Aracımızda 5 cm yay var önleri orjinal amartisörden 3 4 cm kadar daha basalım diyoruz.
Sorum şu ;
Eskisi gibi yol tutacakmı aracım ?
Nekadar sertleşicek veya yumuşayacak ?
Aracımızda 5 cm yay var önleri orjinal amartisörden 3 4 cm kadar daha basalım diyoruz.
Sorum şu ;
Eskisi gibi yol tutacakmı aracım ?
Nekadar sertleşicek veya yumuşayacak ?
Honda civic
Amortisörden basmak tabiki mantıklı.
Nedenini sorucak olursanız şöyle açıklayayım :
Orj. amortisör orj. yaya göre hazırlanmıştır.
Siz 5cm.lik yay taktığınızda ister istemez biraz konfordan ödün vereceksiniz. Amortisörü çanaktan almayıp, sadece milden 2-3 cm. kısalttırın bide öyle bakın. 5 cm.lik yayda orj. yaydaki konforu ve daha iyi yol tutuşu elde ediceksiniz.
Amortisördende basmak istiyorsanız şayet, tek çözümü yayın oturduğu çanağı 3 cm fln aşağı almanız.Ona görede 3 cm. kovandan, 4-5 cm.de milden kısattırdığınızda, birde %50-60 sertleştirdiğinizde, hem konforunuz güzel olucaktır (tabii biraz sert olması şart, çünkü basıklıkta yumuşak kalırsa amortisörleriniz savrulma olasılığınız o kadar yüksek olur), hemde ciddi anlamda yol tutacaktır aracınız.
Şahsen çok deneyim edindim amortisör yay konusunda.
Gerek kendi aracım olsun, gerek yakın arkadaşlarımın aracı yaptırırken, kendim kumpas'la ölçümlerini yapıp, sadece amortisörcüye, şurası böyle şurası şöyle olsun diyorum![]()
Merdo'm Seni Unutmayacağız...
ben amortisörün tamir edilemeyeceğini hiçbir zaman açılan amortisörün sorunsuz çalışıcağının garantisinin olmayacağını duymuştum istersen bir araştır...
valla obiraz da sürücüye kalmış birşey viraja bende hızlı girmeyi severim ki hiçbir sorun yaşamadım ve aracım bayaa basık tek sorunum lastik davlunbaza değiyor çok yatırınca virajda..![]()
bence kesiLmiş yay iLe orjinaL basıncı üzerinde oynanmış amortisör arasında bir fark yok bence..
masLak'ta ki adı ***** usta yapıyor bu işi.. pek şikayetçi değiL kuLLananLar.. bu yüzden tercih meseLesi oLarak görüyorum..
bende amortisor milleri kısa, tabak aşağıda 2 yıldır, ve apex yaylar dibine kadar kesikti son dönemde amortisor üstünde gittim araba full sökükkende 150 ile sert bi haraket yapmak zorunda kaldım ama yaparken şahadet getirdim, ama banamısın demedi araba çok iyi yol tuttu bi gram kaymadı kopmadı, ha bu 106 civic o kadar iyi yol tutarmı bilemem diyip ortalıgı karıştırayım
işin özü ben ömer in dediği olayı 2 sene önce nam'da yaptırdım hiç bi sıkıntı çekmedim..
2010 model civic araçta vsa var zaten kayma olduğunda topluyor sıkıntı yaratmaz sanırım vsa sisteminde.
benim aracım amortisördende basıkyayda kesik Allaha şükür bi sıkıntım yok. Mil iyi kesilmez ise yani oran açısından kuleye vuruntu yapıyor bende önceden yapıyordu sonradan kesi şuanda gene var izmit yolları taştan
![]()
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
tek amortisörcü nam değil ki abi
ben güven amortisörde yaptırdım , nam ile akrabalarmış.6ayı geçti yaptıralı memnunum sadece amortisörler yumuşadı biraz ki oda herkesin başına gelebilir.
yine melihin fiestayı maslakta namda çalışıp ordan ayrılığ dükkan açan bir ustada yaptırdık oda memnundu ama sonra daha çok basmak için izmit spec yaptı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)