Merhaba arkadaşlar, pazartesi günü TüvTürk e gittim. Aracın muayenesi bitmişti..
Direk sinyalleri kaldırdım, beyaz ledleri söküp sarı ampül taktım(sinyallere parklara). xenon ampüllerini çıkardım. sarı ampülleri taktım. Egzoz zaten tamamen orjinaldi onu ellemedik. yangın tüpü ilk yardım cantası filan. 250 liraya geldi muayene bize.. neyse gittim aracı aldılar filan. sanki yoğun bakım. durun gelmeyin filan bi tripler. arka tarafta bekleyin. hep emir kipleri.. hadi dedim neyse.. arka taraftan çıktı 4 tane ağır kusur yazmışlar.. 15cm altına rampa girmiyormuş.. ön yay hasarlı, arka yay hasarlı, ön far hasarlı, yakıt deposu sızdırıyor.. 3.5 cantim yay var. ailecek bindiğimizde bile hiç bir yere sürtmüyor araba. neymiş cok alçakmış. neyse ön sağ farım hafif çatlaktı köşesi. ama ne su alıyodu nede buhar filan. taa benden önceki sahibinde öyleydi. far değişicek diyo. yahuu arkadaş tek far 110 lira. tekini değiştirsen biri anya biri konya olcak. çift değiştirmek lazım. ettimi sana 220 lira. farları sökmek için tampon iniyor. 40-50 lira ihçilik ettimi sana 300. değiştirsen tamam tertemiz oluyo ama satıcağın zaman sıfır far göze çarpıyor. hadi onuda geçtik. bi zaman altını taşa vurmuştum. yıl oldu neredeyse.. delindi depo. tam nokta vuruşu yapmışım. benzin pompasıda kırılmıştı. sıfır pompa aldım. depoyuda yaptırdım biyerde. akıl var fikir var. depoda sızıntı olsa ben nası gezicem be arkadaş. aklın alıyomu bunu. sonuç olarak geçemedik muayeneden.. şimdi far alıcaz, arabayı hafif yükselticez, depo olayını napıcam bilmiyorum. sinir hat safada..