turbo araçta ideal afr aralıgı ne olmalıdır tam bilenler yardımcı olursa sewinirim...
fabrika çıkışlı turbo araçların afr leri 10 lara kadar iniyor ,
11-11.5 iyidir, daha fakir olması pek tercih edilmez,
tabi olay motora - yapıya göre göre değişebilir, bu değerler kural değildir .
egt değeri sensörün takıldığı yere göre değişir ,
motordan ne kadar uzağa takıldıysa o kadar düşük gösterecektir,
turbodan sonrası içinde öyle,
egt, turbodan önceye takılmış ise eğer ~900 dereceler ve üzeri sakat denebilir.
turbo k20 için konusuyorum , kendi aracımda 11.7 - 11.5 hatta 6 da 11.2 yürüyorum... sc de 11.8 ideal.. duyduguma göre 12.5 12.7 yürüyenlerde varmış. saygı duyarım cesaretlerine![]()
cheap & fast = not reliable
reliable & cheap = not fast
fast & reliable = not cheap
yorumlar için tesekkir ederim çok sewdigim bi abimin cuprası için aynı seyleri söyledim inandrmak için konu açtım tekrar saolun...
ideal afr ler best power 12,5 best tork 11,5 tu turboda egt nereeye bağlandığına bağlı
idddali bir araba olmadıkca 12.5 un manası yok
downpipe Max 800 820 egt bence
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
çok tesekkürler özgün bnde bildigim kadarı bu ama yapılan yazılıma çok inandıkları için bu konuyu açtım ıspatı olsun die çok tesekkür ederim...
ahmet Cupra da en ideal afr değeri 11-11.8 aralığı diye biliyorum..
egt de özgün ün de dediği nereye bağlandığına bağlı.
Only Flying is Better...
kendi aracımdan ornek verecek olursam tapa gazda 3500 rpm ye kadar AFR 14 lerde yuruyor 3500 den sonra full boost geldiği esnada 11.5 lara dusuyor arac tamamen standart ve 92 yılının teknolojisi 8v tek exantrik bu birazda aracdan aracara motor yapısıdan yapısına değisiyor gibi sanırsam...
Turbo beslemelerde 11 ila 11.8 aralığı tavsiye edilir... Ama şuda bilinirki 12.3-12.6 aralığı max.verimi verdiği aralıktır ancak bu seviyelerde knocklink olmadan kullanılmamalı..Zira ufacık bir pick yada anlık benzin basıncı düşüşü ile yüksek devirlerde aşırı fakirde ciddi sıkıntı yaratır.. Limitte yürütmek isteyen 12.4 / 12.6 , 10-20 hp az olsun garanti olsun diyenler 11. seviyelerinde yürütmeli bence...
^^ Insallah ; Masallah ile maneviyatiniz gelisir , guzellesir. Arabani gelistirmek guzellestirmek istiyorsan , para harcamalisin. ^^
şimdi 12,4-12,6 lar limitmi oluyor
ahuaha vallaha EKE ye tü kaka diyenler utansın ne afr lerde gazlıyorum![]()
![]()
Ben 12.3 - 12.4 te yürüyorum , avans vurmuyor , knocklink 2.ışığın üzerine çıkmıyor sorun yok.. Ama benim öğrendiğim 12.4-12.6 lar turbo beslemeler için üst limit..![]()
^^ Insallah ; Masallah ile maneviyatiniz gelisir , guzellesir. Arabani gelistirmek guzellestirmek istiyorsan , para harcamalisin. ^^
doğrudur abim
valla 10 afr den 18 afr ye kadar her afr de gazladımsegmanım kırık contam yanık gazladım genelde sanayiye kadar götürdü fazla sapa yerlerde bırakmadı hiç
o yüzden arabamı seviyorum![]()
Cupra makinası biraz mukavimdir fakir karışıma..13.5 a kdr yolu var..
sistem egt ölçer ve tehlike gördüğünde safe mod yapar..
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)