User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
69 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2 Silah, 5 ruhsat, eski sabıkalı... 18 yaş... ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2 Silah, 5 ruhsat, eski sabıkalı... 18 yaş... ?

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

İsteyen iki silahla dolaşabilecek

TBMM Silah Alt Komisyonu, silah bulundurma yaşını 18’e indirdi. Tasarı Meclis’ten geçerse isteyen 5 silah ruhsatı alabilecek, ikisini de üstünde taşıyabilecek. Silah almak için artık heyet raporu da gerekmeyecek

İSTANBUL - TBMM Silah Alt Komisyonu, silah bulundurma yaşını 18’e indirdi. İsteyen beş silah ruhsatı alabilecek, bu silahların ikisini de üstünde taşıyabilecek. Ayrıca, silah raporu için artık heyet raporu da gerekmiyor. Hatta, eski sabıkalılara silah izni veriliyor.

TBMM Silah Alt Komisyonu 4 Ağustos 2009’dan itibaren tasarıyı görüşüyor. Sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkmasına rağmen, milletvekillerinin önerisiyle tasarıda inanılmaz değişiklikler yapıldı.

Bunlardan en önemlisi, Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan pompalı tüfek taşıma yaşının 18’e indirilmesi. 18 yaşındaki bir insanın eline silah vermenin silah satıcıları dışında kime ne yararı olacağına dair ise hiç kimsenin bir fikri yok. Silah Üreticileri, Satıcıları ve Sevenleri Derneği (SÜSASD) Başkanı Cuma İçten, “İç savaş çıkarsa silah gerekir, Boşnaklar silahlanmış olsaydı Sırplar bu kadar kolay katliam yapabilir miydi?” şeklinde görüş belirtti.

ARTIK RAPORA DA GEREK YOK
    Hürriyet'in haberine göre, herkes internette şiddetin önüne geçmeye çalışırken, Silah Alt Komisyonu, internette silah reklamına da izin verdi. Silah ruhsatı almak için şart koşulan heyet raporunu ortadan kaldırıldı. Böylece, silah ruhsatı isteyenlerin “nörolojik”, “psikolojik” ve “fiziki” rahatsızlığı olup olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden almaları gereken altı kişilik heyet raporuna ilişkin hüküm ortadan kaldırıldı. Oysa, Batı’da durum tamamen farklı.

İNGİLTERE’DE BİREYSEL SİLAHLANMA YASAK
    İngiltere’de bireysel silahlanmaya kesinlikle izin yok. Avcı ve atış kulüplerine üye olanların av tüfeği sahibi olmak için ise zorlu bir süreci katetmeleri gerekiyor. Fransa’da sadece savunma amacıyla ateşli silah bulundurma ruhsatı talep edilebiliyor. Ruhsat talep edenin ciddi biçimde tehlikede olması gerekiyor. Yunanistan’da ruhsat isteyenin ruhsal durumunun silah taşımaya uygun olduğuna dair doktor raporu şart. Belçika’da ise atış külübüne üye değilseniz silah almayı aklınızdan bile geçirmeyin. Tabii her üye olana da silah yok. Bütün bunlara rağmen Türkiye’de silah almak, bulundurmak ve taşımak TBMM tarafından teşvik ediliyor.

YILDA 4 BİN KİŞİ ÖLÜYOR
    Umut Vakfı’nın 2009 rakamlarına göre, Türkiye’de yılda dört bine yakın kişi ateşli silahlarla ölüyor, 700 kişi de yaralanıyor. - Cinayetlerin yüzde 60’ında ateşli silah kullanılıyor. - Her 10 kişiden birinde ve her üç evden birinde ateşli silah mevcut. - Silaha kolay ulaşılabilir olması cinayet, intihar gibi olayların en önemli nedeni. Evde silah bulunması ev halkından birinin cinayet, intihar, kaza gibi nedenlerle ölmesi riskini yüzde 41 artırıyor. - Tartışma, kıskançlık, namus gibi önceden tasarlanmamış olaylarda silah kullanımı yüzde 90 gibi yüksek bir orana sahip.
    Bu nasıl bir mantıktır halen aklım almıyor...
    Edeple gelen, lütufla gider.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumsuz..

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafikte maganda kavgaları vardı , tekme tokat dalan vardı..Silahı olan iseçekip vururdu..Artık her kavgada çıkar belinden silahı vur..
    Nereye gidiyoruz ?

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amac ne merak ettim

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler pompalı tüfekler av silahları için bu karar

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    silah satışı güzel para getirir vergileri güzel bulundurma taşıma ruhsatlarının paraları güzel uu beybi

edit: eğer tüfekse normal, pompalıyı bi ara yasaklamışlardı
    körler sağırlar

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerde komutanımın soledıgı bı soz vardı bıde bu yonden dusunun olayı.

silah alacak adam zaten sılahı ne yapar eder alır.ruhsatsız sılahla kımın ne suc ısledıgını bılemezsın.ama ruhsatlı sılahla bırısını vurursan o sılahın kıme aıt oldugu barıstıkten cıkar.

bana bu yonden cok mantıklı gelmıstı.ruhsat vermek kotu bısey degıl.aksıne sılah ruhsatlı olursa kullanırken 2 kere dusunursun.

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lordxanax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amac ne merak ettim

Bir insanı memleketinden sogutmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar ya helal olsun !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Askerde komutanımın soledıgı bı soz vardı bıde bu yonden dusunun olayı.

silah alacak adam zaten sılahı ne yapar eder alır.ruhsatsız sılahla kımın ne suc ısledıgını bılemezsın.ama ruhsatlı sılahla bırısını vurursan o sılahın kıme aıt oldugu barıstıkten cıkar.

bana bu yonden cok mantıklı gelmıstı.ruhsat vermek kotu bısey degıl.aksıne sılah ruhsatlı olursa kullanırken 2 kere dusunursun.
    Orası öyle ama birde şöyle düşün trafikte gidiyosun 2 tane kendini bilmez sarhos geldi cekti sıktı ? Silah yokken sadece carpıp duruyorlardı şimdi carptıkları zaman neden bana carptın diyede sıkabilirler...

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hobaaa güzel olmuş

valla birde ruhsat yenileme prosedürü değişecekse daha güzel olur süresi bitiyo

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gnkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orası öyle ama birde şöyle düşün trafikte gidiyosun 2 tane kendini bilmez sarhos geldi cekti sıktı ? Silah yokken sadece carpıp duruyorlardı şimdi carptıkları zaman neden bana carptın diyede sıkabilirler...
    bıde sole dusun o sarhosun sılah alacagı varsa ruhsatsızda alır.

senı ruhsatsız sılahla vurup kactıgını dusun.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aaa öyle demeyin.
    Bizim cowboylardan neyimiz eksik..

Hep tek tabanca gezerlerdi artık çift tabanca gezecekler... Deliye bile tabanca serbest

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen söylenenleri anlamadın sanırım silah kullanan çoğu insan 2 silah taşır 1i ruhsatlı 1i ruhsatsız . Sebebi mevzu olacaksa tabikide rushatsızla yapar sebebi KAYITLI değildir.

Sence ruhsatlı silahmı almak daha kolay ve ucuz yoksa ruhsatsızmı ? Tabıkıde ruhsatsız umarım sımdı anlatabılmısımdır

Ha dersenkı nıye 2 sılah onuda anlatıyım sahıtler cıkar dersekı yada kamera kayıtları kardesım cekmıssın sen sıkmıssın dıye evet ben cektım sıktım ama ruhsatlı sılahımla sıktım buyrun kayıtlara bakın balıstık ıncelemeye bakın o mermı benım degıl der olay bıter mıllete yol gostermek gıbı olmasın ama acıklıyım dedım

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etrafta polat alemdar kafasında dolasan ergenler varken 18 yasındakı adama sılah vermeyı yasal kılarlarsa pek hayırlı yere varmaz bu memleketın sonu.Bı ısı kendılerıne pay cıkarcak sekılde ayarlamıslardır,aynen devam edın benı temsıl etmeyen mılletvekıllerım !!

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla en son çok ciddi sıkmışlardı bu işi

ruhsat yenilemeye gittiğimde ÖSS den daha karmaşık sınavlardan geçtim heyet hele tam işkence bildiğin adama psikolojik baskı yapıyolar nerde yılacak ne zaman sinirlenecek diye

bide yaklaşık 120 soruluk bir test sınava girmiştik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen söylenenleri anlamadın sanırım silah kullanan çoğu insan 2 silah taşır 1i ruhsatlı 1i ruhsatsız . Sebebi mevzu olacaksa tabikide rushatsızla yapar sebebi KAYITLI değildir.

Sence ruhsatlı silahmı almak daha kolay ve ucuz yoksa ruhsatsızmı ? Tabıkıde ruhsatsız umarım sımdı anlatabılmısımdır

Ha dersenkı nıye 2 sılah onuda anlatıyım sahıtler cıkar dersekı yada kamera kayıtları kardesım cekmıssın sen sıkmıssın dıye evet ben cektım sıktım ama ruhsatlı sılahımla sıktım buyrun kayıtlara bakın balıstık ıncelemeye bakın o mermı benım degıl der olay bıter mıllete yol gostermek gıbı olmasın ama acıklıyım dedım
    anladım sagolun,fakat 18 yasında silah sahibi kac kişi var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım sagolun,fakat 18 yasında silah sahibi kac kişi var ?
    18 e ne gerek varkı? paran varmı paran

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

psikoteknik sınavı aynımı halen?
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    psikoteknik sınavı aynımı halen?
    mustuya soracaktın heralde ama cevap evet aynı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)