User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araca vurup kaçmışlar ?

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Araca vurup kaçmışlar ?

Arkadaşlar sabah abim aradı araba park halindeyken serefsizin biri aynayı komple kırıp kaçmış.Yanı öyle kapağı falan cıkma değil kablolarıyla beraber yan kapıda sallanıyomuş...

Arabada kasko yok,çarpan belli değil bunu sigorta falan karsılarmı.Yanı böyle mağdur durumlarda kalındıgında uygulanan bir prosedür varmı acaba ??

Acil bi bilgi lazım

kadir jdm civic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun bunu sigorta karşılarmı bilmıyorum ama kaportada hasar yoksa sizde sıkıntı etmeyın bence daha buyugu olmamış allahtan bir ayna takarsınız olur biter tabi ayna ucuzsa
    MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasko olsa bile zor

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sigorta karşılamaz kasko olsa beyan yazılırdı karşılanırdı

geçmiş olsun
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar dogru soylemis anca kasko olsaydi isini gorurdu, anlamsiz insan cok bunu yapan.
    In vtec we trust.
    "Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
    "Dude I almost had you." RIP Paul Walker.

Mapped by Dr. Ecu
    Rebuilt by Hizli Rektifiye
    Powered by Sistem Honda

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kasko olsa bile zor
    kasko da zor olurmu yahu beyan tuttunmu seve seve yaptırmak zorunda

ama kasko yoksa muhtemelen aynanın parasını karşılıyacak bir prosedür yok sanırım
    .

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmis olsun.

Kasko yoksa alamazsın.

Ama ne yapabilirsin, soyadınızın aynı olmadıgı bir akraba veya samimi bir komsu ile halledebilirsin.

Trafik sigortası olan bir arac olması yeterli. O carptı seklinde tutanak tutarsınız onun sigortadan alırsın.

Tabiki bu kadar ugrasa dalavereye deger mi bilmem, ayna fiyatını bi servise sor uygunsa direk al gitsin.

Ya da bursada cok satıldı eger bahsedilen arac puntoysa. Git sanayiye cıkmacılarda bulursun.

Dipnot: Bu devirde kaskosuz arabaya binilmez. Allah korusun ya kapıları camurlukları heryeri dagıtıp kacsaydı?
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaskosuz gercekten zor.Akıllı işide değil yani kaskosuz araca binmek.

Yavuz abi araba seninkinden.Servisteki fiyatı 3 sene önce 280 liraydı ve aynanın gövde rengindeki kapağı falan değişmedi boyanmamıştı.Bukadar alicengize değermi bilmiyorum hani birazda korkuyorum yalan dolan iş yapmaktan.

Bikaç çıkmacıyada ulastım elinde yokmuş zor bulursun dedi varsada cok pahalıdır dedi.

Artık adamı bi şekilde bulucaz yada cepten vericez.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trfaık sigortasının bir fonu vardı oradan karşılanıyor sanırım araştırmak lazım
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahcelıevlerde aynısı basıma geldı cebımden cıktı hersey benımkısı arabayla degıl taşı almış ınadına aynayı kırmıs
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

phantomLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim aracımıza yapılan sigorta,
    ALLAH göstermesin carptigimiz araba icin yaptıgımız olan sigortadır.Kendi aracımızda işlemez.
    Kasko olsaydı bi tutanak tutulurdu alırdınız.Benimde basıma geldi paşa paşa ön tamponu sıfır almak zorunda kaldım 3oo liraya mal olmustu.Gecmis olsun ALLAH beterinden saklasın.
    Bunu yapanlara beddua etmek istemiyorum ALLAH'a havale edelim en iyisi.
    Erkan DOĞU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trfaık sigortasının bir fonu vardı oradan karşılanıyor sanırım araştırmak lazım
    Bende öle bisey hatırlıyorum belli bir miktara kadar sanırım ödüyordu ama bende emin değilim.

Ayrıca kaportada vs bi sorun yokmus abimin dediğine göre daha görmedim aracı ama dediğiniz gibi Allah buyüğünden saklasın,böyle vicdansızlığa insan sinirlenmeden edemiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KARAYOLU TRAFİK GARANTİ SİGORTASI HESABI

Size çarpan araç faili meçhul ise veya aracın sigortası yoksa bütün hastahane masraflarını cebinizden yapmışsanız faturayi aşağıda bahsi geçen sigortaya veriyorsunuz. Sigorta size paranızı tamamını ödüyor. SSK ve Bağkur'un ödemelerini değil sadece kendi cebinizden ödediğiniz paralari ödüyor. Ölümlü ise kazaya yine para ödüyorlar. Daha ayrıntılı bilgi için yukarda verdiğim dahili 204 nolu telefonu arayın. Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini Garanti Sigorta Fonu karşılıyor, ama bilen yok.

Garanti Sigorta Fonu Genel Sekreteri Kongar :

"Kaza geçiren Sigortasızların masrafını, başvuranlara veriyoruz. Ama kimse
    bilmediği için parasını alan yok. Fon'da 110 trilyon lira birikti." Trafik kazası geçiren vatandaşların tedavi masrafları ile ölüm giderlerini karşılamak için kurulan:

Garanti Sigorta Fonu 'nun hesabında 110 trilyon lira birikti ama vatandaş parasızlıktan hastane kapısında can veriyor. Trafik kazalarında yaralanan ya da ölen
    sigortasız vatandaşların milyarlarca lira tutan tedavi veya cenaze masraflarını karşılamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nda tam 110 trilyon lira birikti; çünkü uygulamadan kimsenin haberi yok.

Sağlık Bakanlığı'nın hastane yönetimlerini bilgilendirmemesi ve vatandaşların da kanunları yeterince bilmemesi nedeniyle fona herhangi başvuru olmazken, çok sayıda parasız vatandaş hastane kapılarında can veriyor.

Fondan sorumlu Türkiye Sigorta Reasürans Sirketleri Birligi Genel Sekreteri Bilge Kongar,

"Trafik kazası geçiren sigortasız tüm vatandaşlar başvurup tüm masraflarını bizden alabilirler" dedi.

SADECE UYANIK AVUKATLAR KULLANIYOR

Kaza geçiren parasız vatandaşların çok zor durumda kaldığını belirten Kongar, "Hem bakanlığın hem de vatandaşların kanunu bilmesi gerekiyor. Ancak ne Sağlık Bakanlığı uyarıyor ne de vatandaşlar bunu biliyor. Bu yüzden fonu her biri 20- dosya ile gelen uyanık avukatlar kullanıyor" diyor. Kongar,450 milyar ve yeni primleri faizle değerlendirdikleri için 110 trilyona ulaşıldığını belirterek şunlari söyledi:

"Devlet Ziraat Bankası'nda faizsiz tutuyordu. Biz ise faizde tutuyoruz. Para çoğalınca bunu alıp oraya buraya vermek; peşkeş çekmek istiyorlar. Biz ise kazalarda mağdur olanlar gelip alsın diyoruz. 1991 yılında Hazine Müsteşarlığı bünyesinde kurulan Garanti Fonu, 1998'in sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü bünyesinde kaldı. Amacı, trafik sigortasi olmayan araçların meydana getirdiği yaralama ve ölüm masraflarını karşılamak.Plâkasi belirsiz araçların verdiği zarar da karsılanıyor. Fonun kaynağını trafik sigortası yaptıran vatandaşlardan kesilen pay oluşturuyor. Trafik sigortası yapan sigortalıların trafik primi içinde ödedikleri paranın yüzde 2'si ve yüzde 1'i sigorta şirketlerinin öz kaynaklarından karşılanıyor. Karayolları Trafik Sigortası Kanunu gereği eğer kaza yapan araç sigortalı ise, kaza sonucu yaralanan veya ölen kişilerin masrafını sigortalı olsun ya da olmasın şirketi karşılıyor.

7 YILDA 3 ÖDEME

Kazaya neden olan araç sigortasız veya plâkası bilinmiyorsa zarar görenler
    direkt birliğe gelip masraflarını alabiliyor. Fon,1998 sonunda Hazine'den
    alınarak Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği nezninde bir hesaba aktarıldı.
    Adı önceden Garanti Sigortası Fonu iken devletin dahil olduğu tüm fonlar
    kapatılınca Garanti Sigortası Hesabı olarak değiştirildi.1998 ' sonuna kadar
    7 yilda Hazine'de, 450 milyar lira birikti. Ancak 7 yılda sadece üç kisiye
    ödeme yapıldı. Birlik bünyesindeki fon bütçesi Hazinenin aksine bankada
    faizle değerlenince fon 110 trilyona ulaştı. Simdiye kadar fondan yararlanmak için 1623 kişi başvurmus,1042 dosya ise sırada bekliyor. Birlik bünyesindeki fonun yükümlülüğü daha sonraki yillarda kanuna eklenen maddeler ile sadece bedensel hasarları ödemekten çıkarıldı.

IHTIYACI OLAN PARAYI NASIL ALACAK

Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarak Türkiye Sigorta
    Reasürans Şirketleri Birliği'ne iletecek. Bunun için birliğe,

0-212-324-19-50 nolu telefondan veya http://www.tsrsb.org.tr adresinden ulaşılınabilir.

Türkiye'nin her yerinden başvuru aynı şekilde yapılacak.Gerekli belgeler ise hastane faturas, ikâmetgâh senedi, nüfus cüzdan örneği,trafik zaptı ve imza beyanı. Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayi yatırıyor.

böyle bi haber buldum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Frid

Bende bunu hatırlıyodum.Tesekkür ederim.

Pazar olmasından dolayı kimse cevap vermiyor.Baska bir sigorta sirketini aradım sordum ama onlarında tam bilgisi yok.Ödeme yapılması için karşı tarafın en azından plakası bilinmesi lazım diyorlar.

|| CaNeR || - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün akşam aynısı geldi başıma,park halindeyken sağ ön kapıya vurup kaçmış. Plakayı görmüşler kağıt yazıp bırakmışlar.Polis geldi birden vuran aracın avukatı kesildi.Bişey idda edemezsin şöyle böyle, sorgulamada araç iş bankasının para dağıtan transitlerinden biri çıktı.Gittim bankanın önünde aracı buldum, sağ stop kırıktı ama banka kapanmıştı. Polisi çağırdım tekrar işi halen yokuşa sürüyor anlamadım gitti halen bişey tutturamazsınız o adamın vicdanına kalmış diye saçmalıyordu.
    ride or die

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rica ederim,

plakayı bilsem zaten ben adamı bulur kafasını kaldırıma sürte sürte alırımda parayı

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun çıkmacıya yol göründü..
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

Meco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ Frid
    bahsetmiş olduğunuz şey yaralanma durumunda geçerli olmalı.aracı karşılayan birşey değil.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Meco Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ Frid
    bahsetmiş olduğunuz şey yaralanma durumunda geçerli olmalı.aracı karşılayan birşey değil.
    Aynen öyle.

Çarpan araç belli değilse yapacak birşey yok , kaza yerini gören kamera var mı incelemek lazım.
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)