Bu aksam cokta yogun olmayan bir yolda ilerlerken onumde birinin bisikleti ile dusup yolda yattigini gordum.Hemen cektim saga indim arabadan..25-30 yaslarinda biri bisikletin tekerine nasil olduysa ayagini sikistirmis ve dusmus..Baya kan vardi ve belliki cani cok aciyordu.Sikisan ayagini kurtarmak icin yardimci olmaya calistim ve cikardik...Arkadas o an sargi bezi varmi dedi, YOK..Bant varmi dedi, YOK..Su istedi o da yok..Belki bagajda onceki sahibinden kalma birseyler vardir fln diye manasizca bakindim ama yok..En sonunda pecete fln varmi dedi eh o var iste dedim...O an inanilmaz uzuldum.Onunde bir can aciyor ve birsey yapamiyorsun..Hergun trafikteyiz, bin tane araba forumunda yazip turlu turlu kaza haberleri okuyoruz...Tum bunlara ragmen arabamda bir tane ilk yarim seti yok gercekten ayip..Onumde aciyan bir cana aciz bir sekilde yardim edemeyen ben sabah ilk is ilk yardim cantasi almaya gidecek..
Bu basit bir ornekti ve daha ciddisi benim de basima gelebilir...Ilk yardim cantamiza, yangin tupumuze sadece muayeneden gecmek icin degil birgun mutlaka lazim olur mantigiyla sahip olalim lutfen.