User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: kazanç politikası

mcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation kazanç politikası

Son günlerde ucuza yapılan programcılık işlerine kafayı takmış durumdayım. facebook.com 'a reklam veren sitenizolsun.com isminde bir ucuza web sitesi yapan yurdum yazılım isminde bir firma var. oturdum iletişim bölümüne bir yazı yazdım ve cevap geldi. değiştirmeden aynen aşağıda gönderiyorum.

ben - merhaba, bu şekilde ucuza bu işi yapmanız hem biz programcıların hemde piyasamızın kalitesini düşürmekte. gecemizi gündüzümüze takarak ne şartlarda ve koşullarda çalıştığımızı biliyorsunuz lütfen bu şekilde yanlış politikalardan uzak duralım. birbirimize destek olalım. cenk.

yurdum - Şuan akşam vakti ve biz calışıyoruz coğu zaman saat 12 ye çalıştığımız gibi.

ben - Çok doğru söylüyorsunuz bu saatlere kadar çalışıyoruz hatta sabahlara kadar. Lütfen bu işi ucuza düşürmeyelim birbirimizi kollayalım.
    Şuan sizin firmanızı sahibinden.com daki 25tl ye web sitesi yapılır ilanları veren lise talebelerinden farklı görmüyorum.

yurdum - Bu seviyede yazan birisi lise talebesi olabilir. Biz 10 senedir bu işle uğraşan insanlarız yeri geldi tek tek firmaları dolaşıp "web sitesi yapalım mı abi" dedik . Allaha şükür şuan 1000 lerce müşterimiz var. 850 bin web sitesi var Türkiye de bunlardan 6000 i sadece bizden hizmet alıyor. Herkez ekmeğini kendi rızkını yer merak etmeyin yeterki emek verilsin.

ben - Lise talebesiyim öyle mi? güzeldi.
    Müşterilerinizin çokluğundan bahsediyorsunuz. Acaba çok müşteriniz olmasının sebebi kaliteniz mi yoksa ucuz oluşunuz mu?
    Benim dikkatinizi çekmek istediğim konuyu anlamamışsınız.
    Bir boyacının yevmiyesi 60 ila 150tl arasında dır ve boya işi taş devrinden beri yapılmaktadır. (boyacıları küçümsemiyorum sadece bir örnek vereceğim)
    Siz son 20yılın işini yapıyorsunuz ve bilgisayar programıcısısınız.. söylenince bile çok büyük birşey olduğu sıradan insanlar için ulaşılmaz olduğu anlaşılıyor ama boyacı ile aynı paraya yapıyorsunuz.
    Benim anlatmak istediğim olay bu istediğiniz kadar müşteriniz olsun istediğiniz kadar referansınız olsun.. siz bu işi kötü yapıyorsunuz.

---bu maillimden sonra cevap gelmedi. Amacım hiç bir mesleği aşağılamak yada yargılamak değil sadece yapılması gereken kendi mesleğini korumak. bu benim gibi bir programcı için de geçerli bir boyacı için de geçerli diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dünyanın her yerinde durum böyle

ufy
    Misafir
    bazıları için para
    bazıları için iş , kariyer

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlayana saz anlamayan sazı soksan az derler ya öyle birşey ama yapıcak pek birşey yok acıkcası .........

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gayet normal, serbest piyasa ekonomisi
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

oguzhan999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapılabilecek hiçbirşey yok
    Oğuzhan ÖKSÜZ

http://www.facebook.com/oksuzdesign

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SifirinciMurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayet normal, serbest piyasa ekonomisi
    + 35 Yapıcak bişey yok.

Bu konu ile bağlantılı belki hoşunuza gitmeyecek ama bu şekilde monopollikten kurtulunur ve genel olarak rekabet dolayısıyla rakamlar düşer buda kamu için kalite anlamında denmese bile ekonomi anlamında güzel bir olaydır Zaten bir yerden sonra sadece ucuzluk yetmiyor..

Kendi açınızdan olaya şöylede bakabilirsiniz, ucuz yapıyor olabilirler bu sebeple çokta müşterileri olabilir ama siz kalitesiz olduklarını düşünüyorsanız yada onlardan şu konuda daha üstünüm diyorsanız zaten farklı müşteri kitlelerine hitab edeceğinizden sizin için bir sıkıntı yaratmaz. Yani zaten o şekilde kalitesiz olduğunu düşündüğünüz bir iş var ise eğer ortada ama çoğu kişi sadece ucuzundan dolayı tercih ediyorsa zaten onu tercih eden kişiler hiçbirşekilde sizi tercih etmeyecegınden sizin için kaybedilen müşteri yok denebilir

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında binevi iyi oluyor rekabet artıyor

ve biryerden sonra artık insanlar fiyata değil hizmete kaliteye bakmaya başlıyorlar

bu tarz insanlar olmasa işini hakkıyla yapaların kıymeti bilinemez

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çokta abartı bi durum yok bence .
    Piyasaya girerseniz daha neler görürsünüz , hele hele TR de neler dönüyor . İsim vermeden bir örnek verim diyelim siz bir su satıyorsunuz ufak tesisinizle ticarete başladınız baktınız sizin satışlarınız artıyor sizde gelecek var büyük firmalar size hemen amborgo koyuyor , bayilere o malı alırsanız bizimkini vermeyiz diye tehdit ediyor ve fişiniz çekiliyor , acı ama gerçek durum böyle .

( şimdi biri çıkar nerden biliyorsun diye sorar baştan cevaplim , Bereket konserve , KOSKA helvacısı ve ondan sonra Patlıyan şekeri kurduk depremden önce baya bi fabrika vardı bu piyasayı iyi biliyorum )
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

tunerviper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat olarak çok düşük fiyatlara çalışıyor olabilirler fakat aynı derecede verdikleri hizmette düşük olur.Müşteri zamanla yaptıgı yanlışı anlayacaktır zaten.Bu müşteri için hem para hem zaman kaybı olarak geri döner. Bende yazılım sektöründeyim malesef bu tip çalışan sadece alacağı paraya bakan firmalar çok fazla.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her satis modeli her sektore uygulanamaz malesef. Or: firinlar aralarinda anlassa ekmek 5 tl ye satilsin cok kazanalim dese ne olur ?

Bu bahsettigimiz. Bir hizmet sektorudur. Adam bedel karsiligi hizmet satiyor. Burdan 2 sonuc cikar: adamlar ya parasi kadar hizmet verir,yada aldigindan fazla hizmet veriyorsa birileri bugune kadar cok kazanmis demektir. Bir ucuncu secenekse, 2 nin farkli versyonu olarak; 3 tl lik Mali 2 tl ye satiyordur ve batacaktir
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes kendi müşterisini beraberinde sürükLer bence..
    sürümden kazanan insanLar sürüm tasarımı yapar.. eğer gerçek bir kurumsaL firma ise tüm kurumsaL kimliğini iLe işLeri size yaptırır.. bence grafikerim ama serbest piyasada bu işi yapmak çok zor zira sonuçları bu şikayetçi oLduğumuz noktaya iLerLiyor.. ama kapitalizm tam olarak böyLe bir şey senin ne demek istediğini çok iyi anLıyorum
    abi bu işte çok para var diye giren haLk evi çıkışlılar işin yükseğini yapanLarLa aynı seviyede tutuLunca işte.. bizede diyecek pek bir şey kalmıyor..
    hatta kensi biLe sahip çıkmıyor meslek odalarının..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şaşılacak birşey yok.Serbest piyasa.Aynı durum genel olarak ticaretle uğraşan küçük-büyük herkes için söz konusu..
    O fiyattan ötürü avantajlıdır;sen yaptığın işin kalitesinden ötürü.Elbette fiyat için tercih edenolacağı gibi;yaptırdığı işin kalitesine bakan insan da sözkonusu piyasada.

En basitinden;markete gittiğimde sırf ucuz diye markasını ilk kez duyduğum sütü almıyorum ki;yıllardır içtiğim;tadını sevdiğim bir marka var.

Bu da öyle..

Edit:Hatta şu anda sürülebilir çikolata karışımlı sıcak süt içiyorum keyif niyetine..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani; diaSA-BİM-A101 v.s iLe makro center arasında ki fark gibi bir şey..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çokta abartı bi durum yok bence .
    Piyasaya girerseniz daha neler görürsünüz , hele hele TR de neler dönüyor . İsim vermeden bir örnek verim diyelim siz bir su satıyorsunuz ufak tesisinizle ticarete başladınız baktınız sizin satışlarınız artıyor sizde gelecek var büyük firmalar size hemen amborgo koyuyor , bayilere o malı alırsanız bizimkini vermeyiz diye tehdit ediyor ve fişiniz çekiliyor , acı ama gerçek durum böyle .

( şimdi biri çıkar nerden biliyorsun diye sorar baştan cevaplim , Bereket konserve , KOSKA helvacısı ve ondan sonra Patlıyan şekeri kurduk depremden önce baya bi fabrika vardı bu piyasayı iyi biliyorum )
    off topic olcak ama nası istedim lan lacivert kabında atardım çıtır cıtır haha getirsene yine
    1881 - 193

absal
    Misafir
    Konuyu başlatan kişi dialoğu yanlış aktararak başlamış. Forum okuyucuları bırakıyorum takdiri. Attığı ilk mail aşağıdadır.

Isim: cenk
    Mail: cenk@mcysoft.com
    Telefon : (telefon numarasını sildim)
    Web Sitesi : MCYSOFT Özel Yazılım Çözümleri
    Mesaj : merhaba, 39tl ''ye ve benzeri fiyatlara web sitesi yaparak ne kadar büyük bir hata yaptığınızın farkındamısınız? Biz programcılar gece gündüz demeden harcadığımız vakitleri ve emeklerimizi hiç ederek piyasanın değerini düşürüyorsunuz. kendi ekmek kapınızı baltalıyorsunuz ve milletimize devletimize zarar veriyorsunuz. Sizi ve sizin gibileri kınıyorum. Cenk

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı absal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu başlatan kişi dialoğu yanlış aktararak başlamış. Forum okuyucuları bırakıyorum takdiri. Attığı ilk mail aşağıdadır.

Isim: cenk
    Mail: cenk@mcysoft.com
    Telefon : (telefon numarasını sildim)
    Web Sitesi : MCYSOFT Özel Yazılım Çözümleri
    Mesaj : merhaba, 39tl ''ye ve benzeri fiyatlara web sitesi yaparak ne kadar büyük bir hata yaptığınızın farkındamısınız? Biz programcılar gece gündüz demeden harcadığımız vakitleri ve emeklerimizi hiç ederek piyasanın değerini düşürüyorsunuz. kendi ekmek kapınızı baltalıyorsunuz ve milletimize devletimize zarar veriyorsunuz. Sizi ve sizin gibileri kınıyorum. Cenk
    Hoşgeldiniz üyelermiz bölümünden kendinizi tanıtırmısınız ??

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ohaaaaaa hocam hoşgeldin

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    adam kastırmış 6000 müşterisi olmuş bence istediği rakamı yazma hakkı var.piyasadaki fiyatların altında hizmet vermesi serbest piyasa ekonomisidir.Büyük balık küçük balığı yer hikayesidir.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)