User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Aracı Trafikten Çekmek ???

MUY37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aracı Trafikten Çekmek ???

Forumda aradım 2-3 tane konu buldum fakat tam istediğim net bilgiye ulaşamadım. Aldığım 74 Camaro nun muayenesi yok , 01.08.2010 da bitmiş muayenesi yani yaklaşık 11 aydır muayenesi yok ve üzerindeki mevcut egzoslarla geçmesi çok zor muayeneden çünkü aşırı gürültülü neyse gelelim asıl probleme. Şimdi bu araç haftaya sökülmeye başlanıyor ve yaklaşık 1-1,5 sene trafiğe çıkamayacak. Trafik sigortası 319tl + 200tl Muayene (gecikme parasıyla) + 600tl ( MTV) 1.100 tl ye yakın masrafı olucak bu aracın bana yok yere. Aracın muayenesi olmadığı için yaptırmadan adıma ruhsat çıkaramıyorum. Elimde sadece noter satışı var. Şimdi sorularım şunlar:

1. Elimdeki noter satışı ile aracı trafikten çekebilirmiyim ?
    2. Eğer çekebilirsem sonra tekrar trafiğe çıkarmak istediğimde gene aynı plaka ilemi çıkacak?

( Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. )
    - The Ultimate Sleeper -

8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plaka durması lazım sende trafik belgesini alırlar, bağlı olduğu tescil şubeye git bi konuş istersen

ek-1 belgesi doldurup tespit yaptırıcaksın trafikten çektirmek için sonra tescil şubeye gidiceksin böyleydi sanırım
    körler sağırlar

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istiyosan plaka duruyor o kadarını biliyorum
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MUY37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1. Elimdeki noter satışı ile aracı trafikten çekebilirmiyim ?
    2. Eğer çekebilirsem sonra tekrar trafiğe çıkarmak istediğimde gene aynı plaka ilemi çıkacak?
    1- Çektirebilirsin.
    2- Evet gene aynı plaka ile trafiğe tescil ettirebilirsin. Hurdaya ayırmadığın ya da şehirdışına satmadığın ( ya da noterde plaka değişsin denmediği sürece) plaka sabit kalıyor.

İki tane EK1 doldurtup dilekçe, vergi dairesinden temiz kağıdı, ruhsat ve plakalar ile tescil şb ye başvuruyorsun. Yanında nüfus cüzdanın ve fotokopiside bulunsun.

Trafiğe çıkartırkende fenni muayene yaptırıp öyle gidiyorsun tescile. Daha bu hafta başında benim motosiklet için yaptım.

Ruhsatları teslim etmeden önce son muayene tarihinin olduğu kısmın fotokopisini al ve sakla. Trafiğe çıkartırken o tarihten itibaren trafikten çekildiği tarihe kadar olan süreyi cezalı olarak ödeyip ondan sonra fenni muayene yapıyorlar. Aksi halde vergi dairesinden muayene yapılan zamandaki son ödenti makbuzunu falan çıkartman ya da trafik tescil bürosunun arşivinden ruhsatın ilgili kısmını bulup fotokopisini alman gerekiyor falna filan. Uzun iş yani kısacası.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

PNR05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki trafikten çekilmiş bulunan bir aracı nasıl satış yapıyoruz yani elimizde kalan Trafikten Çekilerek Tescili Silinmiştir kaşeli Araç Tescil Belgesi'yle direkt olarak satış mümkünmü? başka bir evrağa falan gerek yokmudur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PNR05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki trafikten çekilmiş bulunan bir aracı nasıl satış yapıyoruz yani elimizde kalan Trafikten Çekilerek Tescili Silinmiştir kaşeli Araç Tescil Belgesi'yle direkt olarak satış mümkünmü? başka bir evrağa falan gerek yokmudur
    yokmudur bilen gören ???

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satış yapabilirsin sorunsuz.Ben çekme belgeli araç aldım sorunsuz...

kaan megi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğim noter kağıdıyla trafikden çekmen zor aracı birde aracın son 5 yıl içinde hiç bi kazaya olaya karışmamış olması gerekiyor
    Bmw Nankördür Bakmazsan İnkar Eder.Mercedes Çilekeştir Bakmazsan İdare Eder,Bakarsan İhya Eder..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satış yapabilirsin sorunsuz.Ben çekme belgeli araç aldım sorunsuz...
    Cüneyt Abi teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilinen noter satışı ile satıyorsunuz. Alan adam fenni muayeneye sokup tekrar tescil ettiriyor.
    Aracın sahibi olmak başka birşey tescil edilmiş olması başka birşey. Tescil sizin trafiğe çıkabilmeniz için gerekli. Trafiğe çıkmayacak aracın tescil edilmesi gerekli değil. Ancak siz o aracı noter kanalı ile alır satarsınız. sonuçta mal sizin.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim Mertol Abi

MUY37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrar yeni konu açmak istemedim , bu konu ile ilgili birşey sormak istiyorum. Şimdi bir araç daha geliyor garajıma , araç 3 senedir çayırlık bir arazide terk halde duruyormuş , bulduk çıkardık aldık. Fakat şimdi aracı üzerimize alıp trafikten çekicez. İlk aracımı trafikten çekerken aracı muayene istasyonuna götürüp EK-1 belgesi ile muayene istasyonu görevlilerine şase numarasını teyid ettirip sonra trafiğe gidip plakaları teslim ederek aracı trafikten çekmiştik. Bu araçta ise ne motor var ne şanzıman , araba kuru kupa ve plakaları yok. Ama ruhsatı vs. her belgesi mevcut. Şİmdi direk elimizde ruhsatla gidip Ek-1 belgesi doldurtsak , trafiğe de gidip 2 plakada kayıp aracı trafikten çekmek istiyoruz desek ne olur. Böyle bir durumda yürümeyen aracı trafikten nasıl çekeriz ?
    - The Ultimate Sleeper -

8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yine çekersin sanırım muayene istasyonunda eksik kısımlarını yazarlar yeniden trafiğe çıkarırken tadilat projesi vs çizip gidersin kanımca
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)