öncelikle selamlar baksettiğim hondata emme manifolt çontasının artılarını eksilerini açıklayabilirmisiniz herkese şimdiden teşekkürler
öncelikle selamlar baksettiğim hondata emme manifolt çontasının artılarını eksilerini açıklayabilirmisiniz herkese şimdiden teşekkürler
basit bir açıklamayla, motor giren havanın yoğunluğunu artırıyor diye düşündüm ben, daha bilgili arkadaşlar açıklamasını yaparsa daha iyi olur tabi..
TeamPASAOGLU
O conta silikon değil mi?
Oem'e göre motordan gelen ısının emme manifoldunu etkileme oranını azaltıyor, ısıyı daha az geçiriyor diye biliyorum.
hayır mevcutta zaten orginal manifoldun contası var fakat çok ince tahminim 0,5mm. fakat hondata conta yine tahminime göre 3mm falan ve slikon değilde sanki plastik gibi bişey
TeamPASAOGLU
Motor üst kapağının ısısın emme manifoltuna geçmesini önleyen,bu sayede manifolttan soğuk hava alması sağlayan adi zavallı parça![]()
araca extra güç vermiyor fakat ürettiği gücün motor ısındıkça silindir kapağıda ısınıyor silindir kapağındanda emmemanifoldu ısınıyor işte emme manifoldu ısınmayınca sadece o sebebpten düşen gücü ortadan kaldırıyoryada azaltıyor drag için daha faydalı olabilir sonuçta emme manifoldu önde k20de oraya elbet rolingde hava çarpıp soğutuyodur![]()
b serisinde daha çok işe yarar kanımca![]()
hondatanın sitesnde açıklamaları mevcut zaten hatırladığım kadarıyla bunun gibibi açıklaması wardı
http://www.hondata.com/heatshieldgasket.html
adamlar rakamsal olarak belirtmişler
çok pahalı bir ürün değil aminim k serisinin emme manifoldu b ye gore çok rahat çıkıyodur
bence kullanılabilir + war - yok![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)