User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Borcu olana tarihi fırsat!

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Borcu olana tarihi fırsat!

Elektrik, su, vergi, prim gibi yaklaşık 300 kalem borca kolaylık getiren yasada başvuru için tanınan 2 aylık süre başladı.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı affı olarak nitelenen yasa kapsamında vatandaşlar başta vergi ve prim borçları olmak üzere devlete olan yaklaşık 300 kalem borcunu yapılandırabilecek. Yapılandırma 31 Aralık 2010’a kadar ödenmeyen tüm alacakları kapsıyor.

Vatandaşlar ödemediği cezaların ve vergilerin anaparasını ödeyerek faiz yükünden kurtulacak. Örneğin; 2003’te bin TL borcu olan vatandaş bugün 31 bin TL ödemek zorunda. Yeni düzenleme ile bu borçtan gecikme zam ve faizi olan 30 bin TL silinerek, kişiden bunun yerine 2003’ten bugüne kadar geçen sürede borç miktarına 2005’e kadar TÜFE, 2005’ten sonra ise ÜFE eklenecek. Borca enflasyonun eklenmesi ile ana borç miktarı yıllık yüzde 10 artacak.

Bu şekilde toplamda ana borç miktarı yüzde 70 artmış olacak. Böylece ödenecek borç miktarı ise bin 700 TL olacak. Vatandaş, 31 bin TL yerine bin 700 TL ödeyerek borcunu sıfırlamış olacak. Ödemeler ikişer aylık dönemler halinde, azami 18 eşit taksitle yapılabilecek. Böylece hem vergi hem de prim borcu olanlar bir ay birini diğer ay ötekini ödeyebilecek.

Vade 36 aya, taksit sayısı ise 18 aya kadar çıkabilecek. Eğer kişi borcunu taksitli ödemek isterse borç miktarına, 12 ay için 1.06; 18 ay için 1.07; 24 ay için 1.1; 36 ay için ise 1.15 oranında faiz uygulanacak. Ödemeler peşin ya da vergi borçları için kredi kartı da kullanılarak yapılabilecek. Bununla birlikte, ödeme yükümlülüğü 3 aylık sürede tam olarak yerine getirilemezse yeniden yapılandırma hakkı kaybedilecek, yapılandırma işlemi de iptal edilecek.

-YENİDEN YAPILANDIRILAN DİĞER ALACAKLAR-

Kanunla yeniden yapılandırılan diğer alacaklar ise şöyle:

-TRT’ye olan elektrik enerjisi satış bedeli payı ve bandrol ücretleri borçları

-KOSGEB alacakları, TEDAŞ veya bu şirketin hissedarı olduğu elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakları

-Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösterenlerin elektrik, doğalgaz, su ve yönetim aidat borçları, afet kredileri hariç Geliştirme ve Destekleme Fonu kaynaklı alacaklar

-Çevre ve Orman Bakanlığınca orman köylülerince oluşturulan kooperatiflere kullandırılan krediler, sulama kooperatiflerinin borçları

-Kültür ve Turizm Bakanlığınca kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı amacıyla kullandırılan krediler

-Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca tarımsal amaçlı kooperatiflere veya ortaklarına verilen kredi alacakları, ilgili kanunca arazi dağıtılanların ödemedikleri arazi bedelleri, sulama kooperatifleri ve sulama birliklerinin tarımsal sulama faaliyetlerinden kaynaklanan alacakları

-Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar hakkında yapılan kesin izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, irtifak hakkı, kullanma izni ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan ve vadesi 30 Kasım 2010’da geldiği halde ödenmemiş olan kullanım bedelleri ve hasılat, ticari kar payları, orman köylülerini kalkındırma geliri, arazi tahsis, ağaçlandırma, ağaçlandırma ve erozyon kontrol, yüzde 3 proje ve toprak bedelleri

-SGK’nın taşınmazlarının ödenmemiş kira bedeli, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’den fazlası bunlara ait şirketlerin mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların kullanım bedelleri ve hasılat payları alacakları

-Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait taşınmazların kira bedelleri, işveren ve üçüncü şahısların, iş kazası, meslek hastalığı, malullük, ölüm halleri ile genel sağlık sigortalısına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik ödemekle yükümlü oldukları her türlü borçları -

Özel radyo ve televizyon kuruluşlarınca ödenmeyen yıllık brüt reklam gelirlerinden alınan yüzde 5’lik pay ile eğitime katkı payı

-Her kademedeki askeri okullar ile Emniyet teşkilatında görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan öğrencilikle ilişiği kesilenler, mezun olanlar, bunların dışındaki eğitim kurumlarında devlet hesabına okutulup da mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin ödenmemiş öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarları

-TMO tarafından FİSKOBİRLİK’e ödenmeyen alacaklar, kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediyeler ile sanayi ve ticaret odalarından olan alacakları, SGK’ca fazla veya yersiz ödendiği tespit edilen ve tahsil edilmesi gereken gelir ve aylıklara ilişkin borçlar.(ANKA)

Kaynak Milliyet
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafik cezaları girmiyor degil mi.. arkadamdan 130 kitlemişler 50 lira da faiz gelmiş ama ne bir ihbarname var ortada ne de bana tebliğ edilmiş bir kağıt.

ne yapak panpa ödeyek mi ?

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emlak vergisi borcu ile ilgli bir olay var mı?
    Bizim diğer evin vergiyi 2002'den sonra kaçırmışız.Şukela bir borç çıktı.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    katkı ve öğrenim kredilerine af geldimi acaba?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    :
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    katkı ve öğrenim kredilerine af geldimi acaba?

ben de cvp bekliorum
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

mira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yasa tasarısı meclisten geçti fakat onay bekliyormuş diye biliyorum.bende takipteyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorlu taşıtlar vergiside kapsıyor
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar,

babamın vergi borcu vardı geçtiğimiz yıl taksitlendirdik sanırım 7.ayında falanız ödüyoruz bi 11 ay daha olacak diye hatırlıyorum... şimdi bu af bizi kapsamazmı? yada kapsaması için ne yapmamaız lazım

eğer kapsamaz ise bir kere daha insanlık edip af v.b. şey beklemeden borcumuzu ödemeye çalıstıgımız için cidden canım sıkılıcak....
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle yasalar yüzünden bu hükümetten nefret ediyorum. Bu tip yasalar insanları resmen eşşek yerine koymaktan başka bir şey değil.

Düzgün vatandaş ol vergini öde faturalarını öde gerekirse sıkış ama aman borcum olmasın diye kas, sonra 10 seneye kadar af çıksın ödemeyenler 10 sene öncesinin parasına göre ödesinler...

eşşeklik bizde ne ödüyorsun ki bu memlekette vergiymiş emlak vergisiymiş faturaymış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar,

babamın vergi borcu vardı geçtiğimiz yıl taksitlendirdik sanırım 7.ayında falanız ödüyoruz bi 11 ay daha olacak diye hatırlıyorum... şimdi bu af bizi kapsamazmı? yada kapsaması için ne yapmamaız lazım

eğer kapsamaz ise bir kere daha insanlık edip af v.b. şey beklemeden borcumuzu ödemeye çalıstıgımız için cidden canım sıkılıcak....

valla acı ama gerçek sizi kapsamıyacak diye biliyorum.Çünkü vergi borcun varsa gidiyorsun dilekçe veriyorsun faiz siliniyor kalan para ya peşin yada taksitlendirme yapılıyor.

Bu af zaten yüzyılda bir olur
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla acı ama gerçek sizi kapsamıyacak diye biliyorum.Çünkü vergi borcun varsa gidiyorsun dileçe veriyorsun faiz siliniyor kalan para ya peşin yada taksitlendirme yapılıyor.

Bu af zaten yüzyılda bir olur
    zaten Muhteşem yuzyılı yaşıyoruz yuzyılda hiç gelmemesi gerekenler geldiği için....

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Köprü Kaçak geçiş cezalarınada af gelecek mi acaba ?

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motorlu taşıtlar vergiside kapsıyor
    Bundan eminiz değil mi abi? Yani vergi borcu olan bi aracamızın, faizlerini sildirip ana parasını mı ödiyeceğiz?
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan eminiz değil mi abi? Yani vergi borcu olan bi aracamızın, faizlerini sildirip ana parasını mı ödiyeceğiz?
    Açıkcası bu olaya en çok ben sevindim motorlu taşıt vergi borcum vardı benim dün telefonla arayıp nakil vastılara sordum şöle bişey dediler kapsıyor dediler.gelip baş vuruyorsunuz dilekçe veriyorsun yoğunluğa göre dilekçe onaylanıyor kalan borç taksitle bile ödüyebiliyorsunuz dediler.trafik cezalarıda tabi.mecidiyeköydeki vergi dairesini aradım nakil vasıtları daha bize bunla ilgili bir yazı gelmedi ama vergi affı kapsıyor pazartesi gelin dediler.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim için önemli olan Trafik cezaları ve Vergi cezalarının kapsayıp kapsamadığıdır

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde 2sene önce sattığım civic için 195 tl ceza geldi dün. napak ağlayakta gözdenmi olak? yoksa ödesekmi.bunlarda affa girermiki?

coyete
    Misafir
    Alıntı MKT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde 2sene önce sattığım civic için 195 tl ceza geldi dün. napak ağlayakta gözdenmi olak? yoksa ödesekmi.bunlarda affa girermiki?
    yavrum sen onuda öde en sağlıklısı

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben tüm herşeyi ödediğim için kendimi keriz gibi hissediyorum bu hükümet sayesinde...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M U R A T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben tüm herşeyi ödediğim için kendimi keriz gibi hissediyorum bu hükümet sayesinde...
    tek değilsin. . .

eğer bizede indirim yapılmazsa bi plaket gönderilsin

keriz on the borard şeklinde arabalara iş yerlerine asalım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)