Son günlerde ucuza yapılan programcılık işlerine kafayı takmış durumdayım. facebook.com 'a reklam veren sitenizolsun.com isminde bir ucuza web sitesi yapan yurdum yazılım isminde bir firma var. oturdum iletişim bölümüne bir yazı yazdım ve cevap geldi. değiştirmeden aynen aşağıda gönderiyorum.
ben - merhaba, bu şekilde ucuza bu işi yapmanız hem biz programcıların hemde piyasamızın kalitesini düşürmekte. gecemizi gündüzümüze takarak ne şartlarda ve koşullarda çalıştığımızı biliyorsunuz lütfen bu şekilde yanlış politikalardan uzak duralım. birbirimize destek olalım. cenk.
yurdum - Şuan akşam vakti ve biz calışıyoruz coğu zaman saat 12 ye çalıştığımız gibi.
ben - Çok doğru söylüyorsunuz bu saatlere kadar çalışıyoruz hatta sabahlara kadar. Lütfen bu işi ucuza düşürmeyelim birbirimizi kollayalım.
Şuan sizin firmanızı sahibinden.com daki 25tl ye web sitesi yapılır ilanları veren lise talebelerinden farklı görmüyorum.
yurdum - Bu seviyede yazan birisi lise talebesi olabilir. Biz 10 senedir bu işle uğraşan insanlarız yeri geldi tek tek firmaları dolaşıp "web sitesi yapalım mı abi" dedik . Allaha şükür şuan 1000 lerce müşterimiz var. 850 bin web sitesi var Türkiye de bunlardan 6000 i sadece bizden hizmet alıyor. Herkez ekmeğini kendi rızkını yer merak etmeyin yeterki emek verilsin.
ben - Lise talebesiyim öyle mi?güzeldi.
Müşterilerinizin çokluğundan bahsediyorsunuz. Acaba çok müşteriniz olmasının sebebi kaliteniz mi yoksa ucuz oluşunuz mu?
Benim dikkatinizi çekmek istediğim konuyu anlamamışsınız.
Bir boyacının yevmiyesi 60 ila 150tl arasında dır ve boya işi taş devrinden beri yapılmaktadır. (boyacıları küçümsemiyorum sadece bir örnek vereceğim)
Siz son 20yılın işini yapıyorsunuz ve bilgisayar programıcısısınız.. söylenince bile çok büyük birşey olduğu sıradan insanlar için ulaşılmaz olduğu anlaşılıyor ama boyacı ile aynı paraya yapıyorsunuz.
Benim anlatmak istediğim olay bu istediğiniz kadar müşteriniz olsun istediğiniz kadar referansınız olsun.. siz bu işi kötü yapıyorsunuz.
---bu maillimden sonra cevap gelmedi. Amacım hiç bir mesleği aşağılamak yada yargılamak değil sadece yapılması gereken kendi mesleğini korumak. bu benim gibi bir programcı için de geçerli bir boyacı için de geçerli diye düşünüyorum.