kesınlıkle
süper olmuş![]()
Dr.Ecu AntaLya
belki 10 yıldır bunu düşünüyorum ben yabenim düşündüğüm üst üste değil de yan yana vagonlardı ama...
![]()
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
dursun 2dk durakta ya ne gerek var boyle fantaziye![]()
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
mutemelen hızlı trenler için yapılmış, ben hemen muhalefet olayım, ciddi sorunlar var sistemde. hızlı tren bir duraktan geçerken en ön vagon ile arka vagonun sonu 1 saniyede geçer sanırım istasyondan. bu sürede bir vagonun trene eklenip üstündekinin de inmesi çok zor. olsa bile her iki küçük vagondakiler de viddi G kuvveti ile karşı karşıya kalacaklardır. ancak nasıl olabilir. bu mantık sadece bir istasyon le kısıtlanmaz, havada uçakların benzin ikmali yapması gibi, daha uzun bir süreçte yolcu tanferi yapılabilir.
benim çözümüm ise her durakta normal 1 adet vagon bekler, binecek yolcular içindedir. tren yaklaşamaya başlayınca belli bir mesafede kendisi haraket eder ve arkadaki trennin ile bir süre sonra birleşirler. tabi inecek yolcular için de tam tersi olur. inecek yolcular durağa yaklaşmaya başlayınca en arka vagona geçerler. kapılar kitlenir, durağa yaklaşmaya başlayınca önceki vagondan ayrılır ve yavaşca istanyona girer. tabi öndeki vagonun kalması ve arkadakinin ayrılması kilimetreler önceden gerçekleşmelidir ki yavaş ve güvenli bir birleşme ve isasyona giriş olabilsin. bence bu sistem şehirler arası 400km aşan hızlı trenler için geçerli.
yani trenin boyu ne uzar ne kısalar, biri gider biri gelir![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
bence hıc gerek yok ınsanlar nasıl olsa beklıcek ınmek ıcın hee usttekı vagona sabıt vagondan ınıs cıkıs varsa kral olur.
X durakta ınmek ısteyen yukardakı vagona gecer yukardakı vagon ıstasyonda bu vıdeodakı gıbı change olur. ınmek ısteyen ıner devam etmek ısteyen durmadan devam edebılır hoş ama gereksızz![]()
etki-tepki newton kanunları çok iyi düşünülerek uygulanmalı bu sistemde.aksi takdirde üst vagondaki yolcuların hepsi birden vagonun arkasına dogru yapışabilir.
şimdi aga aklıma takıldı X Y ve Z durakları var
Adam X durağından bindi Z durağına gidecek onun vagonu Y noktasında mı bırakacak onu nasıl yapabilir![]()
bu sistem tr ye gelınceye kadat trde atmosferık araba kalmaz hepsı turbo olur yanı o kdr surer gelmesıkonusan kadında cok komık
![]()
bu sistem cok zor uygulanır. trenin gelip o vagonu alması esnasındaki ivmelenme yada bırakma esnasındaki frenleme olaylarını nasıl cozerler bilemem ancak cozulmesi oldukca zor gorunuyor...
simdi soyle ustteki eklenen vagondan trenin icerisine inis olacaktr eklemeden sonra o kucuk vagonda kalmazlar heralde assağı ana vagonlara gececeklerdir y durağında inmek isteyenlerde tam aksine yukarıdaki inis vagonuna cıkacaklardır vs...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)