User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
53 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Gümrük Genel Tebliği - Değişiklik

kifanhom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gümrük Genel Tebliği - Değişiklik

DHL den gelen bir yazı, paylaşayım istedim.

---------------------------------------------------------

31 Ocak 2011 tarihi itibari ile geçerli olacak ve hızlı kargo taşımacılığını etkileyecek Yeni Gümrük Genel Tebliğine dair sizleri bilgilendirmek isteriz. Bu yeni tebliğ ile; 150 € -1500 € arasında değere sahip, 30 kiloyu geçmeyen ve ticari olmayan gönderilerinizin gümrük işlemlerini DHL sizler adına yapabilecek. Konuya dair detaylı bilgileri aşağıdaki bulabilirsiniz:
    28/01/2010 tarihli ve 27476 sayılı resmi gazetede yayınlanan Gümrük Genel Tebliği’ne (Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı Seri No:1) istinaden, Gümrük Müsteşarlığı hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlere gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerini dolaylı temsil yoluyla takip etme yetkisini vermiştir.
    Bu yeni tebliğe istinaden gönderiler 4 ayrı kategoride sınıflandırılacak olup;
    1. kategoride dokümanlar,
    2. kategoride 150 EUR altında değere sahip ve ticari olmayan gönderiler,
    3. kategoride 150-1500 EUR arasında değere sahip, 30 kg altı ve ticari olmayan gönderiler,
    4. kategoride ise 1500 EUR değer üzerinde ve/ veya 30 kg üzeri, kısıtlamalı, ticari olan gönderiler yer alacaktır.
    Kategori 1 ve 2’de yeralan gönderileriniz için gümrüğe ön bir beyanname verilecek olup, ilgili gönderiler gümrüğün risk yönetimi sisteminden gelecek cevaba göre dağıtıma çıkabilecektir. Bu yeni sürecin, operasyonel işleyişimize etki edebileceğini önemle belirtmek isteriz.
    Kategori 3 de yer alan ithalat gönderilerinizin gümrük çekim işlemleri “Operator” olarak adlandırılan taşıyıcı firmalar tarafından yapılabilecektir. Kategori 4’de yer alan gönderilerin çekiminin, önceki düzende olduğu gibi, gümrük müşavirlik firmaları tarafından takip edilmesi gerekmektedir.
    150-1500 EUR değerleri arasında olan ve 30 kg altı gönderilerinizle ilgili olarak, gümrüklü gönderi ihbarı elinize geçtikten sonra, çekim sürecini başlatabilmek için 444 00 40 numaralı telefondan Müşteri Hizmetlerimizle irtibata geçmenizi rica ederiz. İthalat gönderinizin Gümrük Müdürlüğünün belirlediği kriterlere uygun olması halinde, DHL ile çekilebilmesi için tarafınıza bir yetkilendirme metni iletilecek ve bunun doldurularak tarafımıza yollanması yeterli olacaktır. Vekaletname vermenize gerek olmayacaktır. Bu işlemlerin takibi sırasında 150 TL terminal hizmeti ücreti, ilk 2 gün için 25 € Ardiye ve gönderinin geldiği ülkeye bağlı olarak (AB ülkesi ise %18, AB dışı ülkelerde %20) maktu vergisi oluşacaktır.
    Gönderilerinizin gümrük çekim işlemlerinin zamanında gerçekleşebilmesi için faturada eksiksiz olması gereken şu bilgiler önem arz etmektedir:
    · Eşya tanımının tam ve detaylı olması,
    · İçeriğe dair doğru değerin belirtilmiş olması,
    · Eşyanın ticari olmadığını belirten ibarenin bulunması,
    · GTIP numarasının tercihen faturada belirtilmiş olması.
    3.kategoride yer alan gönderilerinizin, birebir talimat beklenmeksizin operatör tarafından çekimini talep etmeniz halinde yetkilendirme metnindeki “genel talimat” kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir. Böylelikle, Gümrük Müdürlüğünün belirlediği kriterler doğrultusunda, 3. kategoride çekilmesi uygun olan gönderileriniz için otomatik olarak gümrük işlemleri başlatılacaktır.
    Tebliğ’in ihracat süreciyle ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır.
    Bununla birlikte, kanunun öngördüğü, operatörlere verilecek yetkilendirme henüz tarafımıza yapılmadığından, belirttiğimiz tarihte bir değişiklik olması halinde sizlere bilgi verilecektir.
    Her türlü sorunuz için bizimle irtibat halinde olabilirsiniz.
    Saygılarımızla,
    livin' on the edge

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim ama ben gümrük işlemlerimi kendim yapıyorum, yapamadığım yerde gümrükçüm devreye giriyor. DHL'e falan para vermek istemem.
    Sürekli alışveriş yapmayan vatandaş için çok güzel bir şey.
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paylaşım için çok teşekkürler,çok faydalı oldu.Yanlış anlamadıysam artık 150 euro üstü ürünler gümrüğe tabi olacak.Araya devlet işlerini sokmayıp sadece dhl ile muhatap olmak bana göre güzel birşey,gümrüğe takıldımı ürünü almak önceden çok zor oluyordu.Bugün çinden bir teyp getirdim 400$ değerinde ürün gümrüksüz dhl ile 2 günde geldi.dhl çok iyi iş yapıyor,2günde çinden elime geçti.

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bncede suan guzel bı gelısme gıbı gözüküyo..

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genelde dhl .ups.fedex gıbı fırmalar kendılerı gumruk ıslerını halledıyorlar fakat urunun kargo dahıl fıyatı 150 euro ustu oludgunda sıstem otomatık olarak urunu gumruklu dıye ayırıyor vede eger ozel kargo sırketı bu ısı halledıcek oldugunda bırazcık fazla ıslem tutarı gosterdıklerı oluyor aklınızda bulunsun.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    genelde dhl .ups.fedex gıbı fırmalar kendılerı gumruk ıslerını halledıyorlar fakat urunun kargo dahıl fıyatı 150 euro ustu oludgunda sıstem otomatık olarak urunu gumruklu dıye ayırıyor vede eger ozel kargo sırketı bu ısı halledıcek oldugunda bırazcık fazla ıslem tutarı gosterdıklerı oluyor aklınızda bulunsun.
    kargo fiyatı hariç, sadece ürünün bedeli 150 euro ve üstü.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel hatları ile aslında zaten var olan bir uygulamada sadece vekalet verme zorunluluğunu ortadan kaldırarak talimat ile iş yapma şekline dönüştürüldü. Daha önce de 1500 eur a kadar ticari olmayan ürünlerde %20 matbu vergi vardı.

Pek birşeyi değiştireceğini sanmıyorum , sonuçta yine gümrük gözetimi altında bulunan uygulama ve "ticari olmayan eşya" tanımı memurlar tarafından yorumlanacaktır. Bir taraftan güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum çünkü bu tip bir mevzuatın varlık sebebi gerçek anlamda ticari mahiyeti olmayan ufak hediyelerin gümrük mevzuatına takılmaksızın şahıslara ulaşabilmesi. Kimse yurtdışındaki bir arkadaşı 50 eur luk bir hediye gönderdiğinde gümrükle uğraşmak istemez.

Öte yandan bir gümrük müşaviri olarak bu mevzuatın suistimale ve kayıt dışı ekonomiye çanak tuttuğunu düşünüyorum ( B.k.z gitti gidiyorda satılan parfümler, elektronik ürünler , saatler , vs vs )

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 euro üzerini ayırmıyor sadece... ben spacer aldım, 8 kg ağırlığı vardı, 50 euro faturası, o da kaldı gümrüğe... 1 gün uğraştım yeşilköyde, ardından dhl in binasından güneşli tarafından alıp çıktım... boşu boşuna ama mecburi olarak ilk iş dhl e 150 tl mi ne verdim, damga pulu ve vergi olarak 70 lira civarı bir para da yeşilköyde verdim, ardiye ücreti adı altında da 50 tl verdim...

şimdi 150-1500 euro arası ürünlerde gümrük ödemeden alabiliyor muyuz ticari olmayan ürünleri bu durumda?
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işimiz dhl e kaldıysa yandık.ben bunlar kadar para göz bir firma görmedim.
    OEM+

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yeni bir uygulama degil ki, eskiden ups'in is ortağı adi altında gumrukcusu vardi komisyon alabilmek icin olur olmadık hersey takiliyordu, DHL rahat diye onu kullanmaya basladik onlarda bu sisteme gecti, fedex iyi gidiyordu mng ortalığı batırdı resmen.

Artik 10dolar faturada olsa koli biraz buyuk olursa yada hoşlarına gitmeyen en ufak birşeyde takacaklar, hadi bize para gönderin diye arayacaklar.
    Yakinda 50dolara ebay'dan birseyler aldım Kargo formasından aradılar 400tl istiyorlar ne yapabilirim diye başlıklar cikar

Suan gümrükte köpek maması sorunu bile var bakilim daha neler olacak

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi güzel de olayımız araba parçası ve DHL'de hiçbir zaman zati yani yolcu eşyası olarak nitelendirilmemektedir.DHL ile geldiği vakit her türlü gümrüğe takılmaktadır. Çünkü ordine parası, ardiye parası, dünya kadar para alıyorlar. Bir stop seti getirttim DHL ile, Çok ciddi paralar ödedim, 150 TL ayak bastı parası (ordine ücreti), ardiye ücreti V.B...

Nacizane tavsiyem USPS gibi özel olmayan posta şirketlerini tercih etmenizdir. Aracımın bilmem kaç kiloluk coiloverlerini, kocaman intercoolerini, kule gergilerini ve daha bir çok parçasını usps ile sıkıntı yaşamadan getirttim.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en rahatı postadır , ama gelişi uzun sürdüğü için tercih edilmiyor.

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar slm
    dhl ile almanyadan bi parça getirdim buraya parça değeri 93euro kargosu 30 euro
    ama kargo koduyla girdiğimde

1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 24/08/2012 14:32:12
    2. Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 27/08/2012 17:10:53
    3. Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM)

böyle yazdı. ben bu parçayı nerden alıcam?? nası halledicem ??
    yardımcı olursanız sevinirim
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    of of geçmiş olsun. ihbar kargoyla gelir ordaki telefon numarasını arayacaksın
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca benin burdan anladığım mng de yapıyordu, doğal olarak artık 150yüro ne gelirse gelsin bence hepsini gümrükte tutup milletin anasını ağlatacaklar.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gene kazıklıyorlar. gene kazıklıyorlar ptt gene en iyisi. sadece kdv yi öde ve geç. yok terminal ücretiymiş. yok efendim ardiye ücretiymiş gibi şeyler ptt de yok.

güzel bi gelişme değil. sadece aynı geçirmasyonlar yine var. tek farkı azcık daha hızlandırmışlar. 1 hafta uğraşacağına 2-3 gün uğraştırıcaklar. ptt de ise sadece 1 saat uğraşıyorsun.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kagit gelir ya da DHL telefon eder anlatir ne yapman gerektigini. Beklemek istemiyorum diyorsan DHL'i sen ara.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @mechanic
    üstad telefon falan yok şimdi bi arkadaşla konuştum dhl nin yenibosna tarafındaki yerine gidiceksin dedi beyanname cart curt alırsın dedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dhl i aradım oda pttden sorucaksın dedi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)