0-170 videosunda aracın ciddi ciddi gitmedığını dusundum..
dier video daha iyi ona göre ama çok kastı 250 de..bi egsozla kendıne gelır![]()
Araçta bi problem var o zmn.Standart 2.5 STi bu kdr kötü kapatmıyor çünkü.iLk kalkışı wrx e göre biraz daha yavaştır ama uzunda hızla kapatır 250 260 a kadar.
Eğerki 0-170te sonuna kadar gaza bastıysa (ki hiç kasmadan kullanılmış gibi gözüküyor o yüzden sordum) kesin bi sorun var 0-100 8-9 saniye fln dikkat edersen. yoksa ben mi yanlış görüyorum?
Araç 12 bin km'de daha..Daha önce çok subaru kullandım ama nasıl desem sanki araba hep yürümüyor gibi geldi,eksozdandır diye düşündüm çünkü daha önce stock subaru'ya binmemiştim..0-170'de çok devirli kaldırılmadı farkındaysan dediğin gibi kasılmadı ama genelde dip gaza yakın gidildi..Başka yeni sti kullanmadığım için mukayese şansım yok ama denemek lazım tabi..Bİrde şöyle bişey var hava sıcaklığı 38-39 gösteriyordu![]()
Yeni StiLarın gaz telleri ztn elektronik 0dan kalkısta onun biraz etkisi var.Ztn bu makinalar çok devir çevirmeyi sevmiyor.Yani honda gibi 8-9binler subaru icin bos devir.Max güclerini 5 ile 6bin devir arasında attığın zaman gücü hissedebiliyorsun.![]()
o devir cevırememenın gaz telıyle alakası yok . 0 dan doldurup kalkarkende cok bı farkl olmuyor gaz telı . o fark wrx ıcın td04 un 5500 den sona sackurutma makınesı olamsı stı ıcınse bu devır bıraz daha yukarda okadar. 12bın devır cevıren subaruda var unutmayalımama devır cevırmek demek dııldırkı cok super sekılde hızlanıorum.
barız bu vıdeoda yavas kalmıs bence maftan dıorum sıcak felan ambole olmus arac![]()
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
turbo araçlar sıcagı sevmez desekama 250max yapmanız ilginç std sti ile 260ı görürsün
![]()
devir= kapak+turbo
standart EJ257 stilar cok iyi yurumuyor. videoyu izlemeden yorum yapiyorum. standart intakeli bir arabada outside tempde 39 derece gordugunuz zaman, buyuk ihtimal intake temp 40 hatta 50 lerde olabilir. standart mapte 40 derecede %10 boost ve ignition retard var. 50 derecenin uzerinde %20 bu deger.
257 ler dediginiz gibi devir cevirmeyi ,gerek 79 luk krank ve nisbeten kisa kollari gerekse kapak yapisi sebebi ile, standart haliyle 7000 uzerini sevmez. hatta saglikli guc bandi OEM vf43 ile 6500 lerde biter.
207 ler ise vf35 ile 6500 daha iyi bir turbo ile misal 34,39,18G,20G 7600-8000 lere kadar gider.
hondalarla subarularin standart eculeri ve motorlari ile mantiklari tamamen farklidir. hondalarin teknolojisi ve kapak yapisi kucuk hacimlerden devir cevirerek buyuk hpler cikarmak uzerine dayalidir. subaru da ise yine kendi rakiplerine gore dusuk kabul edilebilecek hacimden turbo yardimi ile alt devirlerde tork uretmek uzerinedir temel mantik.
simdi videoyu izledim. bu kadar da kotu olmamali kesinlikle ya araba retard ediyor ya baska bir sikinti var. bu gidis hic normal degil.
http://www.youtube.com/watch?v=QRkShhQbWrg
buda bizim kendi aracımız,gc8.. video çözünürlüğü kötü,40 sn sonrası daha açık olur
Arabada düşündüğüm gibi bir sorun var ozaman dediğiniz gibi,sıcakla beraber bu sorun dahada büyüdü heralde..Çünkü öyle gitmiyor gibi geldiki,dedim benim minim bunu geçer![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)