Arkadaşlar gümrükte takılan bir malı çıkarmak için nasıl bir yol izlenir?Beyanname nasıl doldurulur?prosedür nasıl işlemektedir?bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler![]()
Arkadaşlar gümrükte takılan bir malı çıkarmak için nasıl bir yol izlenir?Beyanname nasıl doldurulur?prosedür nasıl işlemektedir?bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler![]()
Gümrük beyannamesini Gümrük Müşavirliği şirketi verir. Malın faturasına ve diğer belgelerine göre Bilge sistemi denilen bir sistemde oluşturulur ve gümrüğe sunulur gümrükte tescil işleminden sonra muayene kurulu tarafından sonlandırıl ve mal sahibi malın vergisini yatırarak malını alır genel izlenmesi gereken yol budur.
malı kendin çıkarırsan yarı yarıya daha ucuza çıkıyor 1 gününü alıyo ama ortalama 400 la 800 arası daha ucuz oluyo. gümrük müşavirine gidersen ona vekalet vereceksin 150lira civarı o tutuyo ordine konşinto falan 300 civarı tutar 400-500 müşavir kendine alıyo ama kendin çıkarırısan 300-400 arası bi rakama çıkarırsın ben geçen sene 320liraya çıkardım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)