User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Otomotiv Mühendisliği?

By_KA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Otomotiv Mühendisliği?

Arkadaşlar,aranızda otomotiv mühendisliğini bitiren yada okuyan varmı?TR'de iş imkanları vsleri nelerdir,yabancı dil eğitim veren okulu varmı Türkiyede filan bi bilgisi olan varmı?
    Hacettepe ve Bursada varmış diye duydum bu bölüm Hacettepeyi bitirdiğimiz zaman yabancı dil öğretmenliğiyle ilgili şu teknik üniversitelerde verilen belgelerdende veriliyormu?...

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_KA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,aranızda otomotiv mühendisliğini bitiren yada okuyan varmı?TR'de iş imkanları vsleri nelerdir,yabancı dil eğitim veren okulu varmı Türkiyede filan bi bilgisi olan varmı?
    Hacettepe ve Bursada varmış diye duydum bu bölüm Hacettepeyi bitirdiğimiz zaman yabancı dil öğretmenliğiyle ilgili şu teknik üniversitelerde verilen belgelerdende veriliyormu?...
    Benim arkadaşım Canada da okuyor, sitemizdede Renaut-Mais TR nin en tepesindeki isim İbrahim Aybar oturuyor. Kendiside otomobil mühendisi mezunu diye biliyorum. TR de olmasa bile Avrupada direk kapılıyormuş bu bölüm mezunları.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

mcanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imkanları çok çok iyi diye biliyorum, çünkü her üniversitede bulunan bi bölüm değil, yabancı dili Almancaydı sanırım. sırf bu bölüme girebilme umuduyla ben kendi bölümümden(gemi inşaa) bunun 2yıllığına gidip ordan geçiş yapmak istiyorum. ben meslek lisesi çıkışlı olduğum için gidemiyorum ama senin puanın yetiyosa kesinlikle git bence

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz spesifik bir bölüm gibi geliyor,örneğin makina mühendisi olursanda her türlü otomotiv firmasında ve teknolojinin olduğu her alakasız firmada işe girebilirsin ama otomotiv diyince 500 tane fabrikadan bir anda 15 tane fabrika arasında kendine yer bulmaya çalışacaksın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_KA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ders içeriklerine bakarsak makina mühendisliğine yakın bir bölüm.. Otomotivi ilgilendirecek konular zorunlu ders olarak var (makina mühendisliğinde seçmeli dal olarak veya ders olarak okunabiliyordu zaten)..

Türkiyeyi düşünecek olursak, kendini geliştirip, konulara hakim olursan, kurumsal ve büyük otomotiv firmalarında rahatça iş bulabilirsin.. Tabi sıradan olmayacaksın!

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    makine okuyup yüksek yapmak daha mantıklı bence bazı dersleri zaten makinede görebiliyorsun
    körler sağırlar

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=senna;1585761]makine okuyup yüksek yapmak daha mantıklı bence bazı dersleri zaten makinede görebiliyorsun[/QUOTE ]
    +1
    Bencede .

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vall mekatronik müh. okuyorum ben,otomobile dair ne varsa görüyoruz.Otomotivde ekstra gösterecekleri şeyler hayatın boyunca o bölümde kısıtlı kalmana sebep olacak şeyler değil bence..

Örneğin son projem 100 hp outputu olan motora ekonomi ve performansın optimum olduğu bir dişli oranlarına sahip şanzıman tasarlamaktı..Derslerdede akslar,malzeme dayanıklıkları vs gibi direkman otomobillerin üretim teknolojilerine dayanan bir sürü materyal görüyoruz..

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vall mekatronik müh. okuyorum ben,otomobile dair ne varsa görüyoruz.Otomotivde ekstra gösterecekleri şeyler hayatın boyunca o bölümde kısıtlı kalmana sebep olacak şeyler değil bence..

Örneğin son projem 100 hp outputu olan motora ekonomi ve performansın optimum olduğu bir dişli oranlarına sahip şanzıman tasarlamaktı..Derslerdede akslar,malzeme dayanıklıkları vs gibi direkman otomobillerin üretim teknolojilerine dayanan bir sürü materyal görüyoruz..
    Abi seninle bir kaç bişi konuşmam lazım Sabancı hakkında...
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bursada hacettepede ve ankara atılımda var bu bölüm türkiye de mercedes firmasının destekleriyle açılmış bi bölümdür 3. sınıfta alman firmalar direk kapıyo sizi iş bulmama gibi bi sıkıntın yok ve maaşları aşırı yüksek bence tr deki en ii bölüm ..

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cift hazirligi var hacettepe otomotiv de ingilizce ve almanca olarak
    ayrica mercedes destegiyle acildi. sanirim aksaraya mercedes de falan staj yapıolar mufredat olarak makinaya yakin ısı dersleri biraz daha agirlikli

Eyup Duygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En kötü yetkılı servıslerden bırınde calışırsın ..Rütbeli olarak
    DynoDynamics in Ecutuned

MELİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben otomotiv teknolojisi okudum ama boşuna okumuşum hiç bir yararını görmedim lisedeki gördüklerim daha çok şey ögretti üniv.çok az şey eklendi hatta bilgiler tazelendi desem yeridir başvurdugum iş yeri sayısını ben unuttum ama biri çıkıpda görüşmeye bile çagırmadı inş.senin istedigin bölüm iyidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 hazırlıgı var. hangisini geçersen digerini okursun. almanca ve ingilizce. hacettepe makina muhendisliği bolumune baglı zaten kendisi. stajlarını aksaraydaki mercedes fabrikasında yapıyorsun zaten mercedes bolumun sponsoru. ve yine zaten mezun olunca mercedesde çalışmaya başlıyorsun. maaşı da gayet iyi. puanı odtü makina ile aşağı yukarı aynı olmalı. o yüzden onu da düşün puanın yetiyorsa. ama hacettepe otomotivden mezun olunca direk merso da başlıyorsun. bunu da bil.

GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel bir bölüm arkadaşım okuyordu almanyaya gitti mercedes fabrikasında çalışıyordu
    Stock

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sene çoğu okul açtı otomotiv mühendisliği , puanları düşücek büyük ihtimal okan atılım da özel olarakda var açıkcası eski değerini kaybedicek gibi , bu arada otomotiv mühendisliği çok güzel bi bölüm oto. teknlojileri gibi değil zaten puanlarıda ilk açıldığında tıp a yakındı..

mcanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biri şu 2yıllık otomotiv teknolojisi bölümü hakkında da bilgi verebilir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada otomotiv mühendisliği sanırım sadece hacettepede var. onun dışındakiler mühendislik eğitimi vermiyor. uludağ üni deki tezsiz yüksek lisans programı sanırım.

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    değil değil bu sene bayağı var , adanada ankarada afyonda elazığda istanbulda karabükde var bunun fazlası yok eksiği var..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)