c2 vtr alındı , memnunum , mutluyum huzurluyum
-----------------------------------------------------------------
arkadaşlar bildiğiniz üzre aracımı sattım.Yarın sabahtan teslim edip vekatetle birlikte paramı alıyorum inşallah.
Halihazırda mercedes var , problemleri halloldu , dün akşam teslim adlık.Gerçi şu an çok yeni , sürüş ile ilgili çok fazla bi tecrübem olmadı.Maslak tan beylikdüüzüne geldim.Biraz da içeri de gezdim.Yolda bırakacak bi problem yok , sesiyle gidişiyle yürüyeniyle canavar gibi allaha şükür.Onu dert etmiyorum ama sahibi gibi biraz irice namussuz, ve tüketim konusu biraz problem olacak gibi ön görüyorum
Şimdilik tüketim ölçmedim ama belimi kıracak cinsten olacaksa çok düşük bi meblaya gidip gelmeye ayağımı yerden kesecek bişey bakayım diyorum.Mercedes te tüketim gaza dokunmadığım anlarda çok yüksek olmayacaksa gerek kalmayacak ama yine de aklımda bikaç model beliyleyeyim.
Şimdi size durumumu anlatayım ,Bu sene okulun son senesi olması sebebiyle dersler hafifledi... haftada 2 kere okula gidiyorum (günde 70 km) haftalık mazotu benzini tüpü metanol ü artık ne olursa ; aynı mahallede oturup aynı bölümde okuduğum arkadaşımla paylaştığımdan haftada bi gün gidiyorum diyebiliriz.Hele ikinci dönem iyice hafifleyecek dersler , toplamda 4-5 kere anca giderim dönem boyu.
Buraya kadar 560sel bizim konsepte uyuyor ama işin bi de ankara boyutu var.Sektirmeden ayda üç dört gün oradayım ve şehir içi hiç bişey yapmasam günde 60 70km gidiyo.Yani 560 sel çok yakarsa yazık günah o kadar paraya.Gider başka bi araba alırım benzine vereceğim paraya.
Her zamanki gibi yine kafam çok karışık, bi ihtimal max 7 ye falan bi golf dizel alayım diyorum.
Bi ihtimal Palio van falan... , tüp hiç istemiyorum.Nefret ettim mercedeste.Tüpü söküp sağlıklı hale getiricez diye canım çıktı.Onun için ya dizel olcak ya da 1.4 altı 900-1000 kg beniznli...
clio rsi kasa normal clio olabilir , vosvos olabilir , yada ef civic...ama az yakarmı ondan da emin değilim işte.560SEL in basmadığım anından 100 150 krş daha ekonomik olursa hiç değmez.
Yada bu düşüncelerin tamamen haricinde çok farklı bi olay var.
Forumda bikaç kere bi arkadaş için konu açmıştım.Smart almayla , ehliyetle falan ilgili.İşte o arkadaş benim ilkokuldan bu yana şu an da aynı bölümde okuduğum mahalle arkadaşım , ehliyeti olmadığı halde accayip derecede smart istiyo.Onunla konuştum , 4 ben ;6lira sen ayarla.10 milyara bi smart alalım.Ehliyetini al o sırada dedim.Zati sürekli aynı yerlere beraber gidiyoruz ayrıca okul bittikten sonra ortak açacağımız içmimarlık şirketinin arabası olmuş olur, bi tek ben ankaraya istediim zaman giderim , sen başının çaresine bakarsın dedim.Onunda aklına yattı , hem o hayal ettiği arabaya kavuşacak , hem ben az yakan ikinci bi arabaya çok para bağlamadan sahip olucam , hemde küçük müçük en azından 30 yaşında bi araba değilde , birazdaha yeni tenkoloji bi arabaya binicem.Çok komik bi rakam bağlayarak şu süreci geçirdikten sonra da istediğim zaman istediğim arabayı alırım.Hiç değilse smartın satılmasını beklemem.Stılmazsa da biblo niyetine dursun bi köşede
nasılsa 4 milyara aldım derim
Arkadaş problem yaşayacağım , sıkıntı olacak bi arkadaş değil , arabasız kalma gibi bi durum da olmaz.Nasılsa acil durumlarda ve hakikaten normal bi arabaya binmek istediğim anlarda mercedes var.
Onun için smart daha mantıklı gelmek kaydıyla böyle bi düşüncem var.Siz ne der ne önerirsiniz?