Turkcell faturalı kullanırken gerek müşteri hizmetleri olsun, gerekse çekim gücü, ses kalitesi olsun çok memnundum fakat sunduğu avantajlar ve tarife paket fiyatları diğer operatörlere göre maximum seviyede. Telefonla sürekli mesaj atan konuşma yapan biri olmamama rağmen fatura edilen tutarlar boynumu büküyordu. Durum böyle olunca turkcellden birkezdaha dilim yandı ve tamamen elveda dedim dönmemek üzere.Bir hışımla eskiden de kullandığım avea faturasız hat alıp mobilöğrenci denilen pakete geçtim. Şuanda hiçbir problem yaşamıyorum(ara sıra iletilmeyen mesajlar, şebeke problemi dışında) ama 2 ay sonra askerliğim sebebiylede vodafoneye numaramı taşımayı düşünüyorum. Şöyle ki vatani görevini yapan arkadaşlarım ve kime sorduysam aldığım cevap aynı. Türkiye haritasını gözünün önüne getir ortadan çizgi çek sağ tarafında avea tamamen iptal. Bazı yerlerde turkcell çekmezken vodafone full devam ediyor diye söylediler. Hatta bir turkcell bayisindeki eleman vodafonenin ses kalitesi ve çekim gücü olarak turkcell'le eşit seviylerde olduğunu iddia etti. Benim bildiğimde baz istasyonu olarak Turkcell 1. sırada vodafone 2. ve avea 3. sırada. Verilere görede avea kendini enaz geliştiren şirket sanırım. Şimdi sadete gelecek olursak;
Vodafone Cep Özgür tarifesi
* Heryöne 120dakika hediye
* Vodafone içi 40kuruşa istediğin kadar konuş
* Diğer operatör ve sabit hatlarla konuşmak 5 dakikası 40 kuruş
* Her gün ücretli 1 SMS'e ayda toplam her yöne 7500 SMS ( SMS bedeli 40kuruş)
* Yurt içi her yöne 3000sms 9TL
Avea Mobilöğrenci tarifesi
* MobilÖğrenci'de tarife içindeki herkesle 1.000 dakika konuşmak bedava
* Diğer herkesle her yöne konuşmanın 10 dakikası ise 50 kuruş
* 1000 dakika bedava konuşurken her 100dakikada 1 tl kazanıyorsun
* Heryöne 1000 sms, avea içi 10.000 sms 9 TL
Aylık yüklediğim tutar 30TL. Vodafone biraz daha avantajlı gibi gözüksede her iki operatörde hemen hemen aynı fırsatları sunuyor.
Sizce çekim gücü olsun, ses kalitesi olsun diğer kriterleride işin içine alarak genel bir değerlendirmede Vodafone mi? Avea mı? 2 hattıda tecrübe etmiş arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.