Arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Çalıştığım iş yerinden ayrılmak istiyorum. 2 ayı henüz doldurmadım. Ayrılmak istersem işverenin beni 2 ay dolmadan tutma hakkı var mı?
Arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Çalıştığım iş yerinden ayrılmak istiyorum. 2 ayı henüz doldurmadım. Ayrılmak istersem işverenin beni 2 ay dolmadan tutma hakkı var mı?
İş kanununa göre 6 aydan önce işten ayrılmak istersem beni 2 hafta tutma gibi bi hakkı var mı ben bunu merak ediyorum.
Arada bağlayıcılığı olan bir sözleşme vs. var ise onu bilemem ancak aksi takdirde iş kanununda ilk 2 ay deneme süresi olarak geçer (işçi içinde işveren içinde) herhangi bir tazminat vs talebi olmaksızın işe son verilebilir yada işten ayrılabilinir.
Benim bilgim bu yönde.
Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...
Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!
ne yaparsan yap çalıştığın yerden iyi ayrıl... aslında sevgiliden de iyi ayrılmak lazım. da..
evet 2 ay deneme sürecim vardı
Hepinize teşekkür ederim bugun ogrencez bakalım nasılmıs =))
sözleşmede bağlayıcı madde de olsa, tazminat maddesi de olsa iş kanununa göre 2 ay deneme süren var, aynı şekilde işveren de sorumluluk almadan seni 2 ay içinde çıkarabilir.
chatin dediği gibi iyi ayrılmaya çalış, döner dolaşır aynı patrona ya da bir yerden bağlantısına denk gelebilirsin![]()
İhbar tazminatın suan 2 haftayla sınırlı 0-6 ay sürecinin içine giriyorsun.
Bugunden 2 hafta sonrasına cıkacagını belirtip 2 hafta sonra elini kolunu sallıyarak cıkabilirisnHemen cıkıcam diyorsanda 14xbirgunluk brut ucretini işyerine verip cıkar gidersin
![]()
4857 sayılı İş Kanunu’nun 15. maddesine göre:
Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme süresi konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır
yani bu maddeye göre deneme süresi hükmü iş sözleşmesinin ilk iki ayı deneme süresidir şeklinde kendiliğinden mevcut olan bir hüküm değildir. Aksine, deneme süresi, iş sözleşmesinde taraflarca böyle bir süre ve kayıt konulduğu takdirde söz konusu olabilmektedir.
Senin durumun ihbar tazminatı yani 17.maddeye göre değerlendirilir:
Altı aydan az çalışmış olan işçi için karşı tarafa bildirim süresi iş sözleşmesinin feshinden iki hafta önce,
yani kanuna göre işten çıkmadan iki hafta önce işverene bildirmeniz gerekli, ama bu kadar kısa süre için çoğu işveren ihbar tazminatı umursamayacaktır genelde muhasebecilerine kendilerinin tazminat ödeyip ödemeyeceklerini sorarlar.
Anladığım kadarıyla aranızda sözleşme yok.
Herhangi bir sözleşme imzalamadıysan ceketini alabilirsin sonucta orda senı calısıyor gösteren bir belge yok işi bırkatın diyede mahkemeye vermezler..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)