz yada boş yere ceza ödüyoruz posta posta arabamın otoparka çekildiğini hatırlıyorum her seferinde insaflı bi memur tarafından bırakın gitsin sözünü duyuyorum we bi şekilde paçayı yırtıyoruz bi ara sırf o yüzden egzozmu söküp attığımı bilirim,arkadaşlar bnce artık bunun için bişi yapmak lazım en azından denemek lazım dier forumlarla iletişime geçip herkezi bilgilendirmek imza toplamak lazım ilk aşamada baktık olmuyo büyük illerimizde toplanıp eylem bile yapabiliriz istanbul bursa izmir we dier illerimiz yeterince destek werirse yasa çıkar bizde onlarda rahat ederiz die düşünüyorum meclistekiler sürekli kendi kafalarına göre yasa çıkarıyolar 1 tanede bizim için çıkarsınlar rahat edelim

sewgili yönetim bu konuyla biraz ilgilensek dier forumlarada açıcam bu konuyu destek olursanız sewinirim dier marka forumlarından elbetteki arkadaşlarınız wardır onlarda bilgilendirilsin hatta bu konu için özel buluşmalar yapalım konuşalım tartışalım bi çıkar yolu bulunur

olmaz demeyin bu güne kdr neye olmaz ddiysek oldu cumhuriyeti bile kurduk madem halkız dewlet bizim için war o zmnbu yasayıda çıkarsınlar ceza ödemek polisten kaçmak canınıza tak etmedimi ???

geçen ay modifiyeli 23 arabanın trafikten men cezası aldığınıda hatırlatırım
    izmirdeki 23 arabadan bahsediyorsan eger,
    onlar devamli olarak ayni yerde yarisarak goze battilar
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Erol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece aynı yerlerde yarışmak deil görüntü bakımındanda ibreti alem olsun diye kapatılanlarda var..kanımca şuan yapabilecek bişey yok gibi sadece yapılabilecek kaçabildigin kadar kaçmak
    BOOSTPROJECTS
    EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
    100-200 - 8.5sn.
    N/A is the best..
    Civic Hatchback

tipo16v - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EROLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece aynı yerlerde yarışmak deil görüntü bakımındanda ibreti alem olsun diye kapatılanlarda var..kanımca şuan yapabilecek bişey yok gibi sadece yapılabilecek kaçabildigin kadar kaçmak
    Arabayı park halinde bile bağlayabilirler Bi arkadaş gazlar gider arkada kalanlar yanar Nerdeyse oluyodu bi kere iyi bilirsin sen

Korkup kaçmak daha fazla riske girmemize ve hata yapmamıza sebeb olabilir. Çıkacak bi yasa ile rahat rahat dolaşmak varken sakat işler bunlar... Hoş senin olay yerinden uzaklaşman kolay tabii
    http://img17.imageshack.us/img17/2066/tipoctbr.jpg
    __________İŞTE SAPIK MANİSALI!__________

koray@si
    Misafir
    Devletin yaptığı hata ne biliyomusunuz o yasak bu yasak deyip işin içinden çıkıyolar.Yapmaları gereken modifiye sektörü için yeni yasalar çıkarmaları çünkü ülkemizdeki modifiye sektörü yasaklarla işin içinden çıkılamıyacak bir hal aldı.Ne gibi yasalar olabilir ornek vereyim:
    Egzoza belli bir desibele kadar izin verebilirler.
    Cam filmine belli bir koyuluk sınırı koyup izin verebilirler.
    Arka kanatlara tehlikeli olmucak malzeme ve boyutlara kadar izin verebilirler.
    Tüm bunlarıda muayenede ruhsata işlerlerse hem polisler rahat eder hem biz.

Tabi bu teorimin açık yanları bulunabilir çunku 1 dakika içinde türettim bunu.Ama geliştirilebilir.

Ote yandan gazlamanın ve yarışmanın bir legal çozumu olamaz.
    Anca pistler yada draga uygun yerler inşa edip makul fiyatlarla yararlanmamızı sğlayabilirler.Bu bir olcude illegal yarişların azaltır ama cadde gazlamanın yerini tutmaz tabii

Manimillion
    Misafir
    Trafik kanun lari yazili olarak nerede war ise onlari bulup, yaptigin modifiyelerin kanuna aykiri olmadigini ispatliyabiliceksen, vede genel olarak cogu kishinin yaptigi modifiyelerin kanuna aykiri olmadigini gosterebileceksen, bir banka hesabi acin, herkesten para toplayin, adam gibi bir avukat tutup, savciliga basvurun. Mahkemeden cikicak 1 tane olumlu karar bu ish icin yetecektir.

HondaStagE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz Araçlarıma Okadar Emek Harcıyoruz Okadar Özen Gösteriyoruz Ve Piyasadaki Normal Standart Araçlardan Dahi DAha İyi Durumdalar Mod.lu Olupta Muayenesi Geçmiş ,harcı yatmamış ,egsoz Muayenesi Olmayan ,Her tarafı Vuruk Araçlarımız Neredeyse yok Hepside Bakımlı Eksiksiz Araçlar

Bir Çok Tuner Arkadaşımız Yani Mod.lu Araç SAhibi Olanların Bir Çoğu Trafikte Sol Şeridi Dahi Kullanmaz Ama Std. Araçları Olupta Trafikte Canımıza Kast Eden Yüzlerce Araç Var Heleki Ticari Araçlar minibüsler taksi'ler Bizlerden Dahada Çok Trafiği Mahfetmekteler Ama Bizim Araçlarımız Hem Temiz Hem Güzel Olduğu İçin Dikkat Çekmekte O yüzdende Suçlu Olmadığımız Ve Hatta Bazen Sınırları Aşmayı Bırakın Sınırların Altında Seyrettiğimiz Halde Cezalar Yiyoruz Ve Çevirmeye Giriyoruz

Koray@Si Arkadaşım Zaten Egsoz Ve Cam Filminde Belli Sınır Var Ama Ülkemizde Bunlara Uyan Daha Doğrusu Bunların Ne olduğunu Ve Sınırı Aşıp Aşmadığını Bilen Polisler Yok Ne yazıkki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evt birazda polisler bilmeli kanunları her önüne geleni polis yapıyorlar
    BOOSTPROJECTS
    100-200 - 8.5sn.
    N/A is the best..
    Civic Hatchback

Manimillion
    Misafir
    Alıntı EROLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evt birazda polisler bilmeli kanunları her önüne geleni polis yapıyorlar
    Polis ile tartisamazsin, anca cebina para atar gecersin. O sana cezayi yazmak istedikten sonra yazar cezasini

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah cezalarını verecek..
    BOOSTPROJECTS
    100-200 - 8.5sn.
    N/A is the best..
    Civic Hatchback

AyB_Tv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyede egzoslar için desibel sınırı zaten var..bunu bana bizzat bostancı karakolu polisi söyledi 2 yıl önce..olay o değil..polislerin hiçbiri modifiye nedir bilmedikleri için al bağla bu arabayı muhabbeti oluyo o.benim arkadaşımın standart tayp-rı bağlandı standart egzosu yüzünden varmı ötesi ?!
    dergide çalıştığım zaman ozamanki 4 modifiye dergii olarak polislerle bunu konuşmak istemiştik,karşılıklı öncü olalalım diye ama nafile..
    çünkü kim komser veya genelmüdür olursa gelirgelmez anans : modifiyeli arabaları bağlayın !!! nereye kadar konuşabilirsinki bu zihniyetle..
    tuv un çıkması lazım anca o kanat ebadı bu vs.. gibi koşulların oluşması için..yoksa hiç ihtimal vermiyorum ben türkiyede bu işlerin yasal olucağına..aslında bilmiyolarki doğru yapıldığı zaman modifiyenin normal arabadan daha güvenilir olduğunu..modifiye türkiyede nerdeyse katil adam öldürür gözüyle bakılıyo..
    extra bi nor ruhsata işlettiğin zamanda hertürü sorunu çıkarabiliyolar..rengim işliydi egzosumun desibele ölçüm belgesi vardı adam yangım tüpüm yok diye bağlamaya çalıştı daha ne diimki...
    AyB

Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bu işin bir uzlaşmaya varması taraftarıyım ama şu an Ülkemiz'de bu durumun aşılması çok uzak gözüküyor...
    Camlarını zift gibi karartan ...sona kadar düz boru çekip aracını köpek gibi baartan cadde'de kendini tatmin etmek için aracıyla abuk subuk hareketler yapan şahsiyetler olduğu sürece bu iş zor gözüküyor arkadaşlar...

bende sizler gibi düşünüyorum...Yurtdışında cam filmini ölçmek için bazı makineler var..koyuluğunu ölçüyor...Onu geçtim Eksoz'lar için db'yi belirleyen cihazlarda var...meclis böyle bir yasa çıkartsa ki çok kolay onlar için...işlerine gelmiyor o yüzden...bu cihazları muayene istasyonlarına koysalar...aracında değişim yapan kişiler o makinelerle muayene ye girse hem bu iş çok kolaylaşır hem de çevirmelere korka korka girmek zorunda kalmayız..ama olmaaazz birilerinin ceplerine yine gidiyor paralar çünkü...

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bu işin bir uzlaşmaya varması taraftarıyım ama şu an Ülkemiz'de bu durumun aşılması çok uzak gözüküyor...
    Camlarını zift gibi karartan ...sona kadar düz boru çekip aracını köpek gibi baartan cadde'de kendini tatmin etmek için aracıyla abuk subuk hareketler yapan şahsiyetler olduğu sürece bu iş zor gözüküyor arkadaşlar...

bende sizler gibi düşünüyorum...Yurtdışında cam filmini ölçmek için bazı makineler var..koyuluğunu ölçüyor...Onu geçtim Eksoz'lar için db'yi belirleyen cihazlarda var...meclis böyle bir yasa çıkartsa ki çok kolay onlar için...işlerine gelmiyor o yüzden...bu cihazları muayene istasyonlarına koysalar...aracında değişim yapan kişiler o makinelerle muayene ye girse hem bu iş çok kolaylaşır hem de çevirmelere korka korka girmek zorunda kalmayız..ama olmaaazz birilerinin ceplerine yine gidiyor paralar çünkü...

o arabayı cayır cayır bağartan arkadaşlarında arabalarında faturalo parçalar war tmm yasa dışı olanlar yine gerekli işleme tutulsun ama bizim gibi arabasında sadece orjinal parçaları kullanan arkadaşların suçu ne bn wergimi werdim o parçayı takamıcam yok öle bşi ama yasaya göre war wergini wer al evinde bi köşeye koy uzaktan izle kafana esince el eline oyna mantığı ters diilmi ?

suskun01
    Misafir
    polisle baş edilmezzzzzzzzzzzzzzzzzz

Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o arabayı cayır cayır bağartan arkadaşlarında arabalarında faturalo parçalar war tmm yasa dışı olanlar yine gerekli işleme tutulsun ama bizim gibi arabasında sadece orjinal parçaları kullanan arkadaşların suçu ne bn wergimi werdim o parçayı takamıcam yok öle bşi ama yasaya göre war wergini wer al evinde bi köşeye koy uzaktan izle kafana esince al eline oyna mantığı ters diilmi ?
    tabii ki ters...devlet diyor ki satarsın ama takamassın...
    yani bişeyi amacının dışında kullanırsan suç olur diyor bende buna kızıyorum..mantıksız bişey...misal ; marketten kezzap'ı alırsın...amacına göre kullanırsın sorun yok ama gidipte birinin suratına atarsın o zaman suç olur..iyi de modifiye parçalarını amacının dışında kullanamayız ki?yani dediğin gibi evde vitrine mi koyucazz kanunların alayı yalan ztn...demek istediğim devletimiz bu kafayla gittiği için bu iş zor gözüküyor..

nosmemos
    Misafir
    Araçların teknik şartlara uygunluğu

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a) (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değiş. kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 32.100.000 lira para cezası,

b) (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 64.700.000 lira para cezası,

İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur, ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde, araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

bu madde bence daha cok ayrintili olmali cunku cevreyi rahatsiz edecek gorusu engelleyecek veya tehlike olusturacak diyor ama bunlar icin ayrinti olmadigindan dolayi bunlarin hepsi polisin insafina kalmis..

bodoff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TÜV

Standartları mı diosunuz yani ?

TAM35GNY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar Kanun Kanla yazılmıştır....

Kanunlarda değişiklik yapmak için Türkiye'nin tek resmi tuning Grubu olan Ege Tuning ve Motor Sporları Derneğine katılmanızı bekleriz...Çok yakında İzmirde yaşanan talihsiz olay için girişimlerimiz başlayacaktır...

Ege Tuning ve Motor Sporları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Günay GÜLEÇ

CanAwaR
    Misafir
    bencede somut adımlar lzm artık...ama çok zor bir yol.istikrarlı olmak lzm.medyayı arkaya almak lzm.bunu yapabilcek arkadaşlar warsa bende katılırım. mesela ege tuning bu işin dewamını getiricekse bize düşen bişey warsa söylesin imza fln. artık ne gerekiyorsa en azından içimde kalmasın. gece caddeye çıkıkamıyorum ya warmı ötesi

artı stobu yanmayan egsozundan kapkara duman çıkartan 1400 yaşındaki arabalara ses edilmiyorken bana laf denmesi çok koyuyo. hadi bnm bi filmim bide onların degişiyle abart egsozum warmış ya aramızdaki bazı arkadaşların? ben sökerim çıkartırım.wide body araçlar ne olacak...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)