User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sivil havacılık okulu..?

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sivil havacılık okulu..?

Selamlar arkadaşlar.

Bu Akademiler hakkında bilgiye ihtiyacım var. THY Flight Academy gibi,ücretsiz ve bilimum mühendislik bölümlerinden birinin zorunlu olmadığı, ücretli ve herhangi bir üniversite diploması istemeyenleri soruyorum.

Ticari pilot lisansı verebilecek hangi kurslar var? Bunlar hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba? Ciddi olarak bu işi yapmayı düşünüyorum fakat yeni duyduğum için hiçbir bilgim yok konu ile ilgili..

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamaninda epey ara$tirmi$tim ben Emrecim, benim goz kusurumdan dolayi almiyorlardi hatta, icimde patlami$ti

Ucretsiz olani yok diye biliyorum, THY'ninkiler de ucretli ama sonrasinda orada cali$maya ba$layinca maa$indan kesme falan $eklinde olabiliyordu. Veya kurslar ozel krediler cikartiyor sana, 1-2 yilda ufak ufak oduyorsun.

Uni. mezunlugu kismini tam hatirlamiyorum, sitelerin sayfalarinda detayli bilgiler vardi, oradan kolaylikla bulabilirsin.

Ersin YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende nıyetlenmıstım aslında ama oldukca yuksek ucretler egıtımlerı 45,500 euro gıbı sanırım ve daha sonrasında ıs garantısı yok daha detaylı bılgısı olan varsa aydınlatırsa cok ıyı olur benımde merak ettıgım bı konu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ücretleri problem değil.İş garantisi var diye duydum ancak emin değilim.En azından THY 15 yıllık sözleşme yapıyormuş eğtim verdiği öğrencilere,çalışma zorunluluğu.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ucretlı olanlar 5o bın dolardı sanırım ama iş bulunurmu bılınmez

Ersin YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2,500 pılot acıgı varmıs ole bır bılgı okumustum 1 yıl egıtım alıyorsun sonrasında sınava gırıyosun 2 kere hakkın varmıs sanırım gecemezsen yatırdıgın para yanıyormus

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.turkishairlines.com/tr-TR...ces/index.aspx

http://www.turkishairlines.com/tr-TR...kosullari.aspx

thynin sitesinde ücretsiz olan kendi yetiştirdikleri yazıyor , bu arada 15yıl thy den çalışma zornluluğu var bu kötü bişey değil aksine 15 yıl iş garantisi demek

onun dışında özel sivil havacılık olayını fazla bilmiyorum ama onlardan sonra sanırım sınavla thy pegasus vs. gibi yerlere girilebiliyor , ama onlarada çok güvenmemek lazım , aynı şekilde mezun olupda tarım ilaçlama sektöründe iyi maaşla çalışmayanlarıda biliyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özel eğitimler hakkında bilgi sahibi olan yok mu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opelim.net den turkpilot ile iletişime geç

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    http://www.ayjet.aero/Sablon7.aspx?lang=2

Emre 2-3 arkadaşım girdi ve mezun oldu ama bildiğim kadarıyla üni. bitirmeden imkansız.

40-50bin € dan aşagı cıkarı yok tam rakamı sorar öğrenirim arkadaşımdan felaket yoğunlukta kurs ve sınav dönemi 8-10 tane vede sondaki büyük sınavı gecmen gerekli sınavların bir kısmı ankarada gerçekleşiyor buarada.mesela arkadasımın söylemesine göre 14 kisilermi mezun olanlar 5 i girebilimiş pilot olarak(gerci siteden üsenmedim saydım 15 dönemde 231 mezundan 178 i işe girmiş ama ).su sıralarpilot Açığı var olmasına var ancak pilot olmak isteyen acayip derecede fazla biyerdede doygunluga ulastınmı bosuna vermiş hissi olabilir okdr parayı .bitirdikten sonra bir yere girebilmen için torpil şart .mesela bu bahsettigim arkadasım 5. ayı falan oldu maaşı 3500 €
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.ayjet.aero/Sablon7.aspx?lang=2

Emre 2-3 arkadaşım girdi ve mezun oldu ama bildiğim kadarıyla üni. bitirmeden imkansız.

40-50bin € dan aşagı cıkarı yok tam rakamı sorar öğrenirim arkadaşımdan felaket yoğunlukta kurs ve sınav dönemi 8-10 tane vede sondaki büyük sınavı gecmen gerekli sınavların bir kısmı ankarada gerçekleşiyor buarada.mesela arkadasımın söylemesine göre 14 kisilermi ne mezun olanlar 5 i girebilimiş pilot olarak(gerci siteden üsenmedim saydım 15 dönemde 231 mezundan 178 i işe girmiş ama ).su sıralarpilot Açığı var olmasına var ancak pilot olmak isteyen acayip derecede fazla biyerdede doygunluga ulastınmı bosuna vermiş hissi olabilir okdr parayı .bitirdikten sonra bir yere girebilmen için torpil şart .mesela bu bahsettigim arkadasım 5. ayı falan oldu maaşı 3500 €
    Çok teşekkür ederim bilgiler için.
    Üniversite bu sene bitiyor,zaten üniden sonra düşünüyorum.
    Tabi bu kadar parayı vermeden önce en ince ayrıntısına kadar öğrenmem gerekli olayı.
    Büyük sınava giriş hakkı kaç kere acaba? 50.000 € yanarsa,kendimi yakarım orda benzin döküp

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim bilgiler için.
    Üniversite bu sene bitiyor,zaten üniden sonra düşünüyorum.
    Tabi bu kadar parayı vermeden önce en ince ayrıntısına kadar öğrenmem gerekli olayı.
    Büyük sınava giriş hakkı kaç kere acaba? 50.000 € yanarsa,kendimi yakarım orda benzin döküp

arkadaşım uçusta şimdi sorarım onları akşama öğrenirim
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamdır kardeşim,ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben özel havacılık okuluna gittim ismi lazım değil okulun... ama PPL aldım sadece devam edemedim parasızlıktan yoksa hedefim atpl idi... iş garantimi kesinlikle değil birçok kişi gördüm daha uçağın ne olduğunu bilmeyip akademiye yazılan sırf maaşı için gelenler.... ama öyle kişiler asla başarılı olamıyor... bu işi gönülden havacılık fanatiği olan arkadaşlar başarılı olabiliyor... 100 kişi geliyorsa iş bulabilecek kişi sayısıda maximum 70 80 dir... okula başlayıp bitirebilen sayısıda 100 kişiden 60 70dir.. ballandırmayı sever okullar bu havacılık okullarını ama zordur gerçeten bide sivil havacılık genel müdürlüğünün sınavları oluyor onlara baya iyi çalışmak lazım çünkü baya uzun aralıklarla oluyor o sınavlar.... aryıca derslerde süper ötesi bir IQ ile bile girsen bazı sınavlardan kalıyorsun yada uçuş saatleri için ekstra uçak kiralaman gerekiyor... 50K euro olur sana 60K 65K euro.. işe alınmada tamamen havayolunun kafasına göre... 2 yıllık üniversite mezunu bile olsan rahat alırlar seni ama mühendislik takıntısı var trdeki havayollarının mühendis olsan herşey daha kolay... ama 4 yıllık aöf işletme bitirip pilot olanıda biliyorum.... şans işi bana göre.... deneyip görmen lazım diyorum sadece... ama ben olsam sadece hobby amaçlı PPL alırdım...

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhablar.benim babam pilot.istedigin ozel sorularin varsa cevaplayabilirim.bir kere bu meslekte ucagi kullanacak duzeyde,disiplinli ve duzenli bir kisi iseniz,issiz kalma gibi bir durumunuz yok cunku turkiyede cok fazla pilot acigi var ve yabanci ulkelerden pilotlar cagiriliyor. thy mevzusu ise ucretsiz degil.ayrica babamin yaninda cok ucan yardimci pilotlar vardi,hep derdi pilotluk lisansini almasina ragmen cogu seyi bilmeyen ucagi ucuramayan bir suru yardimci pilot var malesef fakat izleyerek ogrenmek kendi ellerinde.birde muhendislik bolumlerinden mezun kisilere daha bir ayricalik sagliyor ve biraz daha ucuz oluyor diye biliyorum.

pilotluk kesinlikle disaridan goruldugu gibi cok kolay degil,otomatik pilota bagla bas git gibi degil isler(cogu insan oyle dusunuyorda o yuzden).bazen babama hayranlikla bakiyorum,inanilmaz planli ve baska turlu bu isin icinden cikma imkani yok zaten.

disaridaki havacilik olayida 50-60bin dolar civarinda fakat bu parayi 2 senede cikarmaniz mumkun,eger ise 4 kolla sarilirsaniz cok onemli bir yatirim ve kesinlikle bosa gitmez.bende muhendislik okuyorum.okul bitince bu isi dusunuyorum.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhablar.benim babam pilot.istedigin ozel sorularin varsa cevaplayabilirim.bir kere bu meslekte ucagi kullanacak duzeyde,disiplinli ve duzenli bir kisi iseniz,issiz kalma gibi bir durumunuz yok cunku turkiyede cok fazla pilot acigi var ve yabanci ulkelerden pilotlar cagiriliyor. thy mevzusu ise ucretsiz degil.ayrica babamin yaninda cok ucan yardimci pilotlar vardi,hep derdi pilotluk lisansini almasina ragmen cogu seyi bilmeyen ucagi ucuramayan bir suru yardimci pilot var malesef fakat izleyerek ogrenmek kendi ellerinde.birde muhendislik bolumlerinden mezun kisilere daha bir ayricalik sagliyor ve biraz daha ucuz oluyor diye biliyorum.

pilotluk kesinlikle disaridan goruldugu gibi cok kolay degil,otomatik pilota bagla bas git gibi degil isler(cogu insan oyle dusunuyorda o yuzden).bazen babama hayranlikla bakiyorum,inanilmaz planli ve baska turlu bu isin icinden cikma imkani yok zaten.

disaridaki havacilik olayida 50-60bin dolar civarinda fakat bu parayi 2 senede cikarmaniz mumkun,eger ise 4 kolla sarilirsaniz cok onemli bir yatirim ve kesinlikle bosa gitmez.bende muhendislik okuyorum.okul bitince bu isi dusunuyorum.
    Saglik raporu isteniyor hakli olarak, cok $ukur gozlerim di$inda bir kusurum yok, lens kullaniyorum, bildigim kadariyla da pilot olmak icin anadan dogma saglikli goz isteniyormu$ Bazi yerlerde de sorun degil yaziyor, bilemedim.. Bu konuyu biliyor musun veya babana sorabilir misin? Hic mi kusur olmamali yoksa belli bir sinira kadar olup gozluk-lens kabul ediliyor mu veya lazerle ameliyat olsak.. ?

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pilot açığı var gibi söylentilere kesinlikle kulak asmayın, pilot fazlalığı mevcut sektörde. Bu konuda en iyi bilgiyi ayjet'den alabilirsiniz.

merve
    Misafir
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saglik raporu isteniyor hakli olarak, cok $ukur gozlerim di$inda bir kusurum yok, lens kullaniyorum, bildigim kadariyla da pilot olmak icin anadan dogma saglikli goz isteniyormu$ Bazi yerlerde de sorun degil yaziyor, bilemedim.. Bu konuyu biliyor musun veya babana sorabilir misin? Hic mi kusur olmamali yoksa belli bir sinira kadar olup gozluk-lens kabul ediliyor mu veya lazerle ameliyat olsak.. ?
    yanlış bilgilendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla hiç göz probleminin olmaması gerekkiyor. lensle zaten %100 bir görş sağlayamıyorsun. ama sanırım ameliyat olayı çözer. hatta pilotlara yapılan özel bir lazer ameliyatı olduğunu bile duymuştum, mükemmel görüş sağlayan. ama ülkemizde akıbeti nedir bilmiyorum

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    goz olayi askeride sorun sivilde degil mutlaka bir siniri vardir ama tam net bilmiyorum.gozluklu olarak saglik raporuyla pilot olabilirsin.bir suru gozluklu pilot var.daha yeni sordum babama bendede sorun var 0.75 mi ne miyop.raporuna gozluklu yaziyor ayni ehliyetteki gibi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)