User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kredi kartı sorunsalı

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Kredi kartı sorunsalı

İş bankasına ait eylülden kalma kredi kartı borcumu ocak ayında faiziyle ödedikten sonra kartı iptal ettirdim.Daha dogrusu ödemeyi geç yaptıgım için kart otomatik olarak iptal edilip bana 5 yıl kredi kartı alamıcagım söylendi.Ben de nasıl olsa bi daha kullanmıcam diyerek önemsemedim.Borcumda çok fazla degildi aslında.180 TL idi.
    Şu an yeniden kredi kartı çıkartmam gerekiyor.Cardfinans 1 günde kredi kartını çıkartıyor burda.Cardfinans için önce bankaya gidip birebir başvuru yaptım.Sonuç olumsuz.
    Sonrasında telefonla yenıden başvuru yaptım sonuç yine olumsuz.Ardından telefondaki müşteri temsilcisi maaş bordromla veya çalıştıgıma dair bir belge ile bankaya gidip tekrar başvurmamı söyledi.3. kez çalıştıgıma dair belgeyle başvuru yaptım ve sonuç yine olumsuz.
    Müşteri hizmetlerini arayıp sordugumda neden kartı vermediklerini açıklayamıyorlar.
    Bunun nedeni daha önce iş bankasına olan kredi kartı borcumu zamanında ödemedigim için bankalar arası kara listeye alınmış olmam olabilirmi?
    Acaba diger bankalara başvuru yapsam sonuç yine mi olumsuz olur?Kara listedeysem listeden ne zaman silinirim?

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dur simdi az sonra detayli yazacam az bi isim var.

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer 3 aylık ödemeyi geciktirdiysen abi kara listeye giriyorsun
    ama card finansın işi belli olmuyor aynen senin dediğin gibi bende 3 kez başvurdum hemde bordrosuz şekilde red ettiler. en son ben istemeden onlar kendi yolladı

gfb01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer 3 aylık ödemeyi geciktirdiysen abi kara listeye giriyorsun
    ama card finansın işi belli olmuyor aynen senin dediğin gibi bende 3 kez başvurdum hemde bordrosuz şekilde red ettiler. en son ben istemeden onlar kendi yolladı
    aynısı banada oldu onaylanmadı kart 2 hafta sora adresımı ıstedıler kartı yolladılar

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kara listeye girdiysen işin çok zor abi..Kredi kartını bırak kredi bile vermezler kolay kolay...Ben öğrenciyim.Kefil bordro vs hiçbişey yok.1000 er tl'lik kart verdi hsbc ve finans anında..Hatta finansa başvurmadan almıştım onlar aramıştı..

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet kara listeye girmişsiniz muhtemelen, nedeni budur.

Hem kredi kartı almakta, hem de kredi çekmekte çok sıkıntı yaşarsınız belirli bir süre (kredi notunuz çok düşük görünür zaten, kredi kartı ödemeleri falan herşeyi araştırıyorlar çünkü).

Sürekli çalıştığınız çok samimi olduğunuz banka varsa onlar ancak özel izinle bunu yapabiliyorlar ama yine de onlarda fırsattan istifade (nasılsa tekelim benden başka kimseden alamayacak nasılsa kucağımda diyerek) fahiş oranlarda kredi faizi çakarlar.

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her kişinin tc kimlik numarasına göre bankada belli bir limiti vardır o limiti aşamazsın çok az esnemeleri olur kara liste diye tabir ettiğin liste tüm bankalar ve factoringlerde gözüküyor tc vatandaşı olarak bu kurumlarda uzun süre faydalanamazsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre yeşil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her kişinin tc kimlik numarasına göre bankada belli bir limiti vardır o limiti aşamazsın çok az esnemeleri olur kara liste diye tabir ettiğin liste tüm bankalar ve factoringlerde gözüküyor tc vatandaşı olarak bu kurumlarda uzun süre faydalanamazsın.
    dediğiniz mevzudan dolayı bana axess kredi kartı yollamış limiti 1 TL aradım sövdüm kartı iptal ettirdim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    casab anladıgım kadarıyla sen de kara listedeydin.Sonra seni tahliye ettiler ve kara listeden çıktın dogru mu?
    Şimdi tahmini olarak kaç ay falan beklemem gerekli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    casab anladıgım kadarıyla sen de kara listedeydin.Sonra seni tahliye ettiler ve kara listeden çıktın dogru mu?
    Şimdi tahmini olarak kaç ay falan beklemem gerekli
    yok abi kara listede değildim
    listede olmayanların genel bi dağılımı oluyor
    3 aylık geciktirmede bulunursan kara listeye girersin
    yolladıkları card finansın 2. aylık ödemesini 3 gün geciktirdim diye limitini sıfırladılar bende inat ettim hiç ödeme yapmadım 4 ay gibi süre geçti telefon açıyorlardı ödeme yapacak mısınız diye param yok diye geçiştiriyordum en son müşteri hizmetlerinden arayan bayan 20-30-40 ne varsa yatırında bari para yatmış gözüksün dedi kopmuştum ahahaha

not : ama şu an kara listede top 10dayım

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bankacı bi tanıdığımın yanına gittiğimde ekranda neye bakarak kredi verdiklerini sormuştum.

Ekranda 10 ay geriye dönük ödeme performasınıza bakıyorlar. Eğer doksan günü aşan gecikme söz konusu ise ödemeleri düzenli hale getirip 10 ay sonra tekrar başvurun.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre yeşil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen. Geçenlerde şahsi Kredili mevduat hesaplarımdan biri "-" de kaldığından bi kaç günlük gecikmeden dolayı birine kredi çıkarırken kefil bile olamadım. Puantajım düşmüş o muhabbete. Bi kaç günlük gecikmeden bile bu şekilde puantajı düşürüyorlar. 3 aylık gecikmeye hele bide kartı onlar iptal ettiyse dedikleri gibi 5 yıl kredi alamazsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada bankada sağlam bir tanıdık olduktan sonra her türlü iş çözülür çözülmez diye birşey yok.
    tanıdığım bir şirket 5 tane çeki dönmüştü piyasadan hatrı sayılır rakamlarla 1 tanesini temizledi 4 tanesi hala duruyordu çekler iş bankasındaydı iş bankasından geçtiğimiz ay çok deli bir paraya kredi çekti hemde 2 günde

ilkerrrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu açmadan buradan ben de sorumu sorayım. Umarım konuyu açan arkadaş kızmaz . Hsbc kredi kartımı yıllık kart ücreti nedeniyle yenilemedim. Limitim yüksekti aylık 1000 lira civarı ödemem oluyordu ve devamlı tüm borcu ödüyordum, resmi bir işte çalışıyor görünmüyorum (hiç görünmedim). Başka bankadan kredi kartına başvursam yine aynı limitlerde bana kart verirler mi? Yoksa çalışmıyorsun vermeyiz mi derler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben kredi almıcam zaten.Sadece kredi kartı olmadan olmuyor.Ebaydan malzeme getirtcem kart olmadan getirtemiyorum.Başkasının kartını kullanmakta istemiyorum.
    Aynı şekılde alışverişlerde taksit seçeneklerınden yararlanamıyorum.Beklicez artık.Haftada bir yine başvuru yapcam cardfinansa.Belki kızlar gibi ısrarlarıma dayanamaz kabul ederler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilkerrrrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni konu açmadan buradan ben de sorumu sorayım. Umarım konuyu açan arkadaş kızmaz . Hsbc kredi kartımı yıllık kart ücreti nedeniyle yenilemedim. Limitim yüksekti aylık 1000 lira civarı ödemem oluyordu ve devamlı tüm borcu ödüyordum, resmi bir işte çalışıyor görünmüyorum (hiç görünmedim). Başka bankadan kredi kartına başvursam yine aynı limitlerde bana kart verirler mi? Yoksa çalışmıyorsun vermeyiz mi derler
    abi misal kartın toplam borcu 15000 seninde aylık asgarin 1000tl olduğu halde gidip 15000 ödüyor isen gözü kapalı verirler bence gerçi asgarileri bile sorunsuz yatırdıysan alırsın gibi geliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben kredi almıcam zaten.Sadece kredi kartı olmadan olmuyor.Ebaydan malzeme getirtcem kart olmadan getirtemiyorum.Başkasının kartını kullanmakta istemiyorum.
    Aynı şekılde alışverişlerde taksit seçeneklerınden yararlanamıyorum.Beklicez artık.Haftada bir yine başvuru yapcam cardfinansa.Belki kızlar gibi ısrarlarıma dayanamaz kabul ederler
    niye card finans abi?
    git başka bankayla çalış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    card finansa başvuru yaptıgımda içerdeki kız bana "başvurunuz onaylanırsa ögleden sonra kartınızı alabilirsiniz"dedi.Dolaysıyla kartın çıkması 1 gün bile sürmüyor.
    Diger bankalar sanırım 1 ay kadar bekletiyor.O nedenle cardfinans olsun istemiştim ama digerlerinide dolaşcam yarın.Pek ümidim yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    card finansa başvuru yaptıgımda içerdeki kız bana "başvurunuz onaylanırsa ögleden sonra kartınızı alabilirsiniz"dedi.Dolaysıyla kartın çıkması 1 gün bile sürmüyor.
    Diger bankalar sanırım 1 ay kadar bekletiyor.O nedenle cardfinans olsun istemiştim ama digerlerinide dolaşcam yarın.Pek ümidim yok ama
    abi git iş bankasına başvur birde
    birde ne kdr çok red yersen puantaj o kdr düşüyor
    fortisde verebilir bak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)