arkadaşlar aracımın bakımını 700 km önce yaptım.Filtrelerini yağını değiştirdim.Pazarteside ankaraya geldim ama biraz yüklüydü araba.5 yetişkin full bagaj tesisat derken azına kadar dolu geldim.Yolda hız yapmadım , max 120-130 bebek te var diye ama baya uzun sürdü diye bunalıp onları bıraktıktan sorna gideceğim yerlere giderken hızlı gittim.Fakat bi sorun farkettim.Araba istanbulda gittiği gibi gitmiyodu.Sanki benzinli gibi düşük geliyodu tork hissi.(Debriyaj bitikti.)
Hemen servise gittim ertesi gün.Ustayla bi teste çıktık bişe yok dedi çekişle ilgili ama baskı balatanın değişmesi gerektiğini söyledi.Tamam dedim volan da yanmış onunla beraber değiştirdik debriyajı serviste.Pedal kalkış falan çok güzel ama çekiş yine eskisi gibi gelmedi.
Dipgaz yapınca devirleniyo.Turbo devreye girince güzel , ama sanki ağır biraz araba dediğim gibi.
Bugün ekstradan bi 0-100 deneyeyim dedim boş yolda.Kalkışta çok tecrübeli olamamama ramen 10.8 gibi bi rakam çıktı kronometre ve kadranda ölçülen 100 km ye gelince.Normal yani.Ama bi yokuşta eskiden yaptığım gibi bi düşük viteste turbonun dolmadığı herhangi bi devirde dip gaz yapınca devir artmadan devam ediyo.ve düzde dipgazla yürürken turbo basıncı belli bi devirden sora artıyo ama 3000 de sangi sekteye uğrayıp 3000 sorası yine sırtlıyo aracı tork.3000 civarı ince bi kesinti var yani.
Acaba yükmü etkiledi aracı.Yoksa sıcaklarmı yada rakım falanmı?İlkdefa geldiğimiz yer değil , ayda bir gidip gelirim ankaraya ama ilkdefa bu mevsimde bu arabayla geldim.
Serviste intercooler ın çok küçük bi yağ sızıntısı oolduğunu söyledi görevliler.Hava kaçağı falan yokmuş çekişi etkilemez dedi.Zaten öyle bi ses falanda gelmiyo turbo basıncına paralel.Duman atma falanda yok ama turbo basıncı artana kadar yokuşlarda falan bi hantallık var özette.
Bi firki olan varmı?