Filtre egsozlu vtec için hangi yağ daha uygundur ?
Teşekkür ederim.
benim görüşüm 5w40 kesinlikle bu karşılaştırmada
Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud.( Şinasi )
5-40 ınce kalacaktır. benım tercihim 10-60
bnce de 10-60 ıyıdır.arkadas yazmısta 10-60 full sentetık olcakta o zaten fıks full sentteıktır castrol edge 10-60 ıcın konusyorum![]()
Stock araca 10-60, gereksizdir. Özellikle stock ve atmosferik araçta tamamiyle gereksizdir.
10-60 kullanımın esas amacı, uzun süre gazlamalarda yağ ısısının yükselmemesi, çünkü kalın yağ, bir o kadar da dayanıklı yağdır. Ama bir yandan, kalın yağ, gücün azalmasına sebep olur. Bir testte stock type-r da 10-60 kullanmanın -11 hp ye tekabül ettiğini ortaya çıkartmışlardı yanlış hatırlamadıysam.
Ama siz isterseniz İstanbuldan Hakkariye kadar gazlayın, stock atmosferik araçta yağ ısısını belirli bir noktadan daha fazla yükseltemezsiniz (önerilen viskozitelerin haricinde saçma sapan ince bir viskozite kullanmassanız - araçta bir sorun yoksa). İşte o sebepten 10-60 a gerek yoktur.
Dipnot: Ben illa 10-60 kullancam diyorsanız bile Mobil 10-60 tercih edin 75 tl mi ne, Castrol'e boşuna 130-140 tl bayılmayın.
valla stp selcuk kullanıyordu 10 60![]()
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
eksiltir aracım ben kontrol edemem diyorsan 10-60 kullan benim basıma geldi eksiltmis fark etmedim bir anda 10-60 a geciverdim ... korkusuyla![]()
aracımda sedece cai varken kullandım ve performans kaybına gittim, kaç hp gitti bilemem fakat kaba tabirle 1-2 boy oynadı![]()
TeamPASAOGLU
deal
benim basıma geldi pasada dynoya cıkacam usulen yaga bakıyor cocuklar abi dedi bunda yag yok bende diyorum demekki araba o yuzden iyi gidiyor baya hafiflemiş o korkuyla mobil 1 10-60 gectim fırsat olursa edge 0-30 gecerim bir ara
eksilttigi yagda motul 5-30 300v idi![]()
bulut kardeşim Mobil Formula 1 10/60 koy işin garanti olsun sıkıntısız binersin açıklaması na gelince ben kullanıyorum ondanbide 100 bin i geçen araçlar da kesinlikle uzmanlar 10/60 ı tercih ediyormuş birinden duydum
yağ yakma olasılığını en aza iniyormuş..
Dr.Ecu AntaLya
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)