User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Rover 220 & 216 coupe hakkinda..

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Rover 220 & 216 coupe hakkinda..

Arkadaslar derin bilgi sahibi arkadaslardan ve kullanicilardan bu iki arac hakkinda olumlu olumsuz bilgi alabilirmiyim?
    mesela 220 lerde kac yilindan sonra turbo var
    216 coupe'larda kac cesit motor var 1.4-1.6-1.8(bildigim kadariyla DOHC var genelde)
    Kisaca bu araclarin artilari ve eksileri nelerdir cok sorun yasatirmibilgilerinizi bekliyorum

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni bir projemi var abi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mixercempl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni bir projemi var abi?
    olacak galiba Kemal im arastirmadayim

PriSOneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam hemşerim

İki aracında temizlerini bulmak zordur biraz, 216 ve 220tc modeli ayrı dünyaların araçları bilindiği gibi ben 220tc kullanıcısıyım ciddi anlamda bu güne kadar bir çok aracım oldu 220 tc başka benim gözümde tabi herkezin fikirleri ayrı rover marka araçlara genelde parçası bulunmuyor deniliyor ben aracımın motorunu sıfır ve orjinalindende iyi bir şekilde yapttım parçası bulunmuyor diyen arkadaşlara faturalarını ve 2 günde elimde oldugunu gösteren kargo faturalarını gösterebilirim 220tc hakkında bilgi verecek olursam piyasada bulunan bir çok aracı rahat rahat ezebileceğin bir araçtır en basiti stock wrx gibi rolingde tabiki, şehir içi kullanımda ufak gazlamalar ile 10lt civarı şehir dışı işe 140km/h 5nci vites 3000d/d 6.5lt dir denemiş bulunmaktayım. rover marka araçların hepsinin conta sorunlu oldugu söylenir ki bu dogrudur çünkü radyatörleri 3.5lt su hacmine sahiptir. ama ben değiştirdim radyatörümü aracın 3 kanallı kullandım 6.5lt su almakta şuan kesinlikle sıkıntı olmuyor. ki adanamız ne kadar sıcak bir memleket bilirsin. rodajım bitmek üzere bir gün bindirmek isterim seni 220tc ye tabi benimki 220tc+ oldu biraz

mur_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hararet sıkıntısı dışında pek bir sorunu olduğunu duymadım bir de kapak saplamaları çok uzun bununda contaya zararı olduğunu duydum sadece duyum.. onun dışında gayet keyifli güzel araçlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PriSOneR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam hemşerim

İki aracında temizlerini bulmak zordur biraz, 216 ve 220tc modeli ayrı dünyaların araçları bilindiği gibi ben 220tc kullanıcısıyım ciddi anlamda bu güne kadar bir çok aracım oldu 220 tc başka benim gözümde tabi herkezin fikirleri ayrı rover marka araçlara genelde parçası bulunmuyor deniliyor ben aracımın motorunu sıfır ve orjinalindende iyi bir şekilde yapttım parçası bulunmuyor diyen arkadaşlara faturalarını ve 2 günde elimde oldugunu gösteren kargo faturalarını gösterebilirim 220tc hakkında bilgi verecek olursam piyasada bulunan bir çok aracı rahat rahat ezebileceğin bir araçtır en basiti stock wrx gibi rolingde tabiki, şehir içi kullanımda ufak gazlamalar ile 10lt civarı şehir dışı işe 140km/h 5nci vites 3000d/d 6.5lt dir denemiş bulunmaktayım. rover marka araçların hepsinin conta sorunlu oldugu söylenir ki bu dogrudur çünkü radyatörleri 3.5lt su hacmine sahiptir. ama ben değiştirdim radyatörümü aracın 3 kanallı kullandım 6.5lt su almakta şuan kesinlikle sıkıntı olmuyor. ki adanamız ne kadar sıcak bir memleket bilirsin. rodajım bitmek üzere bir gün bindirmek isterim seni 220tc ye tabi benimki 220tc+ oldu biraz

Saolasin kardesim detaylar cok onemli benim icin suan ciddi anlamda arastirmadayim 200 sx veya 220 t arasinda gidip gelmekteyim.max kac bar basilabiliyor stock motorla bilgin varmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mur_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hararet sıkıntısı dışında pek bir sorunu olduğunu duymadım bir de kapak saplamaları çok uzun bununda contaya zararı olduğunu duydum sadece duyum.. onun dışında gayet keyifli güzel araçlar..
    arkadaşım doğru söylüyor aklıma gelmemişti 216 ların kapak saplamaları yataklara kadar iniyor ve zamanla saplamalar sünüyor hararet motor ve kapak yeme sıkıntıları olabilir kısacası sürekli conta patlatma gibi, 220tc lerde uzun saplama değildir. dolayısı ile kapak ve conta patlatma sıkıntın yoktur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaa zaten buyuk ihtimal 220 olacak da 216 da cazip gelebilir diye dusundum belki turbo yapip 0.5 fln basarim die dusundum ama haziri varken maceraya girmicem heralde..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akbaba78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saolasin kardesim detaylar cok onemli benim icin suan ciddi anlamda arastirmadayim 200 sx veya 220 t arasinda gidip gelmekteyim.max kac bar basilabiliyor stock motorla bilgin varmi?
    stock motorda eğerki içersindeki piston sekman orjinal ise yansanayi ürün kullanmadılar ise 0.9 da saglıklı binebilirsin yazılım ile yansanayi ise king marka ürün var roverler için 0.9 da sekmanı eline alırsın bu arada stok basınç 0.7 dir ama benim düldül 22Otc+ olduğundan rodajdan sonra 1.2 idealim ama + sı var 1.5 e kadar onuda iddalı işlerde kullanılır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.0 in ustu banada yeterli olur ilk etapta ancak sonradan setup degisikligi yapmak istersem ne kadar buyutebilirimdi sorusuan stock uzerindeki turbo nedir t3-t4?

AhmetG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    coupe modellerde 216,218,220t var. 220t'lerin hepsi stock turboludur. 216'da 1.6 111hp, 218vvc'de ise 1.8 145hp motor var. hepsinin fiyatları aşağı yukarı aynı. sonradan turbolamaya uğraşmaya gerek yok çünkü turbolusunun da fiyatı aynı. ama sonradan turbo yapacaksan 218vvc alman mantıklı, değişken zamanlamalı subab kontrolü var ve 216 ile 220ye göre daha çok devir çeviriyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.0 in ustu banada yeterli olur ilk etapta ancak sonradan setup degisikligi yapmak istersem ne kadar buyutebilirimdi sorusuan stock uzerindeki turbo nedir t3-t4?
    ilk etapta aracın motor içi orjinal ekipmanlar ile yapılı işe 1.0 üzerine çıkman imkansız krarsın 1.0 üzeri ancak motor içi dolu araba ile düşünebilirsin. üzerindeki turbo t25 dir. 0.9 larda yazlım ile binebilirsin ama belli bir sıkıştırmadan sonra sıcak üflemeye başlar performansın düşer yani bir sıkımlık yapacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    coupe modellerde 216,218,220t var. 220t'lerin hepsi stock turboludur. 216'da 1.6 111hp, 218vvc'de ise 1.8 145hp motor var. hepsinin fiyatları aşağı yukarı aynı. sonradan turbolamaya uğraşmaya gerek yok çünkü turbolusunun da fiyatı aynı. ama sonradan turbo yapacaksan 218vvc alman mantıklı, değişken zamanlamalı subab kontrolü var ve 216 ile 220ye göre daha çok devir çeviriyor
    peki bu dohc hikayesi nedir 216 larda normal si motoru degilmi bu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bu dohc hikayesi nedir 216 larda normal si motoru degilmi bu?
    216 gti modeli crx motorunun aynısıdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğim kadarıyla 218vvc modelleri vtec mantığı ile çalışıyor.vtec açıyor. ama osman abi bence önden çekeni boşver sen arkadan iten bi japon tenekesi al.sonra yan koltuğa beni al alayına yan gidelim.bu adanaya bi yan makinası lazım herkes düz gidiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğim kadarıyla 218vvc modelleri vtec mantığı ile çalışıyor.vtec açıyor. ama osman abi bence önden çekeni boşver sen arkadan iten bi japon tenekesi al.sonra yan koltuğa beni al alayına yan gidelim.bu adanaya bi yan makinası lazım herkes düz gidiyor
    yanlız bende yan yapıyorum 3 de (ön yan) ahahahahha

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PriSOneR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlız bende yan yapıyorum 3 de (ön yan) ahahahahha
    hahahaah o ayrıı şimdi benim EF de yapıyor 1-2 de ahuahua.arkadan çekişin keyfi herzaman için başkadır.
    osman abi bu arada turbolu bişeler düşünüyosan volvo da alabilirsin o fiyatlara T5 modelleri var.kaporta yedek parça durumunu bilmiyorum ama motorunun çok dayanıklı ve sağlam olduğunu duymuştum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hahahaah o ayrıı şimdi benim EF de yapıyor 1-2 de ahuahua.arkadan çekişin keyfi herzaman için başkadır.
    osman abi bu arada turbolu bişeler düşünüyosan volvo da alabilirsin o fiyatlara T5 modelleri var.kaporta yedek parça durumunu bilmiyorum ama motorunun çok dayanıklı ve sağlam olduğunu duymuştum.
    dostum bendeki cik etmiyor yanlız yanlarken 3 olduğu gibi ciiiiiiiiiiiiiiik darısı isteyen herkeze inş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inş.hafta sonu yad akşamları saklıbahçedeyiz müsait olursa uğra istersen hem muhabbet ederiz hem bu yavruyu inceleriz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)