Bende var Rx-8 söylediğin bilgiler kulaktan kulağa dolaşan rivayetlerden ibaret

mişle muşlu zaman kelimelerine kalırsak

S2000 diyorsun görüyoruz sıkıştırmadan motor onlarında ellerine alıyorlar.100.000 KM garantisi var zaten ayrıca Dünyada 300-400 bin km'de araçlar mevcut Mazda Honda arabalarından daha dayanıklıdır,emin ol buna Türkiyede Honda çok abartılan bir Marka biliyorsun bende Honda araçta var fanatiklik bir yere kadar Mazda ile tanışınca malzeme kalitesi olsun yol tutuş olsun Rx-8 S2000'le kıyas kabul edemez,zaten makyajlı kasa alırsan tadından yenmez sandık motor kaygın olmasın parça bol,tamir yok diyorsun,detonation aşınma problemi yoksa rebuild çok çabuk yapılıyor,sen pistonlu motorda tamir yapabiliyormusun bir çok parça alıp tekrar topluyorsun bu lafları söyleyenler artık fikirleri değişti önyargılı olmayınız s2000 sahip olup Rx-8 alan arkadaşlarımız var makyajlı Rx-8'ler daha seri biraz modifiye ve aracı hafifletince s2000le yürüyor İtalyada bir arkadaşım 1200 kg civarına düşürdü Rx-8'inin kg'sunu ve pistte Sti'lar Ferrariler kovalıyor yol tutuşu Amerikada geçtiğimiz sene 2010 yılında 100.000$ altında satılan en iyi 3. araba seçildi yol tutuş konusunda 1.Porsche 911 turbo 2.Bmw M3 3.Mazda Rx-8'dir.Yakıta takılma çünkü 14-15 lt yakıyor ortalama uzun yolda bu rakam 9-10 lt şehir içinde 15 lt civarı gazlama performanslı kullanımda çok fazla yaktığı doğru değil çünkü Rotary devirli kullanınca zevkli bir araçtir.Ben zamanında elektrik süpürgesi derdim Rx-8'e ama gittim aldım şimdi Rx-8 Türkiye olarak 2 tane organizasyon yaptım.Mazda Türkiye Genel Müdürü,Avrupa Satış Müdürleri olsun hepsi katılım gösteriyor.Destekliyorlar bizi yakın tarihlerde Rotary Türkiye koşullarında çok iyi yerlere gelecek.Motor konusunda hiç kafana takma önceden problem çıkaran araçlar yalnış yağ tercihinden bu şekle geldi.Turbo tune işlemlerinde Renesis motoru overheated olduğundan dolayı başarı alınamıyordu ama supercharger ile bu sorun oluşmuyor,13b msp Rx-8 motoru en teknolojik Rotary motorudur şuan ve ekonomi sağlamak adına exhaust portları ufak olduğundan ***** Turbo exhaust gazını işleyerek çalışan sistem olmasından pek sağlıklı araçlar ülkemizde yapamadılar.Ported Engine yapsalar o sorunda kalmaz.çok zor bir motor değil Rotary çok eğlencelidir.atmosferik yüklemelerinde 300whp'ye yakın 1.3 litre'den güç alıyorsun çok zevkli bir araba kesin seni tatmin eder..