User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: s13 ca18det help meee

METE
    Misafir

s13 ca18det help meee

arkadaşlar s13 200sx almak istiyorum ama kafam cok karışık araç hakkında genel bilgiden başka hıcbır bılgım yok kımler ne bılıyor ogrenebılırsem mesela aracın kronık sorunları varmı artıları eksıler parça sorunu yada dıkkat edılmesı gerekenler neler yardımcı olursanız sevınırım

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation

Alıntı METE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar s13 200sx almak istiyorum ama kafam cok karışık araç hakkında genel bilgiden başka hıcbır bılgım yok kımler ne bılıyor ogrenebılırsem mesela aracın kronık sorunları varmı artıları eksıler parça sorunu yada dıkkat edılmesı gerekenler neler yardımcı olursanız sevınırım
    bencede güzel bi secım olur helekı ıbızaya gore dusunursek en mantıklı secım polo olur dıye dusunuyorum fıyatta rakıplerıne oranla makul
    Üyelerimiz - TechTurkey Forum

bolumunde kendinizi tanitiniz .
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

METE
    Misafir
    hemnn tanıtalım o zmn heyecandan hemen yazdım dayanamadım acıl bılgıye ıhtıyacım var bu konuda.

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemnn tanıtalım o zmn heyecandan hemen yazdım dayanamadım acıl bılgıye ıhtıyacım var bu konuda.

http://www.techturkey.com/forum/proj...motor-ecu.html

bu linkte s13 ile ilgili her turlu gorsel ve bilgi mevcuttur bir inceleyin baya bir fikir sahibi olursunuz .
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

METE
    Misafir
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

http://www.techturkey.com/forum/proj...motor-ecu.html

bu linkte s13 ile ilgili her turlu gorsel ve bilgi mevcuttur bir inceleyin baya bir fikir sahibi olursunuz .
    teşekkur ederım aslında bı yandan da sıte ıcerısınden araştırıyorum spawn nıcklı arkadaşın konusunu okuyordum bıraz once guzel bılgıler alıyorum ama buraya konu acmamda kı sebep kullanıcıların araçla ılgılı kafasına takılan şu ıyı bu ıyı degıl gıcık oluyorum dediği şeyler.. hemen ıncelıyorum verdıgınız lınk'ı teşekkur ederım

[RaCeR] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    elektrik tesisatı en önemlisi =)))
    Alıntı JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
    ALLAHINI SEVEN DEFANSA GELSİN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bobinleri pek meşurdur
    RACE WERKS

METE
    Misafir
    Alıntı [RaCeR] Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektrik tesisatı en önemlisi =)))
    elektrik tesisatı demişssiniz ne gibi sorun cıkarıyor süreklı olan birşeymı ?

METE
    Misafir
    Alıntı billie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bobinleri pek meşurdur
    hayırlısı diyelım o zmn bakalım daha ne eksi yanları var inşllh arada bir iyi yorum yapan da olur

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kronik hortumlarıdır. hepsini değiştirmeniz gerekir. üst kapak kesinlikle elden geçirilmeli sert kullanımda eskilikten dolayı kronikleşebilir üst kapak elemanları.. nasıl bir araç bakıyorsunuz bilmiyorum ama piyasada düzgün yapılı s13 az var. bunun haricinde bobinleri kronik değildir, fakat problem yaratabilir. bazı modifikasyonlara ihtiyacı vardır. mekanik hiçbir yan sanayi parçayı kabul etmez. elektrik tesisatı yaşından dolayı elden geçirilmeli kesinlikle... ben tesisat problemi yaşamadım mesela ama kaporta esnasında araç dağınıkken bi fare arkadaş tesisatın bazı bölümlerini kemirmişti elden geçirdik bir çok kısmını, uzun süredir sıkıntısız kullanıyorum. bu araçları herkes toplayamaz motor olarak. bilgili güzel parçalar ile toplanmalı. yaşından dolayı conta takımı, yağ pompası, devirdaim, triger yeni olmalı, enjektörler test edilmeli, sıfır buji, benzin pompası takılmalı. radyatör temizlenmeli.turbo oem çoğu genelde bitik oluyo çakma çukma kullanılmamalı, ortalama boyutlarda intercooler taklıabilinir veya eskisi temizlenebilir bu hedef olarak düşündüğünüz hpye bağlı.bazı insanlar yan sanayi krankla filan topluyo bu otomobilleri. asla kabul etmez, taşlanmış bile bana göre kullanılmamalı. parça olarak darton gömlek ve kaliteli manifold harici her parçası mevcut. bir vtec gibi parçaları inanılmaz çok yok fakat ne isterseniz getirtebiliyosunuz ve bulabiliyosunuz. kaporta olarakta sorun varsa hem mekanik hem kaporta spawn ve bnm açıkçası bilmediğimiz noktası yok bu otomobillerin yine sorabilirsin. ama açıklayıcı net sorular sor bence çünkü çok şey var. yüzeysel soru sorma bence
    Sakin güç...

METE
    Misafir
    net sorular sor demişssiniz vallahi elimden gelen netlik bu çünkü bundan önce hiç nissanla ugraşmadım bmw'de olsa baya bi irdelerdim ama şu konuda mazur gorun. acık olabılecegım şey araç alırken neye dıkkat etmelıyım ve aldıgım arac ne gıbı kosullarda benı yarıyolda bırakır bu aracı sadece hafta sonları zevk aracı olarak kendımı drift adına geliştirmek ıcın tercıhım ve s13 gercekten cok guzel araç kı drift ıcınde cok yeteneklı bence tabı sız daha ıyı bılırsınız kullanıcısı olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piston kompresyonu ölçtürmelisin. turbosuna, egzozuna, altına, şasesine, frenlerine, alt takım eksikliklerine ve mekanik problemlerine bakmalısın kullanarak... motoru toplandıysa nasıl hangi parçalarla toplandığı çok öenmli sorup öğrenmelisin... kaportadada nerde boya var değilde pas çürük ne alemde ona bakmalısın.
    Sakin güç...

METE
    Misafir
    anladım cok teşekkur ederım pekı şöyle bı sorum olacak kullandıgınız s13 de kullanımdan yana sıkıntı veren bı ozellıgı varmı yanı mesela bu aracları genelde kullanan yanılmıyorsam drift amaclı bu konularda araçların stock kondisyonu yeterlımi ?

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah sabır, erdem, para ve güç versin
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım cok teşekkur ederım pekı şöyle bı sorum olacak kullandıgınız s13 de kullanımdan yana sıkıntı veren bı ozellıgı varmı yanı mesela bu aracları genelde kullanan yanılmıyorsam drift amaclı bu konularda araçların stock kondisyonu yeterlımi ?
    gayet yeterli birtek diferansieli kaynaklattır ileride
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

METE
    Misafir
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah sabır, erdem, para ve güç versin
    hımm hadi o zmn vazgeçtim ben abi bu ne yaa vallahi ömrümden ömür alan cümle oldu senınkı muhakkak ıyı yanı olmalı ( bu arada stem degil size karşı yanlış anlaşılmasın ) sabır konusunda muzdarip olabılırım arac her ne olurda uzun sure yatarsa bendekı sabır yetersız kalır sanırım dayanamam :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    coilover ve kiltsiz drift biraz zor sadece köşe başı yanlarsınız o kadar. 180-200hpler coilover ve kilit kombinesi ile drift için yeterli ama düzgün bakımlı olmalı aracınız, anlık değerleri görmeniz çok önemli araçta yağ su sıcaklığı, yağ basıncı, afr.. göstergeler, yağ soğutucu, intercooler. uzarda gider liste. ne kadar para o kadar çokomel kısacası.

manevi olarakta mevlana sabrına sahip olursunuz bu otomobille bitene kadar... bu da çok büyük bir erdemdir zaten
    Sakin güç...

METE
    Misafir
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayet yeterli birtek diferansieli kaynaklattır ileride
    peki kaynak ile %100 kilitli olmuş olacak dedıgınıze gore bunun araca zararı oluyor mu yada kullanım acısında %100 kilitli diff ne sıkıntı yada avantaj verır ?

METE
    Misafir
    Alıntı gorke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    manevi olarakta mevlana sabrına sahip olursunuz bu otomobille bitene kadar... bu da çok büyük bir erdemdir zaten
    inşallah o maneviyata ulaşırız ama bu şekılde degıl benım bıldıgım fabrıka verısı 169 hp ca18det'ler pekı anladıgıma gore cabuk hasar goren narin bir motor buna göre motora ortalama 220 hp'lerı gormek ıcın ne yapmamız lazım motoru kucagımıza almadan tabı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)