User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Trafik kazası ile ilgili yardım

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Trafik kazası ile ilgili yardım

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 10 gün önce talihsiz bir kaza yaptım. Gece 23.00 civarı, normal hızda ve caddede seyrederken, tek yön sokağın birinden ters yönde giden bir araç aniden önüme çıktı, sağ far ve kaputta yaklaşık 2 karışlık hasar oluştu, tampon ve çamurluklarda sıkıntı yok.. polis çağırdık tutanak tuttuk, çarpıştığım aracın sürücüsü alkollü çıktı, polis ehliyetine el koydu ve tutanak tuttu.. karşı taraf 8/8 hatalı.

Aracımı Peugeot servisine götürdüm, karşı tarafın sigortasının hür sigorta olduğunu gördüklerinde suratlarını ekşitip beni geri çevirdiler, hür sigortayla anlaşmamız yok dediler, kendi sigortacımı arayıp danıştım, hür sigortanın çok lanet bir sigorta olduğunu ve hiç bir servisin hür sigortayla çalışmadığını söyledi. Peugeot servisi de Hür sigortanın Gaziantep'te sadece 1 tane anlaşmalı servisinin olduğunu söyledi..

Internetten ufak bir araştırma yaptığımda Hür sigortanın orj. parçayla değişim yapmadığına dair şikayetler okudum, ayrıca bir arkadaşım bahsi geçen hür sigorta anlaşmalı servise ihbar dosyası açtırıp peugeot'a aracımı yaptırabileceğimi söyledi. Fakat Peugeot servisi bana hiç böyle bir şeyden bahsetmedi..,

kafam çok karışık önerilerinize açığım, bu işten anlayan arkadaşlar varsa ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi ?

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senın kaskon varsa
    kaskondan yaptır
    senın kaskon karsı tarafdan tahsıl eder ucretı
    sorunda yaşamazsın.

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 lira ucuz diye insanları bu hale sokuyorlar gercekten yazık millete.dusunmuyolarki aynı duruma kendileri dusecek ben sırf bu yuzden 20 30 fazla veririrm adam gibi bi sigorta sirketine yaptırırım..

sanada gecmis olsun işin çok zor gibi bu sigorta orjinal parca cok pahalı oldugu icin parca teminini kendisi yapıyor vede cogu yan sanayi parcalar itiraz ettigindede işine geliyorsa diyolar..

anlıyacagın lanet bi sigorta şirketine rastlamışsın
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun ya.Üzüldüm ..DAha yeni boyanmıştı araba dimi
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hür sigorta hakkında pek bilgim yok ama anlaşması olmayan servislerde yaptırdığın zaman iş bittikten sonra servise parayı sen peşin olarak veriyorsun. 15-20 gün içinde sigorta şirketi senin hesabına yatırıyor parayı. en azından bize öyle olmuştu..

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım hür sigorta parça tedarikçisi muadil yan sanayi parça gönderiyorlar servislere hür sigorta adına bilgin olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hür sigortayla görüştüm, yan sanayi takacaklarını söylüyorlar.. sinir oldum...

Peugeot servisine aracınızı verirseniz, orj parça ile yedek parça arasındaki fiyat farkını siz ödemeniz gerekir dediler..

orj kaput 600 tl yan sanayi 150 tl.. yan sanayi içime sinmeyeceği için aradaki 450 TLyi cebimden ödemek zorunda kalıyorum.. çok sinirliyim..

sarhoşun biri ters yönden gelip aracıma vuruyor, fatura bana patlıyor.. off off..............

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun cok sinir edici bi durum

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mertcanın dediğini yapsana.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaskom yok ki

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8/8 kusur karsı tarafda ıse kaskonuzda hasarsızlık ındırımınız bozulmadan yaptırabılmenız lazım sızın kaskonuz karsı taraf kaskosundan hasarı tahsıl eder dıye bılıyorum sız neden karsı tarafın kasko sırketıyle muhattap oluyorsunuz acaba yanlış mı bılıyorum
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drn106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaskom yok ki
    bu kötü olmuş
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmiş olsun kardesimm
    Hayırlısı be gülüm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun dostum.. ne b.ktan bir firmaymış bu hür sigorta.. şikayetvar.com'a da yaz en azından millet duysun sigorta yaptırmayı düşünenleri vazgeçirebilirsin.. tüketici derneklerine de durumu bildir bence.. her türlü şansını dene..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun dostum.. ne b.ktan bir firmaymış bu hür sigorta.. şikayetvar.com'a da yaz en azından millet duysun sigorta yaptırmayı düşünenleri vazgeçirebilirsin.. tüketici derneklerine de durumu bildir bence.. her türlü şansını dene..
    Adamlar telefonda yasalara uygun hareket ettiklerini, yasalarda yan sanayi parça kullanmanın serbest bırakıldığını söylüyorlar...

yalan olduğunu bilsem soluğu adliyede alıcam da, bilemiyorum.. sizin bilginiz var mı? öyleyse neden diğer sigorta firmaları yan sanayi takmıyor da orjinal takıyor

mami78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.
    Ne güzel iş gelip bana çarpsınlar,karşı tarafın sigortası dandik diye hiçbir işlem yaptıramıyayım.
    Seviyorum ülkemi yahu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hür sigortayla görüştüm, yan sanayi takacaklarını söylüyorlar.. sinir oldum...

Peugeot servisine aracınızı verirseniz, orj parça ile yedek parça arasındaki fiyat farkını siz ödemeniz gerekir dediler..

orj kaput 600 tl yan sanayi 150 tl.. yan sanayi içime sinmeyeceği için aradaki 450 TLyi cebimden ödemek zorunda kalıyorum.. çok sinirliyim..

sarhoşun biri ters yönden gelip aracıma vuruyor, fatura bana patlıyor.. off off..............
    Yok öyle bi dünya sen sallama adamları.. Yaptır herşeyini istediğin gibi org parçalarıyla değiştir. Cebinden öde tamamını sonra ipe ipe sana o parayı yatıracak sigorta şirketi. Herkez nasıl öpsem diye bakıyor ya memleketimde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlar telefonda yasalara uygun hareket ettiklerini, yasalarda yan sanayi parça kullanmanın serbest bırakıldığını söylüyorlar...

yalan olduğunu bilsem soluğu adliyede alıcam da, bilemiyorum.. sizin bilginiz var mı? öyleyse neden diğer sigorta firmaları yan sanayi takmıyor da orjinal takıyor
    bunu tanıdık bir eksper bulup, ona danışmak lazım.. benim de bilgim yok

Tketici Bilgi Sistemi

bu adrese de durumu anlatan bir mektup yaz. yan sanayi parça takıldığında arabanın değerinin düşeceğini falan söyle..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Aydın- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok öyle bi dünya sen sallama adamları.. Yaptır herşeyini istediğin gibi org parçalarıyla değiştir. Cebinden öde tamamını sonra ipe ipe sana o parayı yatıracak sigorta şirketi. Herkez nasıl öpsem diye bakıyor ya memleketimde
    honda forumundan bir arkadas da aynı dertten muzdarip olmus ve yazdigina gore yasalara aykırı bir yanı yok bu uygulamanın ne yazık ki.. ben de dedigini yapmayi düsündüm ama onlar hakli görünüyor sanırım kanunlar önünde..

arkadasımın hondasına hür sigortalı bir minibüs carptı, sol kapı hasarlı, servise bırak sanayide ugrasma dediler,
    karsı taraf %100 hatalı, evraklar fotolarla beraber servise bıraktı,
    1 hafta sonra zahmet edip lütfedip eksper gelip aracı görmüs,
    hür sigorta izmirin dediği orjinal parca karsılayamıyoruz, kurtarmıyor...

dayanğı da su madde:
    Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası ( trafik sigortası ) genel şartlarının B.2 maddesine istinaden uygulanmakta olup, söz konusu genel şartlara ait madde gereğince;

Hasar halinde, hasar gören parça, onarımı mümkün değilse veya eşdeğeri parça ile değiştirilme imkanı yok ise yenisi ile değiştirilir. Bu durumda taşıtta birm kıymet artışı meydana gelse dahi bu fark tazminat miktarından indirilemez.

yetkılı servıste eşdeğer parça olmaz, onarımı mumkun mu değil mi bilmiyoruz, bu durumda ne olacak???

arastırdım bole bı sey duyan bıle yok dıger fırmalardan, honda da ilk kez basımıza geldı dıyor,
    ekspere de ulasamıyorlar...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)