Arkadaşlar ortalama 1,5 - 2 sene de bir araba değiştiren biriyim. Kesinlikle markacı değilim. Fakat 2002 senesinde 98 model Civic sedan 1,6ies le tanıştıktan sonra 220.000 km deki bir aracın sorunsuzluğu beni bir parça marka fanatiği yapma yoluna itti. 2004 de aldığım 97 sedan vti ile bu iyice perçinleşti. Hala ara sıra başka markalara yönelsemde dönüp dolaşıp gene Honda almadan duramıyorum. En son geçen sene hanıma aldığım 2005 jazz danda oldukça memnunum. Yeni iş kurmam dolayısıyla Passat 1.8 T mu sattıktan sonra bir müddet 94 corsa b si ya bindim ama beni tatmin etmediği için tekrar Honda bakınmaya başladım ve geçen ay 90.000 km de orjinal bir 1.4 si HB OTOMATİK aldım. Fakat 40 yaşından sonra otomatik araç rahat olur mantığı, kullanmaya başladıktan sonra bu ne yahuya dönüştü. Acaba benmi otomatik kullanmayı bilmiyorum diye tüm formları okudum ama malesef benim bildiklerimin haricinde ekstra bir bilgi yok. En çok mutsuzluğum yokuş çıkarkenki performans düşüklüğü. Ankara da oturanlar bilirler. Nenehatun yokuşunu çıkarken araç 2 ye alıyor. sonrasında sanırım şanzımam oranı olarak 2 çok uzun araba bir türlü toplayamıyor. Gaza bassam 1 de bağırıyor. Gazdan çeksem 2 de sönüyor. Tın tın çıkıyorum. civic ten inip Jazz' a binince araba manuel altımdan kaçıyor walla. Otomatik kullanımı hakkında bilgi aktaracak olan varsa gerçekten çok sevinicem. Yoksa mutsuzluğum aracı elden çıkarana kadar devam edicek.