arkadaşlar aracıma vanalı sistem egzos yaptırmayı düşünüyorum sizce nasıl olur yaptıran varmı olumlu olumsuz yönelirini paylaşabilirmisiniz aracın gidişinde bir değişiklik olurmu olmazmı vs vs yardımcı olurmusunuz
arkadaşlar aracıma vanalı sistem egzos yaptırmayı düşünüyorum sizce nasıl olur yaptıran varmı olumlu olumsuz yönelirini paylaşabilirmisiniz aracın gidişinde bir değişiklik olurmu olmazmı vs vs yardımcı olurmusunuz
aslında hangi sisteme göre kıyasladığınız da önemli, ancak herhangi bir egzozlu bir araca göre kıyaslar isek, turbolu arabalarda tabii ki back pressure u minimum a indirebileceğiniz için en iyisi bu sistem.. atmosferik araçlarda da polis ve ses problemi için birebir, yoksa performansı iyi bir egzoz ile de alabiliyorsunuz ama bu egzoz vanasını iyi bir egzozun girişine taktığınız zaman hem istediğiniz zaman performasn istediğiniz zamanda vananın takılı olmadığı diğer hattan standart sesiniz ile standart egzozunuzu kullanabilirsiniz..
aslında vanayı taktığınız yerde tamamen size bağlıher tür kombinasyon yapılabilir. bu sistemler öyle belli yerlere takılmak üzere standart üretilmemiş.. Universal şekilde..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
bilgi için teşekkür ederim gebzede artık polisler çok sıkı çalışıyor hiç rahat ve aman vermiyolar arabayı aldım alalı çok merak ediyorum egzos sesi nasıl olacak die ama bitürlü takmak nasip olmadı korkudan şimdi karar verdim bu tarz bişi yaptırıcam inşallah güzel olur sorun yaşatmaz
ıbraam ucuz yolluu yolluyum sana kollu![]()
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
bende elektiriklisi mevcut.
bullet07 pm .
__ATA MOTORSPORT & ENGINEERING__
DR.ECU ---MOTUL --- EBC BREAKS
AB ye yaptırdım downpipenın bittigi yere 76mmlik custom sorunsuz calısıyor bostancı gider egzoza bi sor fiyatıda makul
[SIGPIC][/SIGPIC] normalde balık hiç sevmem ama yanıma gelirse yerim..
Varex'i de düşünebilirsin , videoları ve gerekli bilgi bu konu da mevcut :
http://www.techturkey.com/forum/show...=varex&page=10
herşey bir cam motoru bide 60lık borunun içine tornacıdan kapak kestirik yaptırmak başka bişe değil.diğer kalan işi bitane cam indirme/kaldırma düğmesi alarak (tofaşların düğmeleri dayanıklı tavsiye ederim) egzozcunun yapacağı Y şeklindeki bir boğaza monte etmek.maliyetide tutsun tutsun 200 tl.hadi elektrikci felan 250 de.ama bence atmosferik araçta kompresörü düşürüyor.ben bikaç aracımda denedim test ettim.faydasından çok performansa zararı oluyor.haa diyosanki açtığımda gürlesin çatlasın patlasın ozaman olur.
tavsiye ederim
![]()
www.honda-tech.com