User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Nissan 200sx sorgu biraz acil...

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nissan 200sx sorgu biraz acil...

Nissan 200SX 1.8 Turbo 1992 Model 11.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk

linkteki araba hakkında bilgisi olan var mı acaba ? Eger arabada cok agır hasar vs yoksa kısmetse aksam yola cıkmayı düşünüyoruz.... arabayı bilen tanıyan varsa cok makbule gecer.... ***** istanbula cok yabancıyız arabayı ustaya baktırmaya nereye götürebiliriz nissandan anlayan usta nerdedir bilmiyoruz.... tavsiye edebileceginiz ustalar varsa oda cok makbule gecer.....
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

SHOCKİNG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç uzunca bi süredir sahibinden.comda satılık dıştan temiz duruyor, Fiyatıda uygun uzun süredir satılmaması düşündürücü ? :?

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    JDM works'e götür baktır

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    usta işi için bostancı jdm works'e götürün yardımcı olurlar abi
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

Mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Getir bakalım bari ne yapalım .

Ama alıp sorunsuz , para harcamadan binerim diye düşünüyorsan o biraz zor.

JDM Works - Mustafa

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba;

araba uzun zamandır satılık.. dıştan temiz gorunsede bi baktırmak gerekli...

bostancı yahyalıda Ali ustad ve az ilerisinde Erol vardır... onlarada gosterebilirsin.

hee mustafanında dediği gibi para harcıcaksın..
    bende bi S13 aldım,, cok şukurki beklentilerim dışında ufak tefek şeyler haricinde bişey cıkmadı.

Nissan zor aractır ustad.. bizde daha onceden altima vs vardı,, ordanda bilirim

Saygılar
    Rıdvan..

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba;

araba uzun zamandır satılık.. dıştan temiz gorunsede bi baktırmak gerekli...

bostancı yahyalıda Ali ustad ve az ilerisinde Erol vardır... onlarada gosterebilirsin.

hee mustafanında dediği gibi para harcıcaksın..
    bende bi S13 aldım,, cok şukurki beklentilerim dışında ufak tefek şeyler haricinde bişey cıkmadı.

Nissan zor aractır ustad.. bizde daha onceden altima vs vardı,, ordanda bilirim

Saygılar
    Rıdvan..
    sizede hayirli olsn hangi s13 aldiniz acaba

onurdestan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba benim eski aracım 3 ay önce falan sattım bendeyken yatak vurdu yahyalı ali usta krankını taşladı yataklarını değiştirdi benden sonra turbosu bitmiş sanırım yaptırmış ama nasıl yapıldı bilemem onun dışında tavanda kabarmalar vardı ve ön camı 3 yerden çatlaktı onlarıda yaptırdımı yaptırmadımı bilemem ama görüntü olarak orjinal bi araba ben önden hafif tıklamalı aldım kaput tampon değişti ön panel düzeltildi farlar değişti walbro benzin pompası ben takmıştım şu an ne durumda bende merak ediyorum açıkçası

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurdestan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araba benim eski aracım 3 ay önce falan sattım bendeyken yatak vurdu yahyalı ali usta krankını taşladı yataklarını değiştirdi benden sonra turbosu bitmiş sanırım yaptırmış ama nasıl yapıldı bilemem onun dışında tavanda kabarmalar vardı ve ön camı 3 yerden çatlaktı onlarıda yaptırdımı yaptırmadımı bilemem ama görüntü olarak orjinal bi araba ben önden hafif tıklamalı aldım kaput tampon değişti ön panel düzeltildi farlar değişti walbro benzin pompası ben takmıştım şu an ne durumda bende merak ediyorum açıkçası
    benim bildiğim s13 ve s14 lerde krank taşlama olmaz,, taşlanırsa krankı cöpe at derler yanlışmı bilyorum?

Saygılar
    Rıdvan.

Sr22DeT Silvia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim bildiğim s13 ve s14 lerde krank taşlama olmaz,, taşlanırsa krankı cöpe at derler yanlışmı bilyorum?

Saygılar
    Rıdvan.
    Doğru bilgi Rıdvan

''0.25 - 0.50 taşlanma payı var'' gibi hatalı bilgiler verir bazı rektifiyeciler ama gerçek anlamda 200sx ten anlayan ustalar ve rektifiyecileri ''200sx krank'ı asla taşlanmaz'' derler.

15 ay kadar önce motorum kırılınca, motor üzerinde bulunan krankımın daha önce taşlandığını öğrenmiştim

Motorum kırıldığı için çıkma bir sr20det krank'ı arıyordum. tesadüf Peak Garaj Serdar ustada vardı. o zamanki rektifiye işlerimi Bostancı sanayide Konyalı rektifiye yapıyordu Serdar ustadan getirdiğim krank için ''bu krank'ın taşlanması gerekiyor'' dediler.

Bende Serdar ustayı aradım, ''krank taşlanacakmış'' dediğimde ''krank'ını al ve arkana bakmadan kaç oradan, arabanı Savaş ta toplatacaksan onun rektifiyecisine git, ölçtür bak ne diyecek'' demişti.

Baytuğ rektifiye krank'ı ölçtükten sonra ''0.025 renkli yataklardan alacaksın, motorun toplanacak. krank renkli yatakları kurtarmıyor olsaydı, yeni krank alman gerekecekti. 200sx krankı taşlanıp motor toplanırsa cepte 5bin lirayla gezmen gibi bişi olur'' demişti.

Sonuç olarak Serdar usta bana ne mal verdiğini biliyordu. ama ben bu konuda tecrübe sahibi biri değildim. Yani Serdar usta ve Konyalı rektifiye yeni tanıştığım birileriydi ve rektifiyecinin verdiği bilgiden sonra tekrar Serdar ustayı aramasam ve krank taşlama işlemine ''ok'' çekseydim toplanan motor bir süre sonra tekrar kırılmış olacaktı..
    s14a Silvia is Loading % 99.9..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200SX Krank'ı taşlanıyor arkadaşlar.

Bu yüzdende Nissan Orjinal Yedek Parça olarak 0.25'e yatak üretiyor zaten.

Yanlış ölçü , yanlış taşlama gibi işlemler sadece 200SX de değil tüm araçlarda sorun yaratır tabii , bunu konuşmuyorum bile.

Taşlama ve yatak işi mikronlarla ölçülen hassas bir iş.Nissan da 200SX için 20'ye yakın (GRADE değerleri) farklı ölçüde yatak bulunur.Doğrusunu alıp doğru taşlamak rektefiyecinin iyi iş yapıp yapmamasına bağlı.

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en son 2 kisi biliyorum bu rakamlarda sx alan 2 side yari yolda kamyona yukleyip getirdiler o yuzden bu paralara alinacak arabalar degil 200 sx ler iyice baktirmani tavsiye ederim yoksa omrun yetmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maltepe taraflarında 2 sene içinde 2 tane 200sx toplayan Fatih usta vardı bu sx leri 3 kere topladı.

Taşlanan krank sonrasında tekrar motor yaptı. motor toplarken kullandığı krankta taşlıydı onu kullandı ve yine motor yapmak zorunda kaldı, daha sonra bir sr20det daha topladı oda ankara yollarında blok patlattı

Bugün gidip 200sx toplarmısın dediğinde toplamıyorum cevabını alabilirsiniz.

Size sebeplerini sayarken topladığı sx ler den sonra krank ın taşlanmaması gerektiğini açık yüreklilikle öğrenmiş olduğunu söyleyecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nissan boşuna üretiyor demektir bu.

Geri zekalı japonlar işte.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o usta rektefiyecisini değişsin... sonrada ben ona plasticgauge takımı hediye edeyim belki kendi yapar bu sefer farklı yatak ölçüleriyle... sıfır üretim krank yataklarında bile mikron farklarıyla üretiliyor... hepsini standart olarak aynı ölçüde zaten takamazsın.. onun için japonlar farklı ölçülerde renkli renkli yataklar üretiyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o usta rektefiyecisini değişsin... sonrada ben ona plasticgauge takımı hediye edeyim belki kendi yapar bu sefer farklı yatak ölçüleriyle... sıfır üretim krank yataklarında bile mikron farklarıyla üretiliyor... hepsini standart olarak aynı ölçüde zaten takamazsın.. onun için japonlar farklı ölçülerde renkli renkli yataklar üretiyor...
    üretilen her malzeme iyidir, kullanılır çünkü üretiliyor ve piyasaya girmiş ve satılıyor diye bir düşünce yapısı mı var 0.25 yatak var ve üretiliyor diye?

aracıma 2.2 stroker kit ararken Tomei ve Hks nin 2.2 stroker ları neden 6500$ ve 2.3 olan Brian Crower neden 3250$ diye araştırdığımda ben cevabını bulmuştum.

Bunlar satış stratejisi denen gruba giriyor. Fabrikadan üretilen defolu malda satılıyor dimi outlet lerde? Yani her malın bir alıcısı var

Ben krank'ı taşlı 200sx in neler yaptığını tecrübe ettim.

Türkiye sınırlarında sözüne güvenebileceğimiz 2 usta ve rektifiyecileri aynı şeyi söylüyor ve sen 200sx krank'ı taşlanır ve motorda toplanır birşeyde olmaz diyorsan, bu da bir bakış açısı ve tercih meselesidir derim.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

R-ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200sx krank'ı taşlanır fakat tavsiye edilmez ! ! !
    Tabiki taşlanan göze göre değişir. Ana Yatak sadece kendi ekseninde döndüğünden 0.50ye kadar Kol Yatak 0.25e kadar (işçilik düzgün olduğu sürece) bir sıkıntı yaratmaz.

Şahsen tercihim Std'dir.

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyidi nerdeyse tüm bilgiler yanlış gibi mechanix in söledikleri hariç. bazı krank vardır taşlanmasa bile uygun yatak ile kurtarmıcaktır; ya krankı atarsınız ya da rektefiyeciniz düzgünce taşlar ve uygun yatak kullanlır ustanız o çok ince hesabı yapabilmeli nasıl oturuyor ne kadar sağlıklı olacak. yani bu, ustanız nasıl ölçüyor ve rektefiyeciniz nasıl taşlıyor. hem krank taşlayıp hem uygun yatak ile uzunca süre kullananlar var yurtdışında hemde büyük turbolar ile. yani taşlanmış krankla uzunca kullananlar var veya bilmeyen bir ustaya bırakıp ne var bunda yapar diyip sonra bi motor daha yaptıranlar da var.

kırmızı s13 onurunda dediği gibi onun eski aracı o baya uğraşmaya çalıştı düzeltmek için. masrafta yaptı ama alanda yapmalı. kaportasal olarak çok büyük olmayan bir iki şeyler var, cam fitili fln değişmeli. motor olarak onur gene masraf yaptı ama daha ihtiyacı var zannederim.
    Sakin güç...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)