selam arkadaşlar.. yapılanları falan bir toparlamak amacıyla bi konu acmak istedim umarım begenirsiniz
antepte ercüment kardeşimden aracın mazisini zaten bilerek gittim aldım.. araç görünüm olarak falan tamamen orjinal haldeydi motorda barbaros bayrak imzalı güzel bi yazılım vardı.. aldıktan sonra kafama göre toparlamaya başladım..
ilk başta 4.5 cm eibach yay setimi aldım.. yaylar araca biraz fazla geldi ve ön 2 amortisörümüzü patlattı.. yenilerini alacagım zaman bilstein olanlarla aradaki fiyat farkının cok olmadıgını görünce 4 amortisörü de bilstein ile değiştirdim.. hemen 2 gün sonrasında aylardır aklımda olan jantı buluverdim ve eski aracımdan cıkan jantlarla takas ettim ve 5zigen'lerime kavuştum.. alt takımda aklınıza gelen ne parça varsa hepsini sıfırladım ve harika bi yol tutuş sagladık..
yürüyeni tamamladıktan sonra ufak tefek kozmetik işlerine girdik.. güzelce bi pasta cila işlemi ardında ince bi film, bi kaç ufak sticker gibi ufak tefek zımbırtılarla süsledik biraz.. önce arka tarafa , 3-4 ay sonrasındada ön tarafa cupra tampon ve lip takıldı![]()
müzik olmazsa olmaz dedik.. arka tarafa fiber malzemeden ince bi pandizot yaptırıp 4 tane pioneer 6991s hoparlör kullandık.. yetmedi kapı içlerini jbl mid-tizler ile değiştirdik.. ana ünitede yetmeyince pioneer 4250USB ile değiştirdik.. tabi jbl 75.4 amfiyi de unutmamak gerekiryetersiz gelen bass sesi içinde cadence subwoofer kullandık ve sistem istedigim gibi oldu
içerde ekstra olarak yalnızca dijital basınç saati kırmızı dikişli vites körügü ve turbo timer mevcut.. ama bütün renklerin birbirine uyumu gerçekten süper oldu
ercüment arkadaşımız araç kendisindeyken güzelce bi yazılım yapmış.. 173 hp 408 nm dynosu mecvuttu.. üstüne egr iptali katalizör iptali falan yapıldı.. bi süre öyle bindik.. sonra egzoz sistemi yeterli gelmedi.. 76lık downpipe, 70lik komple düz boru ve 76lık son susturucu ile egzoz sistemini yeniledik..
tampon söküldügünde 2 iş olmasın diye seat sport intercooler aldık ve taktık.. aracın turbosu ne eziyetler çekmiş o ufacık intercoolerla cok cok acık belli etti kendinibu hafta içi garrett gt2260v turbo yeni egzoz manifoldu ve bunların sonrasındada güzel bir yazılımla aklımdaki setup büyük ölçüde tamamlanacak.. draglara katılmak gibi bir planımız var allahtan bir mani cıkmazsa eger.. nos falan basamicagımız için aynı araçla nos basan arkadaşlar kadar süre cıkaramicaz belki ama elimden geldigince güzel yarışlar cıkarırım inşallah..
maşallahları eksik etmeyin lütfenfotolar için metin ve timu'ya cok cok teşekkür ederim
böyleyken aldık
1 ay içinde bu hale geldi
tamponlardan sonra
![]()