Ben gördüm bu testi,
Ama kendim yorum yapmak istiyorum.
Megane RS'in tipi hoş ama ben o kadar para vereceksem Scirocco'yu tercih ederim açık söyleyeyim. RS daha gelmedi ama dizel coupesini kullanan biri olarak söyleyebilirim ki hiç ummadığım saçma sapan iyi bir yol tutuşu var (renodan beklenmedik bir şekilde), TR ye gelirken üstelik biraz yükseltiyorlar ona rağmen çok iyi. Üzerinde gelen Conti sportcontact 3 lerinde bunda kesin etkisi vardır. Fakat reno saçma sapan kar etme politikası yüzünden iç mekanda kalite problemleri yaşıyor bu rs te de aynı olacaktır. Adamlar nerden kırpsam diye özellikle düşünüyor, kaput keçesi yok, pedalların arkasında direksiyon mili görünüyor karsan j9 lardaki gibi kapatmak için bir set bile çekmemişler. Bunun gibi ufak tefek kalite problemleri mevcut.
Cupra'nın kasası eskidi artık, tamam alınır binilirde satarken fena koyar. En azından makyajsız Cupra'daki 80'lerden kalma hesap makinası görünümünde butonları çıkartıp daha güncel tasarım uygulamalarını başarılı buldum. Dışarıdan zaten ufak rötuşlar var bence yeterli.
Focus hep yol tutuş özelliğiyle ön plana çıkan bir araç zaten, ama rakiplerine oranla fazla güçlü olması sıkıntı yaratabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Kasasının da yenilenecek olması bence en büyük dezavantajı.
Mazda 3 MPS.. Bilmem? Ne kullandım ne gördüm. Ama testte çok acımasız davranmışlar mps ye karşı..
Scirocco R, favorilerimden

Fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum.
130i'de keza favorimdir, yüksek hacim, arkadan itiş. Bu özellikleri C segmentinde sunan tek araba olması benim açımdan 130i yi özel kılıyor.