Foruma ilk üye olduğumda 200sx almaktan falan bahsediyordum ama artık o fikri bir süre ertelemiş bulunuyorum. Çünkü ilk defa araba alacağım ve ilk arabam sıfır olsun istiyorum, sürekli sanayide uğraşmamak içinTahminimce bir kaç ay içerisinde alacağım, bütçe olarak 80.000 tl'ye kadar çıkabilirim sanırım zorlarsam. Leon Cupra, Scirocco ve yeni çıkacak olan giulietta'yı yazdım ilk olarak aklıma gelenler bunlar. Performans, tasarım ve işlevsellik önemli benim için. Bu durumda giulietta ve scirocco öne çıkıyor ama scirocco da performans olarak çok düşük kalıyor diğerlerine nazaran. Giulietta'da bahsettiğim 235 hplik versiyon. cupra 240 hp. Şimdiden sormamın sebebi artık iş ciddiye bindiği için ön araştırma yapmak, test sürüşü yapmak, kronik arızaları sorunları masrafları neler olabilecek ölçüp biçmek.
Şimdi kriterlerime gelelim: (önem sırasına göre)
1- Performans (240 -250 km hızlara, hatta üstüne rahat çıkabilsin mesela)
2- Tasarım ve işlevsellik (***** insan ilgi çekmek istiyor bazen)
3- Yol tutuşu ve sürüş seçenekleri ( Alfa'daki DNA sistemi gibi, Sport, Normal ve All weather tarzı)
4- Modifiyeye yatkınlık
5- Kronik arızalarının bulunmaması
6- Servisi
7- Güvenlik
8- Yakıt tüketimi (neden en sonda derseniz, aslan besleyen yediğini düşünmez atasözünden kaynaklı)
Yukarıda saydığım araçların haricinde de öneriler kabulümdür. Sıfır olması önemli ama aklıma çok yatan bir araç olursa 2. el de olabilir.