User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: 106 gti sorun

FT106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry 106 gti sorun

98 model 106 gti sahibiyim...Araba tamamen stock...

Bu gece aracımda anormal bi sorun yaşadım...1. vites de yavaş yavaş giderken (10-15 km) araba birden stop etti...İlk önce aklıma triger geldi... Ama marşa basarken motordan anormal bi ses gelmiyor...Muhtemelen triger değil...

Kontağı açtıktan itibaren ECU dan ses geliyor...Marşa basarken km ibresi deli gibi oynuyor...120 km lere felan çıkıyor...Kütahya gibi biyerde anlayanda yok...Sizce ne olabilir...Fikirlerinizi bekliyorum...

Vts_Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektrik aksamıyla ilgili bir sorun olabilir, bir ihtimalde beyin arızasıda olabilir.cihaza bağlatmalısın arabanı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce motorcum baktı...Arabada ateşleme ve benzin yok...Yan pompa çalışmıyor benzin gelmişyor...

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer sert bir tümsekten geçip , çukura dü$tüyseniz aracınız benzin kesmi$ olabilir.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzn popası oldugu kesınmı arkdaşında arabası bı sure hızandıkc araba benzın yemıyor
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yuz6gti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az önce motorcum baktı...Arabada ateşleme ve benzin yok...Yan pompa çalışmıyor benzin gelmişyor...
    bu $ekilde hiç çalı$mıyor diyebiliriz yani

CanAwaR
    Misafir
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer sert bir tümsekten geçip , çukura dü$tüyseniz aracınız benzin kesmi$ olabilir.
    bunu açabilirmisin? anlayamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CanAwaR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu açabilirmisin? anlayamadım
    Amortisörlü , yaylı 106 kullananların bazıları bilirler. Arabayla çok sert bi yerden geçtikten sonra ECU bunu kaza gibi algılar ve benzini keser. Sağ amortisör ba$ının oralarda kırmızı lastik bir buton var. ONa basmanız , benzin pompanızın tekrardan çalı$masını sağlar. Eğer kule gergisi takıldıysa, yeri deği$mi$ olabilir. Eğer dediğim gibi sert bir çukura dü$me v.s olduysa çözüm o kırmızı butonda yatıyor

CanAwaR
    Misafir
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amortisörlü , yaylı 106 kullananların bazıları bilirler. Arabayla çok sert bi yerden geçtikten sonra ECU bunu kaza gibi algılar ve benzini keser. Sağ amortisör ba$ının oralarda kırmızı lastik bir buton var. ONa basmanız , benzin pompanızın tekrardan çalı$masını sağlar. Eğer kule gergisi takıldıysa, yeri deği$mi$ olabilir. Eğer dediğim gibi sert bir çukura dü$me v.s olduysa çözüm o kırmızı butonda yatıyor
    bilgi için saol

deathofacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer yukarda arkadaşların bahsettiği atalet sensoru devreye girip benzini kesmiş olsa araban hiç çalışmaz. triger koparmış olsan motor hiç marş yapmaz. ecu sesi dediğin benzin pompasının sesi zannedersem. ecu den ses gelmez çünki. kesintisiz olarak o sesi duyuyorsan sürekli benzin çekio demek ve çok garip bu km nin yerinden fırlaması marşa basarken, ben beyin derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence beyinin içinde bulunan tms'den kaynaklanıyor olabilir tekrar tms yüklenmesinden sonra kodlanarak çalışır gibi geliyo bende yaşamıştım bi arkadaşım sayesinde giderken stop etmesi bundan kaynaklanıyordur ha tms'yi bozan da ateşleme bobinidir kütahyada yapamazlar istanbulda yada izmirde yapabilirler kolay gelsin biz baya ugraşmıştık kontagı açık hale getirdiginde eger pompaya benzin gitmiyorsa(sesinden anlaşılıyor) benim dedigim gibi olma ihtimali yüksek tabi kesin bişey söylemek olanaksız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanırım küçük bişiden dolayı çalışmamış...Ecu şasemi almıyor dedi öle bişi dedi usta tam anlayamadım...Rahatladım yaw arabanın sesini duyunca...İlginiz için teşekkürler...

Onu-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben de annemin aracında teyp değişikliği yaparken birbirine dokunmaması gereken iki kabloyu yanlışlıkla birbirine dokundurmuştum, kontağı start konumuna getirdiğim zaman devir ve km saati fırlıyordu Halletmişsiniz zaten ya, yine de söyleyeyim dedim...
    Onur
    14' f30 316

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)