Aracı bundan 1.5 ay önce Ankaraya gidip piyasa fiyatının yarısının bile altında bir babanem yaşında kadından eski sınıf arkadaşıma okuldan eve gidip gelmesi için satın almıştık.Malesef 2 hafta kadar önce aracı ile kaldırımdan inerken karteli ezmiş ve süzgeçe kadar kartel deymiş yeterli yağlama olmadığından dolayı motor yatakları sarmıştı.Sanayide nereye arcı götürsek 4000 tlden aşağı cıkmaz bu motor diyorlardı.Kolları sıvadık motoru ben ve opel sahibi alper ile evinin garajında sökmeye başladıkMotorun durumu oldukça kötüydü yağlama yetersizliğinden turboda nasibini almıştı.Gerekli parçaları aldıktan sonra rektefieden sonra motoru her yerini yıkayıp boyanması gerekn yerleri boyadık ve motoru alper abi ile topladık.Nede olsa bi bayan sürecekti aracı .Arkadaşımın bırakın modifiyeden haberi ankaradan gelirken buna şunu şunu yapsak süper olur dediğimde bana kızıyordu onun için tek modifiyesi arabanın içindeki ufak ve iğrenç disco topuydu
Turboyu söktük malesef artık tamir olmayacak durumdaydı.Elimizdeki 1.5 corsa turbolarından birini söktüm ve temizledim.Kızdan habersiz turbosunun emme kanadınıda büyüttümeye kafama takmıştım.Amacım nasıl olacak acabaydı
.Yeni tamir kitini taktıktan sonra turbo ya büyük kanad takmam için backplateden taşan kanat gövdeye sürtmekteydi.Gerekli tornalama işlemlerini yaptım.Taki büyük kanadı takncaya kadar.Buraya kadar herşey normal.Fakat belkide bazılarınız okurken inanamayacak.Bizim dükkanımızda asıl ustamız annemiz .İzmirde çoğu herkes bilir bazı sonradan turbolanan araçlarda yada turbosunu tamir ettirenler annemin hazırladığı turboları kullanıyorlar..Annem bu turboda kendi imzasını atmak istedi . Benden sonra kendi yeniden specleri belirledi.Ve turboyu annem topladı.Arabayı bi bayandan bayana aldık en son olarak turboyuda bir bayana toplattık
İşte resimler
Turbo oldukça berabat ve pisti
Parçaları temizledik
Yeni büyük emme pali
Annem turboyu toplarken
Yeni ve eski turbosu yan yana
![]()