benzın regülatörü hakkında bilgi almak istiyorum. aracıma taksam bana ne gıbı bı kazancı yada ne gıbı bı kaybı olur ? simdiden herkese tesekkur edıyorum...![]()
benzın regülatörü hakkında bilgi almak istiyorum. aracıma taksam bana ne gıbı bı kazancı yada ne gıbı bı kaybı olur ? simdiden herkese tesekkur edıyorum...![]()
34 DF 2123 MEGGY COUPE
34 BK 690 VTİ
34 UHC 22 FİESTA S
34 YM 0023 E46 3.18İ
34 ECN 72 E36 3.16İ
Enjektörler ve yakıt pompası daha büyük bir akım kurulum yükseltildiğinde zaman stok yakıt basınç regülatörü yeni kurulum için gerekli baskılara uygun yeterli olmayacaktır. Performans tipi regülatöre ihtiyaç vardır mümkünse üstünde saati olanlar iyi olur. Örnek Sard fuel press regulator.
öncelıkle tesekkur edıyorum2005 model clio rs için konusmus olursak? aracta extra filtre egzoz chip war. bu specler ıcın performans tipi benzın regulatoru takmalımıyım yoksa bu speclerde bı araba ıcın gerek duyulmamalımı ?
34 DF 2123 MEGGY COUPE
34 BK 690 VTİ
34 UHC 22 FİESTA S
34 YM 0023 E46 3.18İ
34 ECN 72 E36 3.16İ
Yaptığın işlemlere göre gerek yoktur, ilerde Şef Kadir gibi bi extreme uygulama yaparsan gerekli olabilir.
Wideband oksijen sensörü takmadan hiç bir oynama yapmanızı tavsiye etmem..
Benzin basınç regülatörü Clio RS lerde ilginç şekilde işe yarıyor o yüzden AFR (Wideband) göstergesi alarak benzin regülatörü kullanmayı deneyebilirsiniz..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Ben kendi Clio Rs imde regülatörüni değiştirdim
3 bar orjinal olan regülatörü 4 bar olarak değiştirdim
Gördüğüm değişiklik hem yakıt hem performansı hemde gazın ilk tepkimesi oldukça değişti
Zaten dynoda before -after yaparak eğrinin güzelleştiğini hem yerel dynoda hemde gerekli RS TUNER aleti yardımıylan gözlemlemiş olduk
2005 Clio Rs in benzin regülaötörü depodaki şamandıradadır
Sökümü biraz zahmetlidir bizim kasalara göre
Esasında elimde 3.5 regülatörde var esası o daha uygun kaçıyor 4 biraz fazla gelebiliyor
Fakat 3.5 bu yakıt ekonomisini 4 kadar sağlayamıyor
1 senelik araştırmalar ve denemeler sonucu bildiklerimi paylaştım
Umarım katkımız olmuştur Clio Rs camiasına![]()
selçuk senınle serkanın yanında tanısmıstık veliefendiye gelip clio cup lipini almıstık hatırlıyorsansöyledıklerınde gayet mantıklı ama birde söyledıklerının yanında miaminin de söyledikleri biraz zıt gelıyor. Ama dynoda mantıklı eğimler söz konusu ise benzin regülatörü takılabilir
![]()
34 DF 2123 MEGGY COUPE
34 BK 690 VTİ
34 UHC 22 FİESTA S
34 YM 0023 E46 3.18İ
34 ECN 72 E36 3.16İ
Ben genel anlamda yazdım Rs lerin detaylarını bilen arkadaşlarımız daha faydalı bilgiler verdiler.
Aşağıdaki gibi bir uygulama çok güzel olur düşüncesindeyim,
Benzin pompası,Regülatör,Güzel bir Cold Air Filtre kiti,Header,Egsoz sistemi ve bunlara uygun chip tuning.
Standart yazılımda etkisi olablir, yazılımı yapmamaya inat eden üç beş Rs li kaldıwimmer yapanlar bilir zaten zengin yürür regülatör hikaye kalır
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)