User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Trafikten Men Edilen Araca Tekrar Men Cezası ?

39-SS
    Misafir

Trafikten Men Edilen Araca Tekrar Men Cezası ?

Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce İstanbul'da aracımdaki egzos ve cam filmlerinden 196 TL ceza yedim. Ve bu cezadan sonra ehliyet ceza puanım 70 e yükseldi. Biliyorsunuzki 100 olduğunda 2 ay ehliyetim elimden alınıyor. Bu cezaları kestikten sonra trafik polisleri 1 hafta izin belgesi verdi ve egzosla cam filmlerini söküp 1 hafta içinde trafik şubesine gidip söktüğüme dair belge alıp bildirmen gerekir yoksa 1 haftadan sonra aracın trafikten men edilecek dediler.
    Ben oturduğum ilçede evvelsi gün trafiğe gidip cam filmlerinin ön camlarındakileri söktüğümü fakat egzosun orjinalini bulamadığımdan takamadığımı söyledim. Ya beni dinlemediler yada başlarından savmak için sen cezayı öde tamam meni hallederiz deyip beni yolladılar. Bende men böyle kalkıyor demek diyip gidip cezamı bir sonraki gün ödedim.
    Dün akşama kadar 4-5 kere polis kontrolünden geçtim ama hiç birinde bir sorun olmamıştı.
    Fakat dün akşam tekirdağda saat akşam 11 sıralarında devriye gezen bir polis aracı arkamdan egzosu görünce plakamı sorgulayıp merkezden "araç trafikten men" anansunu alınca beni hemen durdurdular. Araç trafikten men deyip aracımı o saatte Tekirdağda bağladılar ve trafikten araç men edildiği ve zamanında trafiğe bildirilmediğinden aracıma Trafik Kanununun 32. maddesi gereğince yeniden trafikten zaten men edilmiş araca tekrar trafikten men cezası yazdılar 10 ceza puanı ve 62TL ceza kesildi. Aynı ceza tutanağına 30/1b maddesi uyarınca yine egzos yüzünden 20 ceza puanı ve 130 TL para cezası kesildi. Toplamda 192 TL ve 30 ceza puanına ulaştığım için ehliyetimede 2 ay el konuldu. Ben bir sonraki gün egzos ve cam filmlerini tamamen halledip meni kaldırıp aracı bağladıkları yerden aldım. Fakat ehliyetime haksız yere el konulduğunu savunmak için sulh ceza mahkemesine dava açmayı düşünüyorum.
    Gerekçesi ise zaten 2 ay önce trafikten araç 32. madde gereğince men edilmiş gerekçesi ise egzos cam filmi şimdi ise zaten trafikten men olan bir araca 2. kez nasıl 32. maddeden men cezası kesilir ? hadi kesti bağladı diyelim tekrar neden zaten egzos yüzünden men olan araca tekrar trafikten men iken egzos yüzünden ceza yazılır ?

yani 2 ay önce yediğim ceza maddeleri 32 (trafikten men) - 30/1b (egzos,cam filmi vs)
    Ve şuan zaten trafikte men gözüken araca tekrar 32(trafikten men) - 30/1b (egzos,cam filmi vs)

burada bir çelişki yokmu buna nasıl bir itiraz dilekçesi yazabilirim dava sonucunda ne olur
    en önemlisi ben bu davayı açarsam 2 ay alınan ehliyetimi tekrar geri alabilirmiyim dava sonuçlanıncaya kadar ?

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafıkten mensınya okan techtende men

39-SS
    Misafir
    trafikten men cezası kaldırıldı.

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten dava 2 aydan fazla sürer gibime geLiyo :S
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en basitinden trafikten men aracı trafikte kullandığın için yazabilirler ceza.
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 ayda mahkeme biter mi bilinmez ama mahkeme sonunda en son egsoz cezan iptal edilebilir...

cezadan sonra 15 gün içinde ödemen gerekiyor...

frankurtlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boşuna uğraşma bence uğraştığınla kalırsın emin ol
    GARAJ İZMİT

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun...

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    g.olsunda arkadaş ban yemiş bu konu yüzündenmi anlayamadım ?

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dava 2 aydan uzun sürer zaten
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)