Aşırı derecede canım sıkkın sizlerlede paylaşmak istiyorum gözüme uyku girmiyor çünkü sinirden.Bunları burda paylaşmak istemezdim ama artık sabır kalmadı bardak taştı.
Arabamın baskı balatası eskimişti , o konuda da çok hassasım , kaçırma vs. olmadığı halde herşey mükemmel olsun diye yetkili servisin yolunu tuttum.Exedymiş oymuş buymuş orjinal olmayan bi parça tercih etmedim sırf sorunsuz olsun yumuşak olsun diye yetkili servisten dünyanın parasını vererek oem aldım.Neyse baskı balata değişimi olurken 3-4 senkromenç ve triger zincirinide değiştirelim dedim yine yetkili serviste.Planlar gayet güzel herşey orjinal herşey oem hepsi yetkili servisten pahalı olsun önemli değil sıkıntısız olcak diye düşünülerek alındı.
Normalde bu işler 2 iş günü sürer maksimum.2 oldu 3 oldu araya hafta sonu girdi vs. bi dahaki hafta içi aradılar biraz servis yoğun sarkıtsak olur mu diye hiç önemli değil yeterki sorunsuz olsun dedim.Aradan bi kaç gün geçti servisten ustamız aradı şanzımanla alakalı bi parça sökerken yalama olmuş sıfırı 15 günde gelirmiş çıkma bul getir dedi, sağolsun bi arkadaşımız temin etti bu sayede araba toplanmış oldu.Arabayı 1 hafta sonunda teslim alabilmiştim.İlk arabaya bindim titreme var ufaktan tam kavrama noktasında alışır düzelir dendi peki dedim.
Buraya dikkat
Arabayı servisten aldığım akşam uzun uzun kullandım test için ataşehir shellde durduğumda arabadan dumanlar yükselmeye başladı,dumanların dinmesini bekledik bir baktık motor yağ içinde yağ filtresi mi sıkılmadı ne oldu diye araştırdık ettik ,gördüğümüz tablo hayret vericiydi külbütör kapağının civatalarından bi kaç tanesi ortada yok ve yağ ordan motora boca olmuş.Çekici servis ertesi gün motor yıkandı yağ tamamlandı arabayı teslim aldım tek bir kelime dahi etmedim özür dilendi eyvallah dedik.Akşam arabayı kitlerken alarmın sesi değişmişMotor yıkanırken alarmıda bi güzel yıkamışlar ve bozmuşlar.Onada bi neyse çektik.
Ve bu gece o ilk günkü titremeden eser yok adeta deprem oluyor arabada vites küçültürken kalkarken debriyaj tam kavrarken motor yerinden çıkıcakmış gibi. bu sıkıntıları yaklaşık 2500 tl karşılığı satın almış oldum yetkili servisten.
EVET beyler bayanlar soruyorum siz ne yapardınız benim yerimde olsaydınız![]()