değerli büyüklerim ve kardeşlerim 6 yıldır stock kullandığım 94 model 2.0i opel vectra aracımı turbolamaya karar verdim,elimde şuan bir adet Garrett turbo ve markasını bilmediğim bir intercooler var,turbonun üzerinde GT1444 yazıyor,başka bir yerindede M4 A/R 42 yazıyor alt alta,bu turbo ve intercooler'ı arkadaşımın 1.4 dizel yeni nesil toyota corollasından çıkardık,stock motoru turbolamayı düşünüyorum,bir kaç ustaya gösterdim 0.4-0.5 barda doğru ayarlarla sorun çıkarmadan yürüyeceğini söylediler.turbo ve cooler'a headers,contalar,yağ ve hava filtresi vs. eklenerek bu projenin yürüyeceğini söylediler,ancak bana göre yürümez,
Downpipe
Wastegate (turbonun üzerinde olup olmadığını bilmiyorum)
OEM ECU yeterli olur mu?
daha büyük enjektörler gerekli diye düşünüyorum,turbo konusunda daha önceden hiç bir deneyime sahip değilim,bildiklerim okuduklarımla sınırlı,bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum,A kasa vectra turbo olarak bildiğim ankaradaki MLR var,araç sahibi abimde siteye üye,eğer konuyu görüpte yardımcı olursa sevinirim,tahmini kaç HP güç elde edebilirim(stock motorla),şimdiden hepinize çok teşekkür ederim,turbo ve cooler fotoğrafları
not:aracın yol tutuşunda,aktarmasında ve fren sisteminde ne gibi iyileştirme yapmam gerekecek,bu konudada yardımlarınızı beklemekteyim
Arabamın kaput altı
![]()