User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: lazer yazıcılar

ufy
    Misafir

lazer yazıcılar

Herkeze sevgiler ve saygılar , öncelikle konum otomobillerle ilgili değil şimdiden kusura bakmayın hepinizden özür diliyorum ama yardımınızı istiyorum,
    dönem ödevi aldım ödevim lazer yazıcılarla ilgili tüm bilgiye ihtiyacım var bunu bi sunum şeklinde vermeliyim ama hiç bişey bulamadım nerden bulurum nasıl ederim yardım edin.
    Benim için çok önemli sınıfı geçmem buna bağlı

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lazer yazıcıların nesine ihtiyacın var?
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

ufy
    Misafir
    please.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    please.....

Nesine ihtiyacın var bildiklerimi anlatıcam da müsade etmion ki

ufy
    Misafir
    lazer yazıcı hakkında ne olursa ne zaman cıktıgı nasıl calıstıgı calısma prensıbı yanı tamamen lazer yazıcıyı anlatıcak bısey yazılı ve resımlı olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi basit prensibini anlatayım sana.

Lazer yazıcılar mürekkep kullanmazlar. Mürekkebin yerine toner kullanırlar. Tonerde ki mürekkep ise toz gibidir.

Renkli olanlarında 4 ana renk bulunur. Siyah,Mavi,Sarı ve Pembe(Macenta) diye. İstediğin renkli baskıyı bas. 4 renki karıştırarak rengi elde edersin.

Renkli olanlarında kaynaştırıcı diye bir parça vardır. Bu renkleri adı üstünde kaynaştırarak çıktının en kısa sürede alınmasını sağlar.(İngilizce de ise bu parça Image Fuser Kit)
    Printer'ın kapasitesine göre çıktı alma süresi ve sayısı değişkenlik gösterebilir.

ufy
    Misafir
    çok tesekkur ederım ama bu bılgı bana yetmezkı sunum hazırlıycam en az 25 sayfa ıstıyo hoca !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    * Lazer yazıcılar, şu ana kadar üretilenler içinde hızlı ve kaliteli baskı yapabilen, en iyi

yazıcılardır. Lazer yazıcılar, fotokopi makinelerine benzemektedir.

* Lazer yazıcılarda da fotokopi makinelerinde olduğu gibi toner kullanılmaktadır. Lazer

yazıcıların sessiz çalışmaları, kalite ve hızlarının yanında en büyük özellikleridir. Lazer

yazıcıların bir dezavantajı, sürekli form kullanamamasıdır. Lazer yazıcıların renkli baskı

yapabilenleri de üretilmektedir.

Lazer Yazıcıların Yapısı

* Toner, kurutulmuş toz mürekkep taneciklerine verilen isimdir. Toner tanecikleri, bilgisayardan gelen veriler yardımı ile kâğıt üzerine basılır.

* Yazıcının belleğinde oluşturulan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası yardımı ile

drum (tambur) üzerine aktarılır. Drum’ın, lazer ışınıyla manyetize edilen bölümlerine toner yapışır. Bu şekilde, drum’a değen kâğıt üzerinde istenilen karakter ve grafikler oluşur.
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Google dan bilgileri fiyatı resimlerini bulup sunu hazırlayabirisin bu bilgilerden 25 syfadan fazla sunu çıkar
    ...

ceskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    netten bılgı bulmayı deneseydın daha yaralı olurdu sana
    CESKiN REVENGE..

98vts
    00gtı
    00vts
    99gtı
    01gti

ufy
    Misafir
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    * Lazer yazıcılar, şu ana kadar üretilenler içinde hızlı ve kaliteli baskı yapabilen, en iyi

yazıcılardır. Lazer yazıcılar, fotokopi makinelerine benzemektedir.

* Lazer yazıcılarda da fotokopi makinelerinde olduğu gibi toner kullanılmaktadır. Lazer

yazıcıların sessiz çalışmaları, kalite ve hızlarının yanında en büyük özellikleridir. Lazer

yazıcıların bir dezavantajı, sürekli form kullanamamasıdır. Lazer yazıcıların renkli baskı

yapabilenleri de üretilmektedir.

Lazer Yazıcıların Yapısı

* Toner, kurutulmuş toz mürekkep taneciklerine verilen isimdir. Toner tanecikleri, bilgisayardan gelen veriler yardımı ile kâğıt üzerine basılır.

* Yazıcının belleğinde oluşturulan sayısal sayfa görünümü, lazer tabancası yardımı ile

drum (tambur) üzerine aktarılır. Drum’ın, lazer ışınıyla manyetize edilen bölümlerine toner yapışır. Bu şekilde, drum’a değen kâğıt üzerinde istenilen karakter ve grafikler oluşur.

teşekkür ederim sizede ama daha çok daha fazlası lazım

ufy
    Misafir
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Google dan bilgileri fiyatı resimlerini bulup sunu hazırlayabirisin bu bilgilerden 25 syfadan fazla sunu çıkar
    googlede bununla ilgili nerdeyse hiç bişey bulamadım

ceskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    googlede bununla ilgili nerdeyse hiç bişey bulamadım
    kardes sakamı yapıyosun usenmeden baktım laser yazıcı hakkında bılgı vs yaz bı dunya bılgı cıkıyo
    CESKiN REVENGE..

98vts
    00gtı
    00vts
    99gtı
    01gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her şeyin daha anlaşılır olması laser yazıcıların için adım adım anlatmaya çalışacağım. Yazdırılacak belgenin yazıcıya gönderilmesi ile işlem başlamış olur.
    Gelen datalar yazıcının hafızasına kaydedilir. Eğer laser yazıcının hafızasında yer yoksa datalar bilgisayarda bekletilir.

Yazıcının içinde bulunan en büyük parça drum dediğimiz, elektrostatik olarak yüklenebilen alüminyum bir silindirdir. Bu drum başka bir silindir tarafından tamamıyla elektrostatik olarak pozitif(+) yüklerle yüklenir.

Drum üstündeki bazı noktalar laser ışını tarafından eksi yükle yüklenir. Bu eksi yükler aslında kağıda yazılacak olanların aynadaki bir görüntüsüdür. Örneğin bir hamur merdanesine suluboya fırçasıyla bir yazı yazın. Sonra merdaneyi bir kağıdın üstünde gezdirin. Yazdığınız yazının tersi kağıda çıkmadı mı?

Bu sırada dönmekte olan drum sayesinde lazer ışınıyla negatif(-) yüklenen noktalar toner kutusunun önünden geçerler. Toner dediğimiz mürekkep pudracıkları pozitif(+) yüklüdür. Bu sebeple drum üstündeki negatif(-) yüklü noktalar tarafından çekilirler ve drumun üstüne elektrostatik olarak yapışırlar.

Bu esnada kağıt zaten yazıcının içine girmiştir ve bir şarj silindiri tarafından negatif(-) yükle yüklenmiştir. Drumun dönmesiyle kağıt hizasına gelen toner parçacıkları negatif(-) yüklü kağıt tarafından kağıt üzerine çekilirler. Artık drum üstünde bulunan yazılar kağıt üstüne geçmiştir.

Kağıt ısıtıcı silindir ve baskı silindirinden geçerek dışarı çıkar. Bu iki silindirin arasından geçerken toner parçacıkları erir ve kağıt üzerine iyice kalıcı olarak yapışırlar. Toner parçacıklarının erime sebebi içinde plastik madde olmasıdır.

Bu esnada dönmekte olan drum bir silindir tarafından deşarj edilerek nötr hale getirilir. Drum artık yeni tur için hazır haldedir.

İşte sizlere kısaca bir laser yazıcının nasıl çalıştığını anlatmaya çalıştım. Umarım kafanızda laser yazıcılarla ilgili olarak bir önbilgi oluşturabilmişimdir.

http://www.soylenasil.com/computer/lazer_yazici1.htm

SEN Google'da arama yapmayı bilmiosun ki

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.soylenasil.com/computer/lazer_yazici1.htm

http://www.turksan.com/lazer-yazici.html

Googleda değişik sekilde aratırsan bence bulabilirsin...Tabiki tam istediklerin olmayabilir ama ugrasmadan olmucak malesef.

ufy
    Misafir
    kv661 size çok teşekkür ederim
    mrtngn sizede çok teşekkür ederim

2 saattir arıyorum nerdeyse hiç bişey bulamadım

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı siteyi göndermişim bende postu gönderdiğim zaman farkettim

Ayrıca ansiklopedilerde falanda daha detaylı sekilde yazar diye düşünüyorum

ufy
    Misafir
    abim çok teşekkür ederim harika bilgiler var sağol ya

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada o drum ın şarj olduğu voltaj seviyesi +700 - 700 civarında ve cihazlar fıın ünitelerinde 180 derece ısı üreterek tonerleri kağıda tam olarak yağıştırır

Asıl laser ünite dediğimizde cd romlardakine benzer bi laser ışınının poligon bir ayna vasıtası ile yatay olarak drumı şarj eder

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)