Selamlar arkadaşlar, drag yarışlarımızdaki süre ölçüm sistemi hakkında önerileriniz almak için bir konu açma gereği duydum.Burdaki önerilerimiz organizasyonları yapan arkadaşlara ışık tutar daha kaliteli yarışlar yapılabilir düşüncesindeyim.
Tr şartlarında çok ciddi araçlar yapılmaya başlandı ve yurt dışı araçlarla kendimizi kıyaslayabilmemiz ve net süreleri görmemiz için neler yapabiliriz? daha iyi ölçüm sistemi ve pist temizliği daha net sonuçlara ulaşmamızı sağlayacaktr.
Süre sistemi ile ilk yarış Konya'da yapıldı, ilkler için gayet güzeldi ancak yarışırken gördükki response time yarışcının tepkisine göre 0.7 sn ile 1.3 sn civarı fark ediyor bunun ortadan kalkması için süre düğmeye basıldığı anda değil arac fotoselden geçtiği anda başlamalı.bu bizi yanılttı ve gerçek süreleri göremedik.Akhisar yarışında kısmen çözüldü bu sorun ancak ordada ilk arac fotoseden geçtiği anda süre başladı.Bana göre her arac ayrı ayrı fotoselden geçtiği anda süre saymaya başlamalı ancak 2 li yarış olduğu için 2. aracın bekleyip diğerinden geç tek başına rahat bir kalkış yapmasıda engellenmeli diye düşünüyorum.örneğin ilk aracın süresinin başlangıcından itibaren mesela 0.6 sn içinde kalkmazsa diğer arac bir yaptırım gelebilir.veya buna alternatif öneriniz varmıdır?
bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.