İş bankasına ait eylülden kalma kredi kartı borcumu ocak ayında faiziyle ödedikten sonra kartı iptal ettirdim.Daha dogrusu ödemeyi geç yaptıgım için kart otomatik olarak iptal edilip bana 5 yıl kredi kartı alamıcagım söylendi.Ben de nasıl olsa bi daha kullanmıcam diyerek önemsemedim.Borcumda çok fazla degildi aslında.180 TL idi.
Şu an yeniden kredi kartı çıkartmam gerekiyor.Cardfinans 1 günde kredi kartını çıkartıyor burda.Cardfinans için önce bankaya gidip birebir başvuru yaptım.Sonuç olumsuz.
Sonrasında telefonla yenıden başvuru yaptım sonuç yine olumsuz.Ardından telefondaki müşteri temsilcisi maaş bordromla veya çalıştıgıma dair bir belge ile bankaya gidip tekrar başvurmamı söyledi.3. kez çalıştıgıma dair belgeyle başvuru yaptım ve sonuç yine olumsuz.
Müşteri hizmetlerini arayıp sordugumda neden kartı vermediklerini açıklayamıyorlar.
Bunun nedeni daha önce iş bankasına olan kredi kartı borcumu zamanında ödemedigim için bankalar arası kara listeye alınmış olmam olabilirmi?
Acaba diger bankalara başvuru yapsam sonuç yine mi olumsuz olur?Kara listedeysem listeden ne zaman silinirim?