User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kıcker comp. 38'lik

hakzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kıcker comp. 38'lik

Arkadaşlar, tesisat işinden hiç anlamıyan biri olarak kayınçoma aldığımız kia cerato sedan için yardımınıza ihtiyaç var.
    Araçta vecto marka cd çalar ve standart 4 ya da 6 adet hoparlör var. Tahmin ediyorum hoparlörler standart. Fakat araçta sierra hurricane 1500w anfi mevcut önceki sahibinden kalma. Kicker comp. 38'lik woofer almak istiyoruz çıtırdan ses alsak yeter profesyonel bir ses istemiyoruz.
    Elimizdeki anfi ve standart hoparlöre uygun başka bir woofer mı tavsiye edersiniz? Yoksa bu uygunmudur?
    Ayrıca 38'lik bagaja sığar mı?

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 adet 30 cm kapalı kutuda p1 punch var ?

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    kutusu düzgün yapılırsa sığar bagaja, amfinin çıkış değerlerine göre basınızı seçebilirsiniz.yanlız 38 likle gürültü alırsınız ancak ses değil stock kapı hoparlörleriyle de bolca geçici sağırlık yaşatır size

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istersen 38cm kicker comp var elimde sıfırdan farksız 1 ay kullandım kabiniyle beraber.

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kutusu düzgün yapılırsa sığar bagaja, amfinin çıkış değerlerine göre basınızı seçebilirsiniz.yanlız 38 likle gürültü alırsınız ancak ses değil stock kapı hoparlörleriyle de bolca geçici sağırlık yaşatır size
    Bunun kutunun düzgün yapılması ile ne lakası var anlayamadım sonuçta litre hesabıdır bu olay bahsi geçen sürücünün istenilen kaç hertz de kaç litreye ihtiyaç duyduğuna bakılmalı ondan sonra yer konusu gözden geçirilmeli öyle ezbere olmaz bu işler.

İkincisi neden direk 38 cm ? Aracınızdaki mevcut koaksiyel hoparlörler ile (aracın orjinal hoparlörleri olduğunu var sayıyorum) 38 cm lik bir subwoofer kullanırsanız çok çok rahatsız edici insanı müzikten soğutan bol baslı iğrenç bir ses elde edersiniz.

Mevcut koaksiyeller değiştirilmicekse daha küçük çapta bir subwoofer kullanın 25 cm gibi hatta güzel profosyonel bir kabin ile birlikte 20 cm bile olabilir en azından dinlediğiniz müzikten keyif alırsınız.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

badboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek 25 cm ve kare portlu guzel bır subwoofer cok cok ıdeal olur aracınıza.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0m42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun kutunun düzgün yapılması ile ne lakası var anlayamadım sonuçta litre hesabıdır bu olay bahsi geçen sürücünün istenilen kaç hertz de kaç litreye ihtiyaç duyduğuna bakılmalı ondan sonra yer konusu gözden geçirilmeli öyle ezbere olmaz bu işler.

Ikincisi neden direk 38 cm ? Aracınızdaki mevcut koaksiyel hoparlörler ile (aracın orjinal hoparlörleri olduğunu var sayıyorum) 38 cm lik bir subwoofer kullanırsanız çok çok rahatsız edici insanı müzikten soğutan bol baslı iğrenç bir ses elde edersiniz.

Mevcut koaksiyeller değiştirilmicekse daha küçük çapta bir subwoofer kullanın 25 cm gibi hatta güzel profosyonel bir kabin ile birlikte 20 cm bile olabilir en azından dinlediğiniz müzikten keyif alırsınız.
    niye 38 lik onu bilmiyorum ben de size katılıyorum. Temiz bir sesi tercih ederim ama kayınço özellikle ondan alalım deyince sormak istedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nakayama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istersen 38cm kicker comp var elimde sıfırdan farksız 1 ay kullandım kabiniyle beraber.
    İstediğin fiyatı pm atarsan sevinirim. Ne özelliği varsa bu ara her yerde onun fiyatını araştırıyor kayınço

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladığım kadarıyla çap büyüdükçe vurma sesi artıyor sistemdeki diğer parçalar da stock olunca saçma sapan ses veriyor heralde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çap büyüyünce doğal olarak sesin şiddeti desibel cinsinden artar evet.Konu subwoofer olduğu için ben bas konusunu ele alıyorum sürücü çapı aslında her şey demek değildir bu bilinen bir yanlıştır asıl esas olan "Her şey" kabindir.Kabin profosyonelse ve kabinin litresi sürücünün çalışabildiği frekansa uygunsa dananın kuyruğu o zaman kopar.Ama insanlar olaya tam tersi olarak bakıyor onlara göre "sürücü büyükse seste yüksek"

Kaynınız büyük bir ihtimal ile 38 cm sürücü tercih edecek ancak istenilen kabinin hacmi çok yer kaplayacağı için kabini litre hesabına vurmadan çok daha küçük hacimli seçecek bu şekilde zaten mevcut koaksiyel sürücülerle subwoofer sürücü eşit DB oranında olmadığı için hem dengesiz rahatsız edici bir ses alacak hemde bas sürücüsünün kabini istediği litrede olmayacağı için anlamsız gereksiz bir frekans ortaya çıkartacak ve bir zaman sonra onunda canını sıkacak teyipte bas ayarlarını - lerde görmeye başlayacaksınız sonuç olarak arkadaşın parasına dahada önemlisi hayallerine hevesine yazık olacak.

Bence oradaki profosyonel sistemcilerden yardım alın bizim söylediklerimizide anlatın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence orj koax lara + olarak alpine ın çok güzel bandpass bassları var tavsiye ederim
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim size 3 tavsiyem olacak ;

Türkiyede zor bulursunuz belki ancak yok değil şayet bulabilirseniz öncelikle Pioneer TS-WX20LPA model düşünmeden alın Aktif subwoofer kendi amplifierini içerisinde barındırıyor hemde ebat olarak ufak üstelik 101 Db.Çok farklı bir subwoofer dır içerisinde çift koni bulunur ve göbeği komple hareket eder ödüllü bir subwoofer dır.

İkinci tavsiyem iki kardeş olanlardan bir tanesi Pioneer TS-WX100 modeli pasif subwoofer 30 cm sürücüsü var ve kabin ebatları gayet makul mevcut amfiniz ile kullanabilirsiniz.

Son tavsiyem en güzelleri ve yine ödüllü bir Aktif subwoofer.Pioneer TS-WX205 modeli üstteki subwoofer ile kardeş olarak üretildiler içerisinde 20 cm sürücüsü vardır ayrıca buda kendi amplifierini içerisinde barındırıyor ve 107 Db.Bu subwooferi özellikle uzun bir müddet kullanmışlığım vardır ufak cüssesinden nasıl bir ses çıktığına inanamazsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu aktif pasif mevzusu hakkında biraz bilgi verebilrmisnz
    yanlış anlamayın tamamıyle bilmediğimden soruyorum
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler bilgiler için sağolun

ccc_mk1
    Misafir
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim size 3 tavsiyem olacak ;

Türkiyede zor bulursunuz belki ancak yok değil şayet bulabilirseniz öncelikle Pioneer TS-WX20LPA model düşünmeden alın Aktif subwoofer kendi amplifierini içerisinde barındırıyor hemde ebat olarak ufak üstelik 101 Db.Çok farklı bir subwoofer dır içerisinde çift koni bulunur ve göbeği komple hareket eder ödüllü bir subwoofer dır.

İkinci tavsiyem iki kardeş olanlardan bir tanesi Pioneer TS-WX100 modeli pasif subwoofer 30 cm sürücüsü var ve kabin ebatları gayet makul mevcut amfiniz ile kullanabilirsiniz.

Son tavsiyem en güzelleri ve yine ödüllü bir Aktif subwoofer.Pioneer TS-WX205 modeli üstteki subwoofer ile kardeş olarak üretildiler içerisinde 20 cm sürücüsü vardır ayrıca buda kendi amplifierini içerisinde barındırıyor ve 107 Db.Bu subwooferi özellikle uzun bir müddet kullanmışlığım vardır ufak cüssesinden nasıl bir ses çıktığına inanamazsınız.

sizin yazdığınız db değerleri subwoofer ın hassasiyetini yani tepkime hızını gösteriyor.alınan db araca göre yalıtıma göre ampliye göre ayara göre değişir.yanlış bilgi vermişsiniz düzeltmek istedim.
    ayrıca 38 cm olan subwoofer da şiddet in arttığı kısmen doğru fakat asıl olan çap büyük olduğu için hassasiyetin kötü olacağı tonlamanın zayıf olacağı ve hızlı ritimlere yetişemeyeceğidir.yoksa güzel bi ayarla 38 cm lede sq müzik dinlenilebilir. misa jl audio 13w7

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cap büyüdükce hassasiyet azalır.

şöle bişeyde var bas haricinde kabin çok önemli portlu portsuz çok farkediyor.

portsuz kabinler hertürlü müziği dinliyebiliceğin ve tepkimesi çok yüksektir..

portlularda tepkime yavaştır( uğultu) tarzında müzik dinlenir kısacası R&B tazrını destekler

yanlışsam düzeltin.

ccc_mk1
    Misafir
    Alıntı tolgakaynak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cap büyüdükce hassasiyet azalır.

şöle bişeyde var bas haricinde kabin çok önemli portlu portsuz çok farkediyor.

portsuz kabinler hertürlü müziği dinliyebiliceğin ve tepkimesi çok yüksektir..

portlularda tepkime yavaştır( uğultu) tarzında müzik dinlenir kısacası R&B tazrını destekler

yanlışsam düzeltin.
    aynen öyle abi portsuz kutu daha sert ve ritimsel çalar pıtır pıtır
    portlu ise bam güm çat pat uğuldar da uğuldar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim verdiğim değerler hoparlörden bir metre uzaklıkta alınan sesin şiddetini gösteren kuru kabinsiz değerlerdir yani subwoofer araç üzerinde iken db oranları düşmez aksine sizinde söylediğiniz gibi gerekli ayarlar ile artabilir evet.

Ayrıca bahsettiğiniz diğer olay yani hassasiyetin kötü olması ve ritimlere yetişememesi vs. sürücü kaliteli olduktan sonra söz konusu olacağını sanmıyorum.Pioneer ın yeni ürünlerini bu konuda övemem belki ama zaten dikkat ettiyseniz önerdiğim üç üründe pionner ın eski ürünlerinden.Mesela sizinde örneğini verdiğiniz gibi bir JL Audio,Magnat,Focal da böyle bir sorun yaşanmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ccc_mk1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen öyle abi portsuz kutu daha sert ve ritimsel çalar pıtır pıtır
    portlu ise bam güm çat pat uğuldar da uğuldar.
    O iş sadece port luya yada portsuza bakmıyor maalesef bunların hepsi kabin tasarımı ilede alakalı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)