Aslında başlıkta herşeyi özet geçtimTurbo hakkında fazla bilgisi olan birisi değilim.Aracım 05 Renault Clio 1.4 16V.Motor kodu Renault K4J.İnternetten araştırdığım kadarıyla Polonya'da bi garaj aynı motora Turbo uygulaması yapmış.Elde ettikleri güç 150hp.Ben daha fazlasını beklemiorum ve istemiyorum zaten.Maksadım 150 hp güç ve tork,bu yüzden stock internalla,fazla bar basmadan ( misal 0.4 gibi olabilir ), sorun çıkarmıcak bi turbo uygulaması yapmak.
Adamların yaptıkları işlem&kullandıkları parçalar aşağıda..
Turbo Garrett GT15 - ufak bi dizel turbosu diye biliyorum.
TOMSON kendi yapımları borular.
TOMSON Intercooler kullanmışlar.
TOMSON kendi yapımları tibular manifold.
Yanma odasına modifikasyon uygulanmış.
SMT 6 beyin
54 mm paslanmaz çelik egzos sistemi yine kendi yapımları TOMSON yani..
Greddy komple gösterge kiti kullanmışlar,bir de son yükleme EGT die bşi yazıo,anlamadım.
Polonya dilinde yazılmış,o yüzden önce Polish-english sözlük kullanmak zorunda kaldım..
http://galerie.tomson.com.pl/album10
Linktede gayet güzel resimlerini çekmişler..?Yorumları alalım ustalardanParçalar bana az gibi geldi,ekstra enjektöre falan ihtiyaç olmazmı
B Yavaş yavaş parçaları toparlayacağımdan zamana yaymayı planlıyorum herşeyi.Maddi durumum çok iyi olsa zaten stock internal tercih etmem..Değecek değmeyecek yargılamasından ziyade,olur olmaz ya da şöyle şöyle daha iyi olur şeklinde yorumlar bekliyorum
Teşekkürler.