User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Turbocharger vs Supercharger

rontwo
    Misafir

Turbocharger vs Supercharger

turbocharger mı?

supercharger mı?

Aracınıza aşırı besleme yaptırmak isteseydiniz hangisini yaptırırdınız..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    daha fazla güç çok emek turbo...

daha az güç az emek sc...

ne istediğine bağlı...

DogukanB
    Misafir
    amaç ve bütçe önemli tabi

rontwo
    Misafir
    ya ben kendi fikrimi söylesem her türlü supercharger yaptırırım. özellikle de vti gibi bir araca...

supercharger turboya göre daha pahalı fakat alınan güç daha temiz ve net.

Turbo 3.500dd ve üzeri doldurduğu için motorun içinde inanılmaz bir basınç oluşuyor ve en ufak bir aşınmayı affetmeden kol, bacak, piston vs gibi şeyler çıkartabiliyor. Ama Supercharger düşük devirde devreye girdiği için özellikle hondaların ölü olan alt devirlerini hareketlendiriyor.

Hondaların zaten üst devirleri tatminkar bir şekilde canlı. Turbo ile üst devirleri canlandırırsınız alt devirleriniz yine ölü kalır. Supercharger ile alt devirleri canlandırıp, zaten canlı olan üst devirlerinize daha yüksek bir performansla giriş yaparak Turboyu egale edersiniz.

Turboyu taktınız 1 bar bastınız motorun içi stock, darton, forged kol, kalın conta, yay, şapka, subap, piston kafası vs hiçbirşey takmadınız. birkaç limitör yapışınızda kaputunuzdan ya da kartelinizden bişeyler fırlayabilir Stock aracınıza bolt-on supercharger kit alıp, Turboyu yaptırmak için harcayacağınız zamanın çok çok altında 1 gün gibi bir sürede Supercharger monte edip. 1.3 bar gibi bir basınçla motora hiçbir ekstra değişiklik yapmadan, motorunuzun stock gücünün 1/4 - 1/3 gibi oranında bir güç elde edebilirsiniz... Ayrıca Supercharger belirli devirlerde devreye girdiği için otomatik olarak normal sürüşte yakıtınızı da düşürür.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç fark etmez ikiside olur

Eyup Duygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yukarıda yazmışsın ama senın ıstegıne göre degısır durum motor ıcı toparlayıp turbo olarak sorunsuz gıden araclar var kalıtelı yapıldıgında.

rontwo
    Misafir
    evet o konuda haklısınız herkesin zevkine kalmıs birşey ben sadece sormak için yani siz olsaydınınz hangisini yapardınız diye

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rontwo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ben kendi fikrimi söylesem her türlü supercharger yaptırırım. özellikle de vti gibi bir araca...

supercharger turboya göre daha pahalı fakat alınan güç daha temiz ve net.

Turbo 3.500dd ve üzeri doldurduğu için motorun içinde inanılmaz bir basınç oluşuyor ve en ufak bir aşınmayı affetmeden kol, bacak, piston vs gibi şeyler çıkartabiliyor. Ama Supercharger düşük devirde devreye girdiği için özellikle hondaların ölü olan alt devirlerini hareketlendiriyor.

Hondaların zaten üst devirleri tatminkar bir şekilde canlı. Turbo ile üst devirleri canlandırırsınız alt devirleriniz yine ölü kalır. Supercharger ile alt devirleri canlandırıp, zaten canlı olan üst devirlerinize daha yüksek bir performansla giriş yaparak Turboyu egale edersiniz.

Turboyu taktınız 1 bar bastınız motorun içi stock, darton, forged kol, kalın conta, yay, şapka, subap, piston kafası vs hiçbirşey takmadınız. birkaç limitör yapışınızda kaputunuzdan ya da kartelinizden bişeyler fırlayabilir Stock aracınıza bolt-on supercharger kit alıp, Turboyu yaptırmak için harcayacağınız zamanın çok çok altında 1 gün gibi bir sürede Supercharger monte edip. 1.3 bar gibi bir basınçla motora hiçbir ekstra değişiklik yapmadan, motorunuzun stock gücünün 1/4 - 1/3 gibi oranında bir güç elde edebilirsiniz... Ayrıca Supercharger belirli devirlerde devreye girdiği için otomatik olarak normal sürüşte yakıtınızı da düşürür.
    Kactane arabaya turbo yaptında boyle yazıyorsun Allah askına sagdan soldan duyulan seyler ile bilmislik yapmayın,
    Yok stock motora turbo yaparsan kol bacak kırarmıssın kaputtan fırlatırmıssın, komik olmayın burda senin yasın kadar arabaya turbo uygulayan adamlar var, ayrıca sc belli devirden sonra devreye falan girmez kayıstan tahrik aldıgı icin surekli devrededir
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

rontwo
    Misafir
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kactane arabaya turbo yaptında boyle yazıyorsun Allah askına sagdan soldan duyulan seyler ile bilmislik yapmayın,
    Yok stock motora turbo yaparsan kol bacak kırarmıssın kaputtan fırlatırmıssın, komik olmayın burda senin yasın kadar arabaya turbo uygulayan adamlar var, ayrıca sc belli devirden sonra devreye falan girmez kayıstan tahrik aldıgı icin surekli devrededir
    peki k.bkma.

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sorunun cevabını amacın belirler..

şehir için günlük kullanımda aracı daha keyifli hale getirmek için supercharger..

Gece rolling ler ve pist kovalıcaksan turbo

gibi mesela..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı rontwo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki k.bkma.
    Kusura bakma falan yok hocam zoruna gitmesin yazdıklarımız, hani biseyler yazıyosan dayanagını gostermen lazım cok guzel yazıyorsun ama pratikte uyguladınmı bu yazdıklarını ? ben uyguladım,ve yazıyorum bildiklerimi. Hepsi bu. Standart motor saglıklı olduktan sonra eğer yazılımınıda düzgün yapabilirsen sorunsuz binersin bir suru ornek var al minikler var 11 kusur sıkıstırma ile 1 bar ile stadart motor ici ile yuruyor adamlar. Motorun icini yaptınmı zaten sınırı yok isin.
    Ben herzaman tercihim turbodan yana olur gelisim acısından.

www.drecu.com

Serhat Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma falan yok hocam zoruna gitmesin yazdıklarımız, hani biseyler yazıyosan dayanagını gostermen lazım cok guzel yazıyorsun ama pratikte uyguladınmı bu yazdıklarını ? ben uyguladım,ve yazıyorum bildiklerimi. Hepsi bu. Standart motor saglıklı olduktan sonra eğer yazılımınıda düzgün yapabilirsen sorunsuz binersin bir suru ornek var al minikler var 11 kusur sıkıstırma ile 1 bar ile stadart motor ici ile yuruyor adamlar. Motorun icini yaptınmı zaten sınırı yok isin.
    Ben herzaman tercihim turbodan yana olur gelisim acısından.
    agresif yazmana gerek yok herkes bildiğini ortaya koysun, forum ortamının amacıda bu zaten, bırakta yazılanları okuyalım
    TeamPASAOGLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bs type-r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    agresif yazmana gerek yok herkes bildiğini ortaya koysun, forum ortamının amacıda bu zaten, bırakta yazılanları okuyalım

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tc ve sc nın detaylı olarak ozellıklerını koyun buraya anlatsın bılenler bızde ona gore dusunup tc yada sc daha hosuma gıder dıyebılelım

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bs type-r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen yazmıssın zaten herkes "bildigini" ortaya koysun kulaktan duydugunu degil, herkes bi taş atarsa sagdan soldan duydugu ile isimiz var, yazarken biraz dusunmek lazım madem insanlar burayı okuyup ciddiye alıyor ciddi yazmak lazım, burası adı ustunde teknik forumsa ona gore yazmak lazım, sen istedigini oku istedigini okuma benim seni zorlama durumum yok al bıraktım hadi

www.drecu.com

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo artık demode her b*ka konur oldu. çok sıradanlaştı.. bilinçli yapıldıktan sonra tabikide paranın karşılığı TurboCharger den alınır sc ile kıyaslamamız gerekirse. ama kanat takıp uçmaya niyet yok ise en mantıklısı SuperCharger, sesiz sakin Helal At eşek öküz.
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

dragonflydesing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde bi sorum olcak ikisi birden koyulamıyormu bir araca ? Konuyor diye biliyorum ben.

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adamlar koydu işte tsi denen motora
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen tsi var fabrika çıkışı , onun dışında yapılan örneklerde var..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)