arkadaşlar herkese merhaba .. iş güç dolayısıyla forumda pek aktif olamıyorum ama aklıma takılan bir soru var aydınlatırsanız sevinirim..
geçen cumartesi günü 0 km astra aldım..aracı teslim alır almaz birazda yolun azizliğinden ilk kalkışta 1.viteste sarmaya başladı araç..
şöyleki aracı bayiden çıkarırken demirden yapılmış bir rampadan yola çıkmanız gerekiyo ve rampanın başı ıslanmış sanki suyla çamur karışımı bişey olmuş rampanın başında ...araç kalkar kalkmaz ön tekerlekler sarmaya başladı , devirde 3000 - 3500 civarındaydı ..sonunda arabayı çıkardımbide patinaj esnasında ön taraftan tak tak tak diye bi ses geldi , patinaj bittiğinde ses kesildi ..
böyle kıl bi soru sorup sizleri meşgul etmek istemezdim ama araç 0 olunca insan dahada bi özenli oluyorodaj süresinde aracı zorlamayın patinaj çektirmeyin sert fren ve ani hızlanmalardan kaçının diye detaylar var biliyosunuz..benim başıma gelen bu durum aktarmaya debriyaja veya egzost sistemine herhangi bir zarar vermişmidir ? dakika 1 gol 1 oldu yani
![]()