merhablar.benim babam pilot.istedigin ozel sorularin varsa cevaplayabilirim.bir kere bu meslekte ucagi kullanacak duzeyde,disiplinli ve duzenli bir kisi iseniz,issiz kalma gibi bir durumunuz yok cunku turkiyede cok fazla pilot acigi var ve yabanci ulkelerden pilotlar cagiriliyor. thy mevzusu ise ucretsiz degil.ayrica babamin yaninda cok ucan yardimci pilotlar vardi,hep derdi pilotluk lisansini almasina ragmen cogu seyi bilmeyen ucagi ucuramayan bir suru yardimci pilot var malesef fakat izleyerek ogrenmek kendi ellerinde.birde muhendislik bolumlerinden mezun kisilere daha bir ayricalik sagliyor ve biraz daha ucuz oluyor diye biliyorum.
pilotluk kesinlikle disaridan goruldugu gibi cok kolay degil,otomatik pilota bagla bas git gibi degil isler(cogu insan oyle dusunuyorda o yuzden

).bazen babama hayranlikla bakiyorum,inanilmaz planli ve baska turlu bu isin icinden cikma imkani yok zaten.
disaridaki havacilik olayida 50-60bin dolar civarinda fakat bu parayi 2 senede cikarmaniz mumkun,eger ise 4 kolla sarilirsaniz cok onemli bir yatirim ve kesinlikle bosa gitmez.bende muhendislik okuyorum.okul bitince bu isi dusunuyorum.